Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Högaholm Serenadgatan 58
1 195 000 kr utgångspris
Avgift: 4 725 kr
Obligatoriskt tillägg om 80 kr för tv och bredband. IMD el, varmvatten, kallvatten
Boarea: 81.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 8
Hiss: Ja
hiss från markplan!
Balkong: Ja
Rymlig och insynsfri trea med inglasad balkong med stor potential!

På rofyllt och grönskande läge väntar denna rymliga trea med stor inglasad balkong! Tilltagna fönsterpartier i två väderstreck skapar ett inbjudande ljusflöde som fördelas fint i de generösa rummen och bidrar till den hemtrevliga atmosfären. Den välplanerade planlösningen samspelar perfekt med interiörens originella detaljer i form av trägolv och fönsterbänkar i sten. Här erbjuds ett rymligt kök med plats för större matbord och generösa arbetsytor för matlagning. Sovrummen har generöst med ljusinsläpp från bostadens tilltagna fönster som även bjuder på grönskande utsikt! Från sovrummet når man även balkongen som blir en härlig förlängning av rummet under alla årets månader och bjuder på massvis av förmiddags och kvällssol. Här bor ni i en stabil förening med närhet till allt! Med cykelavstånd finner ni affärer, dagis, skolor och all tänkbar service. Läget är utmärkt för pendlaren med smidig access till ringlederna samt Hyllie station där tågen tar dig in till City eller över till Danmark för vidare färd.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 15:45 - 16:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i en rymlig hall med väggar i jordnära kulör och golv som i dagsläget kan renoveras efter smak. Tack vare hallens rymd finns det gott om plats för avhängningsmöjligheter och utrymme för praktisk och optimal förvaring i form av garderober. Härifrån når vi alla bostadens rum, kök, badrum och gäst-wc. Det finns utmärkta möjligheter att tillsätta ytterligare praktisk förvaring längst hallens högra vägg där man får plats med en större byrå.

Vardagsrum

Till vänster om hallen finner vi bostadens smakfullt inredda kök med ett tilltaget fönsterparti som inger både ljus och rymd. Utöver generösa arbetsytor finner vi även kyl och frys, ugn, spishäll. Köksluckorna går i klassiskt vitt och ackompanjeras med solid bänk i matchande nyans. Ljusa väggar i perfekt kombination med lättskött laminatgolv i mörkare färg. Här får ni plats med en större matgrupp för att avnjuta fina middagsbjudningar i goda vänners lag!

Kök

Det spatiösa vardagsrummet välkomnar er med ljus från rummets tilltagna fönster och balkong. Här finner vi tapetserade väggar i sober varm ton i underbart samspel med det originella parkettgolvet. Rummets fördelaktiga planering gör det enkelt att möblera med en större soffgrupp, fåtölj och soffbord. Det finns även möjlighet att ordna en mindre läs/pysselhörna vid fönstret som vetter mot grönska. Från vardagsrummet når vi även bostadens rymliga balkong som utöver utsikt även bjuder på många härliga soltimmar. Här får ni plats med utemöblemang för att avnjuta frukost eller fika ute i solsken!

Sovrum

Till höger om hallen finner vi bostadens samtliga sovrum. Master sovrum är försedd med större fönsterparti med fantastiskt ljusinsläpp som bidrar till lätt och rymlig atmosfär alltigenom. Här finns det gott om utrymme för en större dubbelsäng, garderober, byrå och en dagbädd.

Sovrum

Bostadens andra sovrum är rymligt till storleken, har ett rogivande ljusinsläpp och rymmer större byrå eller garderob, säng och arbetsbord. Här finner vi tapetserade väggar i jordnära ton och ljust plastgolv.

Badrum

Bostadens stora badrum är välplanerat och får plats med badkar för den som vill. Här finner vi dusch, handfat, spegel och wc. Beige våtrumstapet i samspel med lättskött plastmatta.

Gäst-wc

Vidare finner vi även en gästtoalett med wc, handfat med stänkskydd i form av klinker, våtrumstapet och plastmatta.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

544

Lägenhetsnummer register:

1504

Andel i årsavgift:

0.1097

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

84876 kr

Andel i förening:

0.1097 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

HSB Brf Högaholm

Organisationsnummer:

746001-0395

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Högaholm i Malmö är en äkta förening som byggdes och bildades år 1971. Föreningen upplåter 994 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt och nytt avtal trädde i kraft 2023-01-01. Föreningen förvaltas av HSB och har egen anställd personal som fastighetsskötare.

Föreningen förvaltar följande fastigheter: Balladen 1-5, Kvintetten 1 och Serenaden 1-8.

Fördelningsmätning för el och vatten har installerats, vilket innebär att du betalar endast för det som du själv förbrukar. Mätare är installerade i lägenheterna och fjärravläses digitalt. Du kommer att kunna följa din förbrukning på internet och därigenom kunna påverka din kostnad. Under 2018 infördes central styrning av uppvärmning och den individuella uppvärmningen upphörde. Individuell mätning kallvatten, varmvatten och el fortlöper.

Tvättstugan hittar ni i källaren i respektive trapphus och samtliga tvättstugor är utrustade med elektroniska bokningssystem, tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Dessutom finns mangel till förfogande. För större tvätt ex. mattor, täcken, överkast, finns det två stycken stortvättstugor. Dessa är belägna på gaveln Balladgatan 33 samt Serenadgatan 60.

Gym: ca 350 kr/år för medlemmarna (Serenadgatan 51).
Festlokal: Finns att hyra för ca 550 kr/tillfälle (Serenadgatan 31).
Det finns tillgång till bastu för medlemmarna (Serenadgatan 41).
Hobbyrum finns i källaren och kan användas till diverse hobbyprojekt som tex: målning av möbler. Saknar du nyckel till hobbyrummet finns det att hämta på Brf Högaholms fastighetskontor.
Föreningen anordnar även fritidsaktiviteter såsom canasta, boule och kaffestugor!

Varje lägenhet har ett källarförråd. Generellt finns extra förråd att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.
Cykelförråd i källare finns i samtliga hus, detta gäller även barnvagnsrum.

Äger föreningen marken:

Nej - nytt avtal f.om. 2023-01-01.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser: 385 stycken för en kostnad av ca 125 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Garageplatser: 392 stycken för en kostnad av ca 300 kr/mån (kallgarage) samt ca 400 kr/mån (varmgarage). Separat kösystem tillämpas. P-platserna är fördelade på tre parkeringar på Serenadgatan samt en på Balladgatan. Föreningen har tjänsten HSB Köhantering. Det innebär att du som boende själv hanterar din köhantering digitalt i Mitt HSB. I övrigt finns det boende parkering samt gratis parkering.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och har kollektiv bredbandsanslutning samt bredbandstelefoni, också via Tele2. Hastigheten på internet är 250 Mbit/s. Detta tillkommer till månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 80 :-/månad.

Renoveringar:

Tidigare underhåll och större renoveringar:
Omläggning av gångbanor i utemiljön.
Nybyggnation av 3 st nya miljöhus.
Tvättstugor har utrustats med elektroniskt bokningssystem.
Stolpbelysning (lågenergi).
Sanering av vattensystemet.
Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén.
OVK-besiktning (Ventilation).
Sotning och rensning av samtliga ventilationskanaler och don.

2006 Spolades avloppsstammar.
2007 Renoverades taken.
2008 Infördes passagesystem med tag och kod.
2009 Byttes takpappen.
2009 Balkongerna renoverades.
2009 Fjärravlästa individuella mätare avseende värme, vatten och el.
2017 Målning av trapphus.
2018 Bytt alla tvättmaskiner och torktumlare i samtliga tvättstugor.
2019 Renovering av alla lekplatser i föreningen.
2020 Värmeväxlare samt undercentraler.
2020 Elektroniska bokningstavlor till tvättstugan.
2020-2021 Nya miljöhus byggs, sopnedkasten kommer stängas.
2021 Relining av avloppsstammar (kommer pågå i ca 2,5 år fr.o.m maj 2020).
2021 Nya hissar.
2022 Hissrenovering och byte av passagesystem
2022 Nya kulvertledningar
2022 Byte av Passagesystem.
2022 Kameraövervakning.

Kommande renoveringar/underhåll:
Vattenledningar ska bytas ut efter att pågående relining av avloppsledningarna är klar. En utredning inför projektet pågår.
Ny ventilation i samtliga byggnader.

Tillåter föreningen delat ägande:

I normalfall nej.

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 1/1-2024 med 4% pga. ökade kostnader för uppvärmning och el, stigande räntor samt ökade kostnader för tomträttsavgäld.

Föreningen har IMD, det vill säga individuell mätning och debitering. Det innebär att förbrukning av el och vatten mäts i varje enskild lägenhet och att bostadsrättsinnehavaren betalar för den egna förbrukningen.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1313 :-, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 525 :-/pant, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/hogaholm

Allmänt om lägenheten

Lägenheten är pantsatt.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamns eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt