Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Varvsstaden Solhöjdsgatan 9
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 228 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad för Telia Triple play tillkommer. Total månadsavgift: 4397 kr.
Boarea: 51 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Underbar tvårummare med direktaccess till balkong i söderläge i Varvsstaden!

Upptäck komforten i denna moderna och välplanerade tvårummare! Njut av soliga stunder på söderläge-balkongen med bedårande kanalutsikt och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det stilfulla köket från Marbodal adderar en extra touch av elegans, med smart förvaring i sovrummet och ett stilrent badrum som erbjuder bekväma tvättmöjligheter. Gemensam takterrass och grillplatser på gården skapar en varm atmosfär av gemenskap. Det optimala läget ger närhet till havet, stranden och pulserande cityliv, samt ett mångsidigt utbud av service med matbutiker, caféer och restauranger precis utanför dörren. Varmt välkommen på visning!

Visningar

onsdag 21 februari 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!
söndag 25 februari 14:30 - 15:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hissen tar oss till sjätte våningen från markplan, där denna trivsamma bostad hälsar oss välkomna. Hallen har plats för avhängning av ytterkläder och skor, och en garderob erbjuder extra förvaringsmöjligheter. På golvet ligger matlackerad ekparkett och väggarna är vita.

Kök

Stilfullt kök från Marbodal med bra förvaring bakom gråa luckor som samspelar fint med den ljusa bänkskivan och matchande stänkskyddet i kvartskomposit (Venato Bianco). Maskinparken från Siemens består av induktionshäll, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt fläkt från Franke. På golvet ligger mattlackerad ekparkett och väggarna är vita.

Vardagsrum

Vardagsrummet i öppen planlösning med köket ger en luftig och inbjudande atmosfär. Här ryms en bekväm soffgrupp, matbordsmöblemang och mer. På golvet ligger matlackerad ekparkett och väggarna är vita. Direkt från vardagsrummet öppnar en njutbar balkong upp sig, perfekt belägen för soliga stunder och möblering efter önskemål.

Sovrum

Charmigt sovrum med dubbla ingångar och skjutdörrar skapar en öppen atmosfär och sparar utrymme. Garderober längs en vägg ger gott om förvaring och ordning. Stort fönsterparti längs balkongen ger naturligt ljus och vacker utsikt, vilket skapar en behaglig avkopplingsplats. På golvet ligger mattlackerad ekparkett och väggarna är vita.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinker och kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, dusch med duschdörrar i klarglas samt kombimaskin (Siemens) med arbetsbänk i laminat och vägghängda skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

B11505

Lägenhetsnummer register:

1505

Andel i årsavgift:

1.38228

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare Nabo har uppgett följande andelstal: Insatsandel: 1,38067 %. Andel av årsavgift: 1,38228 %. Andel i förening avser andel insats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

769723 kr

Andel i förening:

1.38067 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

En njutbar balkong i solsäkert söderläge om ca 9 kvm.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Träförrådet 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 58kWh/m²
Energiklass: B
Primärenergital: 54kWh/m²
Utförd
Datum: 28 sep. 2022

Förening

Namn:

Brf Varvskajen 2

Organisationsnummer:

769637-5182

Allmänt om föreningen:

Brf Varvskajen 2 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett hus i sju våningar med 72 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal. Totalentreprenad via Peab.

I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare samt en cykelservicestation. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice. Miljörum med källsortering finns i fastigheten med ingång från Solhöjdsgatan.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen.

Föreningen har IMD för el som avläses och debiteras en gång i månaden.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår i försäkringen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inget eget garage. 77 P-platser garanteras i kommande P-hus på andra sidan kvarteret, dessa platserna delas med Brf Varvskajen. I väntan på att detta färdigställs, om det ej är klart till inflyttning, tillhandahålls markparkering bredvid kvarteret. Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, ingen lägsta andel är fastställd, dock tas beslut om varje medlemskap separat och styrelsen ser att det är en fördel om alla medlemmar är bosatta i fastigheten och bidrar aktivt till föreningens välmående.

Ekonomi:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen höjde avgiften 1/2-24 med 3%.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, köparen betalar.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, pantsättaren betalar.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har gemensam el.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-01-08. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till avgiften tillkommer följande tillägg:
I föreningen finns IMD av el. Elen avläses och debiteras en gång i månaden.
Telia Triple Play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni (samtalskostnad ingår ej): 169 kr/månad

Föreningens ekonomiska förvaltare Nabo har uppgett följande andelstal: Insatsandel: 1,38067 %. Andel av årsavgift: 1,38228 %

Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Föreningen har inte kunnat svara för om balkong upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt