Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Ribersborg Roslins väg 18 (Bostadsrättslokal)
1 195 000 kr utgångspris
Avgift: 7 815 kr
inkl. värme, vatten och TV. Obligatoriskt tillägg om 82kr/mån för bredband.
Boarea: 81 m2
Areakälla: föreningens information
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej
Perfekt bostadsrättslokal på svårslaget läge!

Nu ges ett unikt tillfälle att förvärva denna bostadsrättslokal belägen på utmärkt skyltläge i hjärtat av Ribersborg. Formbar lokal med generös yta möjliggör flera olika användningsområden. Stora fönsterpartier som skänker både fint ljus och skapar perfekt yta för marknadsföring och produktexponering.
Ta chansen och expandera din verksamhet idag!
Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

104

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB uppger följande andelstal: Andelstal årsavgift: 2,551%. Andelstal insats: 2,551%. Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

150717 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Enligt 2022 årsredovisning. Är det av största vikt uppmanas köpare att kontrollera detta och kontakta föreningen.

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1942

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Primärenergital: 116kWh/m²
Utförd
Datum: 26 feb. 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Hammarshus

Organisationsnummer:

746000-5932

Allmänt om föreningen:

HSB:s Bostadsrättsförening Hammarshus i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 101 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och det finns även 3 bostadsrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1942 i samband med att byggnaden uppfördes. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB och teknisk förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källaren och utrustade med tre tvättmaskiner vardera, en torktumlare och ett torkrum till varje. Det finns även tillgång till ett stenmangelrum och en veckotvättstuga som är utrustad med en tvättmaskin samt en torktumlare. I föreningen finns ett cykelrum och ett hobbyrum.

Medlemmarna har även kostnadsfri tillgång till bastu, gym och en gillestuga med kök, soffgrupp, bord och stolar. Föreningen har en stor innergård med eftermiddags- och kvällssol, lummig och uppväxt med två större grillplatser som går att boka. Boulebana och utemöbler finns att tillgå.
Cyklar får endast ställas i cykelställen utmed Roslins väg eller i cykelförråden som finns i källaren vid trappnedgång A och D.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg för medlemmar ingår i fastighetsförsäkringen.

Föreningen ska införa IMDel i februari 2023.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage. Det finns möjlighet till boendeparkering via kommunen, för mer information kontakta Malmö Stad.

Bredband/TV:

TV: Traditionella TV-tjänster levereras av Tele2, ett tiotal digitala kanaler erbjuds utan kostnad. Man kan prenumerera på större kanalpaket mot en avgift, läs mer på tele2.se. Bredband: Föreningen har tecknat avtal om kollektivt bredband med Bahnhof. 82 kr/månad tillkommer som ett obligatoriskt tillägg för bredband. Internetuppkoppling med upp till 1 Gbit/s finns i nätverksuttaget bredvid ytterdörren. En trådlös router ingår och tillhör lägenheten. Första gången man kopplar upp sig behöver man registrera sig hos Bahnhof.

Renoveringar:

1986 nya el- och vattenstammar.
1986 tilläggsteglad fasad.
2004 nya radiatorer installerades.
2004 dränering på gatusidan har utförts.
2004 pannrummet renoverades.
2006 nytt låssystem installerades.
2007 relining av avloppsstammar utfördes.
2009 taket byttes.
2009 fönstren tätades
2011 hissens linor byttes.
2013 sopsugsystemet har utökats med inkast för matavfall.
2013 ommålning av källargolv och -väggar gjordes.
2015 installerades digitalt bokningssystem för tvättstuga A och E, veckotvättstuga, gillestugan, gymmet samt bastun.
2017 fönsterbyte utfördes.
2019 bottenstammen har relinats.
2019 det gemensamma motionsrummet har genomgått en uppfräschning.
2020 nytt brandlarm har installerats.
2020 nytt träplank vid boulebanan har satts upp.
2020 nytt styrsystem till värmecentralen har installerats.
2021 driftsättning av nytt brandlarm på vind och i källare.
2021 inköp av nya parksoffor.
2021 inköp av nya brandsläckare till trapphusen och brandvarnare till lägenheterna.
2021 byte av vindgivare för värmeanläggningen.
2021 renovering av den lilla tvättstugan.
2022 omförhandling av bredbandet med sänkning om 30 kr/mån per lägenhet.

Planerade renoveringar enligt underhållsplanen, årtalen är preliminära och kan komma att ändras:
2025 byte av entrédörrar och renovering av hissar.
2026 renovering av balkonger.
2029 byte av värmeledningar.
Renoveringarna planeras att finansieras till största delen genom lån men även genom egna medel.

Tillåter föreningen delat ägande:

För delat ägande, vänligen kontakta styrelsen.

Ekonomi:

Årsavgiften förändrades fr.o.m. 2022-04-01 med +3%

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad och uppdaterad 2022-12-16. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Besök även föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/hammarshus.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB uppger följande andelstal:
Andelstal årsavgift: 2,551%.
Andelstal insats: 2,551%.
Inga vidare specifikationer har angivits.


Uppgiften om 81 kvm gällande area är inhämtad från föreningens ekonomiska förvaltare HSB och benämns i bostadsrättslokalens mäklarbild/lägenhetsutdrag som lägenhetsyta.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt