Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Hindby Pinjegatan 1G
2 595 000 kr som utgångspris Högsta bud: 2 330 000 kr
Avgift: 9 106 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägget.
Boarea: 127 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
Familjevänlig bostad med insynsskyddad baksida och pool!

Välkommen till ert framtida hem på hörnan av Pinjegatan. Här väntar ett familjärt hem i barnvänliga kvarter där känslan av villaboende ständigt är närvarande samtidigt som man få ta del av fördelarna som det innebär att bo i en bostadsrättsförening. Bostaden har renoverats under de senare åren och är i fint skick med härlig atmosfär och den väldisponerade planlösningen nyttjas enkelt efter familjen behov. Vardagsrummets härliga umgängesytor förlängs i en härlig inglasad veranda som i sig ger oss access till det stora trädäcket av bostadens baksida. Här tillbringar vi gärna soliga sommardagar med sköna fikastunder, mysiga grillkvällar och varma dagar lockar poolen med svalkande dopp. Tre av de fyra sovrummen är placerade på ovanvåningens privata sfär och att det finns badrum på båda plan uppskattas förstås. Här bor vi med närhet till lekplats, förskola, skola och mataffär, dessutom har vi bra pendlingsläge till Malmö city med buss. Med bilen tar vi oss smidigt ut till ringlederna och vidare till Lund eller över sundet. Välkommen på visning!

Visningar

söndag 25 februari 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen möter oss med ett ljust laminatgolv som samspelar fint med vitmålade väggar. Direkt på höger hand har vi en garderob med flera överskåp som tar hand om ytterkläderna och här finns också plats för öppen förvaring.

Kök

På vänster hand från hallen når vi bostadens luftiga och ljusa kök med stommar och luckor (-20) i vitt som kombineras med vitrinskåp. Stort härligt fönster för ljusinsläpp och plats för matbord. Den maskinella utrustningen består utav spishäll (-22), fläkt (-22), ugn (-21), mikro (-21), diskmaskin (-22), kyl och frys (-21).

Vardagsrum

Vi tar oss vidare in till vardagsrummet som bjuder på härliga fönsterpartier och dubbla glasinfattade altandörrar som tar oss ut till den inglasade verandan för vidare access till altandäcket av bostadens baksida. I vardagsrummet pryds golvet av ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Ett utav bostadens fyra sovrum är placerade på entréplanet och nås från vardagsrummet. Här ryms förutom säng med tillhörande sängbord, garderobsförvaring, skrivbord eller läshörna för den som önskar. På golvet ligger stilrent laminatgolv i samspel med väggar i vitt.

Badrum

Beläget i hallen ligger entréplanets badrum, ett helkaklat och praktiskt utrymme med en duschdel och en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare som är placerade under en lång arbetsbänk med tvättho, underskåp samt skåp ovanför. Badrummet är i övrigt utrustat med wc, handfat med kommod, dusch med glasdörrar och handdukstork

Hall övre plan

Vi tar oss vidare till övre plan som bjuder på en möblerbar hall, tre sovrum och badrum. I hallen ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrum

För att underlätta vardagsbestyren bjuder även övervåningen på ett rymligt badrum. Här ligger det ett mörkspräckligt klinkergolv och väggarna är kaklade i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och badkar med vägghängt duschmunstycke.

Sovrum

Rymligt sovrum där vi med lätthet får plats med säng med tillhörande möblemang och här finns två inbyggda garderober för goda förvaringsmöjligheter. Golvet pryds utav ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Även detta sovrum är av god storlek och rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och extra förvaringsmöbel om så önskas. Under fötterna vilar ett laminatgolv, väggarna är målade i vitt och här finns tre inbyggda garderober som tar hand om kläderna och dina personliga ägodelar.

Sovrum

Det lite mindre av bostadens sovrum används med fördel som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Här får vi plats med enkelsäng och skrivbord eller liknande. Väggar målade i vitt möter det vackra laminatgolvet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

01019

Andel i årsavgift:

5.15008

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare SBC.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

923226 kr

Andel i förening:

4.85232 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Insynsskyddad baksida med inglasad veranda, stort trädäck och pool.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Smörbollen 60

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

2001

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Naturgas

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 155kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 187kWh/m²
Utförd
Datum: 23 okt. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Förening

Namn:

Brf Maltes Trädgård

Organisationsnummer:

769606-7672

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Smörbollen 60 i Malmö kommun med adresserna Pinjegatan 1A-Y.
Husen färdigställdes 2001 och innehåller 24 radhus upplåtna med bostadsrätt, varav 12 enplanshus och 12 tvåplanshus.

Det finns en gemensam träffpunkt med sittplatser och lekplats med gungställning och sandlåda. På gångavstånd finns ett grönområdet.

Föreningen ska upprätta en miljöpolicy som anger hur de ska agera för att värna om den gemensamma miljön. Föreningens fastigheter drivs av 100% förnybar energi. Man ska göra en energikartläggning för att ta reda på hur de kan effektivisera energianvändningen. Föreningen har ett utrymme för källsortering och uppmanar sina medlemmar att noggrant sortera sitt avfall. Matavfall som sorteras blir till biogas, biogödsel och kompost.

För att minska kostnaderna förväntas föreningsmedlemmar att hjälpa till med exempelvis snöröjning och trädgårdsskötsel av gemensamma utemiljö.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 10 garageplatser, 15 carportsplatser, gästparkering för 6 st bilar samt en handikappsplats. En garageplats kostar 450 kr/månad och carport 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Carports plats finns ledigt men inga garage. Ingen står i kö till garageplats. Gratis parkering på gatan finns.

Bredband/TV:

Grundutbud av kabel-TV och bredband med hastighet 100 via Telia ingår i avgiften.

Renoveringar:

2016 - Övergång till Biogas. Ny märkning i värmecentralen efter Eons normer. Tätning av gaspanna tre för att stoppa korrosion.
2016 - 2019 - Byte av takfläkter.
2019 - 2021 - Spolning av rörnätet.
2018 - Spolning och filmning av Pinjegatan 1A-F.
2019 - Byte av utomhusbelysning. Service av gaspannor. Besiktning av värmecentral. Kanalrensning. Energideklaration. Byte av elementfilter i lägenheterna. Byte av vreden på inomhusventilationen.
2020 - Byte av ljussensorer i två garage. Fasadtvätt av tvåplanshusen. Byte av trädgårds entreprenör.
2022 - Målning av avskiljande plank mot lekplats. Service på gaspannor. Stamspolning. Element samt termostater. Målning av 2-planhusen.
2023 - Fastighetsbox.

Planerat underhåll 2024:
- Målning av småhus.
- Byte av ventilationsaggregat.
- Värmepannor gas.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2022 och 2032. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

2023-01-01 höjde föreningen avgiften med 5%. Från och med 2024-03-01 kommer avgiften höjas med 10%.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening den 2024-01-15. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Hela bostaden har renoverats sedan 2021.

Beteckningen för lägenheten är 1019. Lägenhetsnummer enligt ekonomisk plan är L 19.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd som är upplåtet med nyttjanderätt.

Föreningen har informerat om att uteplatsen innehas med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Här bor man i ett trivsamt område på oerhört strategiskt läge, utmärkt för dig som vill bo centralt i Malmö, men ändå med närhet till citypuls och med ett förträffligt pendlarvänligt läge till Öresundsregionens centrala orter. Inre ringvägen nås på endast ett par minuter och även den yttre ringvägen ligger inte långt därifrån med bil.

Området är ett bostads-, affärs- och industriområde i stadsdelen Fosie i Malmö. Det sträcker sig från Jägersrovägen, Ystadvägen, öster och mellan Kontinentalbanan och väster om Inre ringvägen. Hela området har en mycket blandad uppbyggnad. Här finner vi en spännande mix av äldre hus med vacker arkitektur och nyare, modernare villor. Även en del flerfamiljshus finner vi i detta område tillsammans med en del mindre företag.

I denna stadsdel finner vi många såväl förskolor som skolor i närområdet såsom exempelvis Gullviksskolan, Gullviks förskola samt Hindby småskola.

Bussarna går med jämna intervaller från området, vilket gör att man smidigt kan använda sig av allmänna kommunikationsmöjligheter för att nå centrum av Malmö. Dock finner man ett stort utbud av det mesta som kan behövas endast på kort promenadavstånd. Här finns även bra cykelvägar till övriga delar av Malmö med omnejd.

Dina inköp kan du göra i närområdet, här finns ICA Maxi på Ystadvägen samt flera butiker vid Nydala. Vill man välja ett shoppingcenter med åtskilliga butiker så finns det två valmöjligheter i närheten; Jägersro Centrum och Mobilia. För den som är intresserad av trav och galopp finns Jägersro ganska så nära, som är en av Sveriges största tävlings- och träningsanläggningar för trav- och galopphästar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt