Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Bulltofta Friluftsstad Sallerupsvägen 216A
1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 4 707 kr
inkl. värme, kallvatten, bostadsrättstilläggsförsäkring. Obligatoriskt tillägg 183 kr för bredband/tv/ip-telefoni via Telenor. Debitering i efterskott av varmvatten och el tillkommer efter förbrukning.
Boarea: 54 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
från markplan
Balkong: Ja
Fin modern tvåa med inglasad balkong i Bulltofta Friluftsstad!

Varmt välkomna till denna pärla om två rum och kök på våning två i härliga Bulltofta Friluftsstad! Här lever du lyxigt med inglasad balkong i söderläge, egna tvättmöjligheter, hiss från markplan och allt i en härligt modern, öppen planlösning. Med Bulltofta rekreationsområde som närmsta granne med grönskande skogar, golfbana, slingrande stigar och aktivitetsmöjligheter har du inget mer att önska. Hjärtligt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med lätthet tar vi hissen från markplan till våning två, där vi via loftgång når bostadens härliga entré.
Vi möts av sobert mörkgrått klinkergolv under fötterna och omges av fräscht, vita väggar. Här har vi gott om avhängningsmöjligheter för såväl höstkappan som hatten, och kan enkelt möblera för mer förvaring om så önskas.

Sovrum

Vi tar några steg vidare in i lägenheten och direkt till höger finner vi bostadens sovrum. Här omfamnas vi av ett uppfriskande ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet, där man med fördel kan låta växterna flytta in och pryda fönsterbänken i gedigen natursten. De rogivande, gröna väggarna och den tidlösa ekparketten ger sovrummet ett behagligt lugn. En vit skjutdörrsgarderob längs med hela vänstra väggen löser enkelt förvaringen.

Kök

Med modern och väl utvald maskinpark från Electrolux i kombination med rymd, ljus och välplanerade arbetsytor så blir detta kök från Vedum bostadens naturliga samlingsplats. Här går vita skåpsluckor, stilrent vitt kakel ovanför passande grå laminatbänkskiva hand i hand med resten av bostadens trendiga inredning. Den sociala, öppna planlösningen bjuder in till mingelkvällar med vännerna såväl som mysiga middagar med familjen, flera dagar i veckan!

Vardagsrum

Ekparketten leder oss vidare från köket till det anslutande vardagsrummet, där det varken sparats på ljusinsläpp eller möjlighet att inreda efter eget tycke och smak. Här har du plats för såväl middagsbordet som soffgrupp, TV och annat möblemang. Med den inglasade balkongen som trofast granne har du inte mer än ett par steg ut till solsken och uteliv.

Badrum

I det välplanerade badrummet med tidsenligt svart klinkergolv, vita kakelväggar, infälld väggspegel, skåp från String, handdukstork och tvättställ med kommod förenas form och funktion. Med vikbara duschväggar i glas sparas både plats och yta, och med praktisk kombimaskin från Electrolux är det du som bestämmer när det är dags att tömma tvättkorgen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

2204

Lägenhetsnummer register:

1104

Andel i årsavgift:

0.68216

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats 0,63384 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

729677 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Uppgift från mäklarbild.

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Det finns bara njutningsmöjligheter på denna inbjudande inglasade balkong i härligt söderläge! Med praktiska och snygga skjutbara glaspartier erbjuds här möjligheter att skapa din alldeles egna oas, där solens strålar värmer under större delen av dagen. Uppgift på om den inglasade balkongen är upplåten med bostadsrätt finns ej.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Draken 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

Lågenergifönster

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk till- & frånluft m. återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 79kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 68kWh/m²
Utförd
Datum: 8 mars 2021

Förening

Namn:

Brf Startfältet

Organisationsnummer:

769635-9905

Allmänt om föreningen:

Brf Startfältet består av 128 st lägenheter av varierande storlek. Byggnaden färdigställdes 2019. Tomten innehas med äganderätt. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Den grönskande innergården bjuder in med planteringar, fruktträd, gångytor, sittplatser samt lekytor för små barn.
Cykelparkering finnes i låsbart cykelrum i husen och på gården.
2 st miljöhus som går hand i hand med det gröna temat har utrustats med vackra och miljösmarta sedumtak.
Intill gården finnes även praktisk gästparkering.

Teknisk förvaltning svarar Hagtorn Fastigheter för. Ekonomisk förvaltning genom Nabo.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.
Föreningen bekostar bostadsrättstilläggsförsäkring. Medlemmen tecknar och betalar själv för hemförsäkring.

För de bostäder som har tillgång till uteplats gäller följande: uteplats är upplåten med nyttjanderätt med samma villkor som bostadsrättslägenheten. Ytan begränsas av häckplantering. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för skötsel av uteplats. Häckplanteringen som avgränsar uteplats är gemensam och bostadsrättsföreningen ansvarar för dess utseende och skötsel.

Föreningen har gemensamt fastighetsabonnemang med separat mätning och debitering av varmvattenförbrukning för respektive lägenhet. Detsamma gäller för debitering av el. Debitering för faktisk förbrukning släpar ungefär ett kvartal, faktureras varje månad.

Lägenheterna högst upp i huset, samt balkongerna mot innergården har inte inglasade balkonger. Balkonger får inte glasas in utan styrelsens godkännande. Styrelsen har vid tidigare årsmöte sagt att det är ok att glasa in balkongerna, dock behöver de intresserade själva driva frågan och stå för alla kostnader samt bygglovsansökan.

Gemensamma utrymmen i föreningen:
Låst cykelförråd samt barnvagnsförråd. Gemensam innergård.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Fri parkering i villakvarteret på andra sidan Sallerupsvägen. 29 gästparkeringsplatser och 2 handikappanpassade parkeringsplatser inom fastigheten. Garageuthyrning sker genom Aimo Park. Föreningen har lediga platser i garaget, ingen kö just nu. Kostnad 2024 ca 871 kr/månad för boende i BRF Startfältet.

Bredband/TV:

Föreningen har ett gruppavtal med Telenor. Basutbud Kabel- TV och hastighet 250/250 Mbit/s bredband ingår. Detta avtal kostar 183:- per månad och läggs som ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

Renoveringar:

Under 2022 genomfördes tvåårsbesiktningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja kontakta styrelsen.

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 4 % 2024-01-01.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5 % (fn 1433 :-) och pantsättningsavgift till högst 1 % (fn 573 :-/pant) av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift av pantsättaren.
Avgift för andrahandsupplåtelse (uthyrning i andra hand) får tas ut efter beslut av styrelsen. Avgiften får årligen uppgå till högst 10% av gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad av föreningen 2024-01-02. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfstartfaltet.se/.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett förråd i källarplanet från Sallerupsvägen/i markplan från gården.
Säkerhetsdörr.
Porttelefon.

Hatthylla ingår.

Omgivning

Allmänt om området:

I Bulltofta Friluftsstad blir du närmsta granne med Bulltofta rekreationsområde: odlingslotter att arrendera av Malmö stad, grönskande lövskog, frodiga blomsterängar och vidsträckta gräsfält på en yta lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans. Här kan du spela fotboll, tennis och basket, slå löprekord på milen, testa putten på södra Sveriges största bangolfbana, köra ett yogapass innan frukost eller helt enkelt ta en avkopplande promenad längs slingrande skogsstigar. På sommaren betar korna fridfullt i hagarna och under vintertid lockar pulkabackar och skidspår.

På Bulltofta motionscenter finns ett välutrustat gym, ett par minuters promenad bort ligger bank, snabbmatsrestaurang samt en närbutik och du har nära till förskolor och skolor. Det finns utmärkta cykelbanor till centrum och påfarten till Ringvägen gör läget perfekt för dig som bilpendlar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt