Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dockan Östra Varvsgatan 5B
3 495 000 kr som utgångspris Högsta bud: 3 200 000 kr
Avgift: 4 059 kr
Inkl. värme och kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatorisk kostnad för bredband, kabel-TV samt IP telefoni tillkommer om 189 kr/mån. Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten där man debiteras kvartalsvis.
Boarea: 75 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja
Från markplan.
Balkong: Ja

På utmärkt läge i sommardoftande kvarter presenterar vi denna härligt generösa trerummare optimalt belägen på strålande och ljus adress. Tack vare fönster i två väderstreck lockar underbart ljusinsläpp med tilltalande planlösning om två sovrum och stilrent badrum i helkaklat utförande, med både tvättmaskin och torktumlare. Addera därtill en väl tilltagen köksmiljö från Vedum med smakfull inredning och ett vardagsrum med access till en rymlig balkong i en social planlösning. En välskött förening med god ekonomisk stabilitet! Här bor du modernt på sjätte våningen med hiss från markplan och bekvämligheter såsom skolor, förskolor, buss och allehanda service i närområdet - liksom svalkande havsdopp ett stenkast bort. Varmt välkomna!

Visningar

måndag 4 december 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Genom dörren kliver man in i en välkomnande hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar. Här möts man av ljusa väggar och vacker ekparkett som är genomgående i bostaden.

Kök

En smakfull köksmiljö från Vedum, med utmärkt förvaring bakom vita släta luckor. Vitt liggande kakel pryder väggen ovanför väl tilltagna arbetsytor i grå laminat och den maskinella utrustningen från Siemens består av rostfri kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, induktionsshäll, ugn samt diskret spisfläkt. Bra yta för en matgrupp vid stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljusinsläpp!

Sovrum 1

Stort sovrum med gott om förvaringsmöjligheter bakom stilrena och diskreta skjutdörrar. Inrymmer både dubbelsängen och ytterligare möblemang om så önskas. Härligt ljusinsläpp via fönsterpartiet!

Badrum

Helkaklat badrum med liggande vitt kakel på vägg, varmgrå klinker på golv. Duschhörna med glasväggar, spegel ovan handfat med belysning och vit kommod undertill. WC i vitt porslin. Tvättmaskin samt torktumlare från Siemens. Förvaringsskåp med belysning och eluttag ovan arbetsbänk i laminat. Handdukstork i rostfritt stål.

Vardagsrum

Ett fantastiskt vardagsrum att möblera efter behov och önskemål, ett härligt utrymme att trivas i med tillgång till balkong. Ljust och fräscht med bra ljusinsläpp tack vare fönsterpartierna.

Kontor/Sovrum

Sovrum med vy mot innergård. Här inrymmer man säng och ytterligare möblemang om så önskas, eller varför inte hemmakontoret?

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

61501

Lägenhetsnummer register:

1501

Andel i årsavgift:

0.8224

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal: Andel förening: 0,8224% Andel årsavgift: 0,8224% Andel insats har ej specificerats av förening.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

791540 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Se under dokument.

Andel i förening:

0.8224 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 81kWh/m²
Utförd
Datum: 24 okt. 2019

Förening

Namn:

Brf Varvet

Organisationsnummer:

769633-5475

Allmänt om föreningen:

Brf Varvet är byggt på ett fantastiskt läge i entrén till Dockan, granne med U-båtshallen, Stapelbäddsparken och Gängtappen. Klassiska namn hämtade från områdets förflutna. Precis runt hörnet ligger Dockans marina och Dockplatsen med sina träbryggor och högklassiga restauranger som lockar med uteserveringar under sommarmånaderna. I anslutning till kvarteret planeras en mysig park med lekplats och grönytor, perfekt för korta utflykter i det gröna. Bostadsrättsföreningen består av 133 lägenheter samt en gästlägenhet, två uthyrningslokaler och garage på fastigheten Skåneland 3 i Malmö, som innehas med äganderätt. Byggår 2019.

Föreningen erbjuder gästlägenhet, utrymme för källsortering, cykelrum, rullstolsförråd, barnvagnsrum samt städrum och fastighetsförråd. Gästlägenheten ligger belägen på entréplan mot innergården på Östra Varvsgatan 5B. Kostnad är ca 300 kr/natt. Finns även en lådcykel att låna i föreningen.

I avgiften ingår värme och kallvatten.

Mätare för individuell varmvattenmätning till varje lägenhet, kostnaden för varmvatten tillkommer till avgiften. Detta avläses och debiteras en gång per kvartal.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Bostadsrättsföreningen tillhandahåller 39 underjordiska garageplatser, kostnad 1050 kr/mån. Föreningen har även tre st mc platser, kostnad 500 kr. Av de 39 garageplatserna är 13 st laddplatser för elbil om 1200 kr/månad + kostnad för förbrukad el. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats i P-huset U-båten som ligger mitt emot Brf Varvet. Enligt kontakt med styrelsen 2023-09-18 står 33 st i kö i dagsläget. Som boende i föreningen ingår medlemskap hos M-cars de 10 första åren (räknat från byggåret).

Bredband/TV:

Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia, Triple-play, med digital-tv, bredband 250/250 Mbit/s samt telefoni (ev samtalskostnad ingår ej). Kostnad för detta tillkommer på avgiften om 189 kr/månad.

Renoveringar:

2021 kameraövervakning uppsatt i cykelrum på entréplan och garage samt källarförråd. Man har installerat taggsystem till cykelförrådet i källaren.

Installation av fler laddstolpar ev. under 2024.

Tillåter föreningen delat ägande:

Minsta man bör äga för att bo är 10%

Ekonomi:

Föreningen kommer att höja avgiften med 3% från och med 2023-10-01. Detta är första gången föreningen höjer avgiften sedan föreningen bildades.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2023-11-08. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 0,8224%
Andel årsavgift: 0,8224%
Andel insats har ej specificerats av förening.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Objekt 906-1-61501 enligt mäklarbild.
Lgh nr ek plan: 61501

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Budhistorik

3 200 000 kr 1 2023-11-28T20:58:29

Kolla restider

Alla lediga objekt