Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Gamla Väster Repslagaregatan 11
5 200 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 146 kr
inkl. värme, vatten, renhållning och bostadsrättstillägg.
Boarea: 90 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Underbar trerummare i Gamla Väster!

På Repslagaregatan 11 har vi nu möjlighet att presentera denna ljuvliga trerummare, bekvämt belägen på första våningen. Med närhet till autentiska restauranger, uteliv på Lilla torg och njutbara promenader i Slotts-Kungsparkens grönska är läget optimalt. Bostaden bjuder in med ett modernt och rymligt kök, dubbla sovrumsmiljöer, ett fräscht badrum samt ett väl tilltaget vardagsrum. Charmen förstärks av gedigen takhöjd, vackert trägolv och ett härligt ljusinsläpp som fyller rummen med en varm atmosfär. En unik möjlighet att bo centralt och ändå njuta av det pittoreska i varje detalj. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 12:45 - 13:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Trevlig hallmiljö med plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger ljus klinker och väggarna är vita.

Kök

Köket bjuder på generösa förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som kombineras fint med den ljusa bänkskivan och vita kaklet ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. På golvet ligger ljus klinker och väggarna är vita.

Vardagsrum

Det ljust och rymliga vardagsrummet inbjuder till komfort med möjlighet att möblera en bekväm soffgrupp och matbordsmöblemang. De stora fönsterpartierna släpper in ett vackert ljus, och den generösa takhöjden bidrar till en öppen och luftig atmosfär. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita.

Sovrum 1

Väl tilltaget sovrum med plats för möblering av dubbelsäng, förvaringsmöbler och mer därtill. Rummet får ett fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Kakelugnen, även om den inte används, blir en vacker och karaktärsfull detalj som lyfter rummets charm till nya höjder. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita.

Sovrum 2

Även detta rum bjuder på goda kvadratmeter och härligt ett ljusinsläpp med plats för möblering av dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita.

Badrum

Helkaklat badrum med ljus klinker och kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1

Lägenhetsnummer register:

1003

Kommentar till andelstal:

Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

415373 kr

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag, F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 199kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 176kWh/m²
Utförd
Datum: 27 sep. 2022

Förening

Namn:

Brf Västerport 12

Organisationsnummer:

769642-0020

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättföreningen Västerport 12 registrerades 2023-07-21. Föreningens hus är Malmö Västerport 12 som består av ett flerbostadshus med 8 lägenheter och en mindre förrådslokal i källarplan. Fastigheten är belägen på Repslagaregatan 11 på Gamla Väster i Malmö och byggdes 1929 (ombyggnadsår 2012).

I källaren finns lägenhetsförråd, lokal samt gemensam tvättstuga med en tvättmaskin, torktumlare och ett torkrum.

Separat soprum finns vid ingång gård.

Äger föreningen marken:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen äger ingen parkering men finns parkering i nära anslutning till bostäderna.

Ekonomi:

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och ekonomisk plan. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt ekonomisk plan: Andelstal: 16.3488 %. Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Gamla Väster är Malmös romantiska kullerstenskvarter. Trots att området ligger mitt i stan finns här ett behagligt lugn, inramat av historiska hus, murgröna och förtrollande innergårdar. Många av de pittoreska gathusen från 1800-talet finns kvar och skänker en särskild, nästan småstadskänsla åt området. Gamla Väster är en juvel i innerstaden och hem åt några av Malmös mest attraktiva och exklusiva adresser i city.

Under 1970-talet hotades området av rivning och modernisering med genomfarter och stora kommunikationsstråk. Ett antal kulturarbetare valde då att flytta till området, bildade en förening och lyckades, tillsammans med Malmö Museum, förhindra ingreppen. Bebyggelsen var på den tiden ganska nedgången, och har sedan dess rustats upp ordentligt. Namn som Långgårdsgränd, Gråbrödersgatan och Grynbodgatan påminner idag om stadsdelens historiska arv. Runt 80-talet började husen säljas för ansenliga summor och området fick den höga status det har än idag.

Arkitekturen på Gamla Väster är omväxlande och bjuder på mycket historia under en kort promenad. Dringenbergska gården har en fasad i empirstil, Jörgen Kocks hus är från 1500-talet och Asklunds hus anses vara Malmös första postmodernistiska hus, för att bara ta några exempel.

På Gamla Väster bor du som värderar läget högt. Det centrala läget vägs upp av närheten till grönskande Slotts- och Kungsparken. Sevärdheter som Malmö Slott ligger väldigt nära, med Lilla Torg, Stortorget och gågatan som alternativ för dig som hellre shoppar eller tar en drink på en uteservering.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. För dig som älskar mat är Gamla Väster ett fantastiskt alternativ med många omtyckta restauranger och caféer i de flesta kulinariska genrer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt