Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Kirseberg Sandbackegatan 8B
1 045 000 kr utgångspris
Avgift: 3 991 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband, administrativ avgift för el och bostadsrättstillägg. Föreningen tillämpar gemensam el och individuell förbrukning tillkommer på månadsavgiften.
Boarea: 49.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Genomgående tvåa med balkong!

På våning 3 av 3 har vi möjlighet att presentera en genomgående tvåa i Brf Huggaren! På lugnt och trevligt läge får du en tvåa om 49,5 kvm med generös inglasad balkong och generösa rum med god förvaring. Här får du renoverat duschrum och wc samt fräscht kök och fina ytskikt. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

På våning tre i huset tar vi oss in genom dörren och möts av hallen. Hallen har förvaring i form av en klädkammare men det finns också avhängningsmöjligheter precis innanför dörren. Väggarna är vitmålade med mörkare laminatgolv som är genomgående för hall, vardagsrum och sovrum.

Kök

Direkt till vänster om hallen når vi bostadens kök. Ett stort kök med gott om förvaring bakom svarta luckor med rostfria handtag tillsammans med mörk bänkskiva och vitt kakel till stänkskydd. Köket bjuder på gashäll, ugn, diskmaskin, mikro, delad kyl/frys samt fläkt. Väggarna är vitmålade tillsammans med mörkgrått klinkerliknande vinyl på golvet. Från köket når vi även den inglasade balkongen där fina dagar kan avnjutas.

Vardagsrum

På andra sidan av lägenheten finns vardagsrummet. Ett lättmöblerat rum som ger yta till stor soffa med tillhörande möblemang samt skrivbord eller matsalsbord om så önskas. Ett stort fönsterparti vetter mot föreningens gård och ger ett fint ljusinsläpp. Här ser vi vitmålade väggar med en ljusgrön fondvägg.

Sovrum

Sovrummet ligger vägg i vägg med köket. Här finns gott om förvaring med stor garderob med skjutdörrar i spegel. Rummet kan möbleras med dubbelsäng alternativt mindre säng och skrivbord vid behov. Väggarna är målade beige.

WC och duschrum

WC och dusch är i separata rum. Båda utrymmena renoverades 2014 och är helkaklade med mörkgrått klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. I wc-utrymmet finns en wc, handfat med kommod och spegel. I duschrummet finns takdusch med glasdörr, handfat med kommod och spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

155

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

0.3927

Kommentar till andelstal:

Andel insats avser andel i förening. Andelstalen är inhämtade av föreningens ekonomiska förvaltare HSB.

Andel i förening:

0.3927 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Huggaren 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1949

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 172kWh/m²
Utförd
Datum: 31 jan. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Huggaren

Organisationsnummer:

746000-5601

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Huggaren består av 255 st lägenheter och 6 st lokaler. Samtliga lägenheter upplåtes som bostadsrätter. Föreningen bildades 1946 och husen stod klara 1949.

Gemensamma utrymmen:
En tvättstuga utrustad med tio st tvättmaskiner och fem st torktumlare samt fem st torkskåp. I tvättstugan finns 4 st tvättgrupper, en dropintvätt och en mattvätt. Alltså totalt 6st olika tvättmöjligheter/tvättider löpande under dagen. I tvättstugan finner man även strykbrädor, mangel samt ett relaxrum med tv som du kan använda medan du använder tvättstugan. Tvättider bokas med en tagg eller via en app så att du enkelt kan boka/avboka tid. Bastu.

Föreningen tillåter delat ägandeskap.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkering- eller garageplatser men det är gratis dygnsparkering i området.

Bredband/TV:

Kabel tv via ComHem basutbud + fyra kanaler via Sydantenn ingår i avgiften. Fiberbredband ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar/underhåll:
1996/1997 Nya elledningar med jordfelsbrytare installerades.
1996-1998 renoverades badrummen i föreningens lägenheter.
1996/-98 skedde många stora renoveringar i föreningen – vattenstammarna samt fönstren byttes.
1999/2000 Taken lades om.
2004 Säkerhetsdörrar installerades.
2005-2006 Fasadrenovering.
2005 Balkongmålning.
2006 Installation av ComHem.
2008 renoverades föreningens bastu som ligger i anslutning till tvättstugan.
2010 Renoverades den gemensamma tvättstugan och den är väldigt fin idag.
2010 totalrenoverades den stora gemensamma tvättstugan till en påkostad sådan.
Cirka 2009/10 renoverades de putsade fasaderna och tegelfasaderna har även åtgärdats, de har
hydrofoberats.
2013 tilläggsisolerades alla vindar.
2014 Installation av rostfria rör till ventilationen.
2018 Målning av föreningens entréer.
2018 påbörjades relining av avloppsstammar. Arbetet blev färdigställt i år (2020).
Föreningen planerar att uppgradera bredbandsanslutningen till 1000/1000 mbit inom kort. Bredband kommer fortsatt att ingå i månadsavgiften.
2020 Belysning i tvättstugan har bytts ut.
2020 Fönster på flera av föreningens byggnader har tilläggsisolerats.
2020 Färdigställdes relining av föreningens samtliga avloppsstammar.
2020 Nytt bokningssystem till tvättstugan installerat.
2021 Genomfördes obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i föreningen.
2022 Beställning gjord av individuell, mätning och debitering (IMD) av el.
2022 Bastun renoverad.
2022 - Uppgradering av föreningens tvättstuga.
2023 - Införande av individuell mätning och debitering av el gjorts. Återstående arbete är detaljerna kring utdebitering på månadsavgiften av förbrukning.
2023 - Installation av nya porttelefoner.

Kommande renoveringar:
2022 - Byte av balkongfronter (detta arbete är pausat tills att den ekonomiska utvecklingen har stabiliserats).
2023 - Förnya utemiljön (pågår stegvis under en 5-årsplan)

Föreningen följer en underhållsplan men planerar inga större renoveringar närmsta tiden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen beslutade att höja årsavgiften fr.o.m 2023-01-01 med 3%. Styrelsen har beslutat att höja avgifterna nästa år med 6,9 % p.g.a. att priserna har stigit från våra olika leverantörer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1313 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 525kr/pant (1% av årets prisbasbelopp) som betalas av köparen.

Övriga avgifter: 500 kr/person i medlemsavgift till HSB (fås tillbaka när man flyttar). 300 kr i årsavgift (betalas endast för innevarande år, fr o m året efter betalas årsavgiften av bostadsrättsföreningen).

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/huggaren
Föreningskoll gjord 2023-01-19 via telefonsamtal med styrelsens ordförande. Blivande köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med en representant från föreningen. Tillsyn bokas i samband med tillträdet.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar över ett källarförråd. Förrådet är cirka 2 meter brett och 5 meter djupt enligt säljarens uppmätning.

I köpet ingår mikro, garderobsinredning och hyllor i städskåpet.

Säljaren vill upplysa om följande fel och brister:
- Dörrhandtaget till balkongen kärvar ibland
- Nyckeln till ytterdörren är svår ibland

Omgivning

Allmänt om området:

Kirseberg är en stadsdel i norr Malmö. Här har vi både flerfamiljshus, charmiga gatuhus samt lägenheter. Kirsebergs område har ett fantastiskt utbud av gröna parker som Flygfältsparken på Bulltoftafältet, Beijers park, Gerlachs park, och Garnisonsplanteringen, även kallad "Tjyvaparken".

Du har ett bra utbud av sport i Kirsebergs-området som de två fotbollsklubbarna Malmö City Football Club, BK Flagg samt damlaget Backarnas FF. I Kirseberg finns också innebandyföreningen Malmö FBC. På Segevångsbadet håller simklubben SK Ran träning på sommarhalvåret. Segevångsbadet är även öppet för allmänheten. Självklart har vi Kirsebergs Ishall där IK Pantern håller till. För den golf intresserade har vi Malmö Burlöv Golfklubb.

Kända riktmärken för området är bland annat Kirsebergsmöllan samt Gamla vattentornet.

Fram till 1972 var Bulltofta flygplats Malmös andra flygfält, och kallas av denna anledning än idag för Bulltoftafältet, kirsebergare kallar det bara för Fältet.

I skol samt förskole väg har du bra utbud med bland annat Kirsebergsskolan, Backaskolan, Bulltoftaskolan, Gripens förskola Valdemarsro förskola och Bulltofta förskola Lingonet.

Midhem är en knutpunkt som kopplar ihop bra förbindelser och kommunikationsmöjligheter. Man når enkelt både inre samt yttre ringleden men även E22 till Lund. Man har även utmärkta kommunikationsförbindelser med buss både till Malmö och Lund. Vi har även en snabbmatskedja samt en bensinmack, bra med dagvaruhandel i form av Netto och Coop, hotell och restauranger. Skulle man inte nöja har man även köpcentrumet Entré/Malmö Plaza ett stenkast bort.

Man har utmärkta parkeringsmöjligheter i områdena.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt