Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Almvik Soprangatan 24
2 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 766 kr
Obl. tillägg om 683 kr för värme och 99kr för bredband.
Boarea: 75 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
Smakfullt renoverad och välplanerad trea på toppenläge med stor uteplats!

På första plan med stor uteplats utan insyn väntar en av områdets finaste kvadratsmarta treor på sina nya ägare! Här bjuds vi på en genomgående planlösning med enhetlig interiör och luftiga sällskapsytor där kök och vardagsrum samspelar och öppnar upp till stora middagar med familj och vänner. Hela bostaden har ett genomgående tema präglat av ljust interiör, modern upprustning i ljuvligt samspel med originaldetaljer såsom fönsterbänkar i sten och tilltagna fönsterpartier. Bostadens uteplats med både grönska och trädäck fungerar som en ljuvlig oas under årets varma månader. Lägg därtill smart planerade förvaringslösningar, goda arbetsytor i kök, två rogivande sovrum och du har det perfekta boendet! Dessutom kan vi njuta av lyxen av större badrum och en walk in closet. Här är det bara att flytta rakt in i en attraktiv förening med välskötta gemensamma utrymmen. I området hittar vi även mysiga promenadstråk, gårdar med vackra planteringar och lekplatser för barn. Mobilia och Emporia med deras stora utbud av service och shopping ligger en kort bil- eller cykeltur bort!

Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Beläget bekvämt på första plan välkomnas vi in i bostadens rymliga hall med väggar i ljus kulör i perfekt samspel med det lättskötta och enhetliga golvet i jordnära grå. Här inges en spatiös känsla alltigenom tack vare bostadens stora fönsterpartier i två väderstreck i kombination med den ljusa interiören! Tack vare den flexibla planlösningen finner vi utrymme praktisk förvaring i form av avhängsningsmöjligheter eller garderob längst hallens vänstra sida och det finns även gott om utrymme för ytterligare förvaring i form av byrå eller garderob längst hallens vänstra sida. Vidare finner vi även bostadens stora klädkammare med inbyggda hyllplan längst väggarna som enkelt kan omvandlas till ett mindre arbetsrum för den som vill.

Kök

Till vänster om hallen finner vi bostadens smakfullt renoverade kök med ett tilltaget fönsterparti som inger både ljus och rymd. Utöver generösa arbetsytor finner vi även kyl och frys, ugn, spishäll med fläkt samt diskmaskin. Köksluckorna går i subtil vit ton och ackompanjeras med solid bänkskiva i grå kulör. Ovanför arbetsytan finner vi stänkskydd i form av stilren klinker i vitt. Vita väggar matchas perfekt med det enhetliga ljusgråa golvet. Här får ni plats med en större matgrupp för att avnjuta fina middagsbjudningar i goda vänners lag! Rummets öppna planlösning mellan kök och vardagsrum genererar i lätt och luftig atmosfär med generöst ljusflöde.

Vardsagrsum

Från både hall och kök når vi bostadens rymliga vardagsrum med tilltagna fönsterpartier och uteplats i härligt samspel med rummets ljusa interiör. Väggarna går i klassiskt vitt och matchas fint med golvet som tillsammans med uteplatsens generösa ytor bidrar till trivsam och ombonad stämning. Rummets fördelaktiga planering gör det enkelt att möblera med en större soffgrupp, fåtölj och soffbord med tillbehör. Det finns även möjlighet att ordna en mindre läs/pysselhörna vid fönstret som vetter mot den stora uteplatsen för den som vill. Uteplatsens generösa storlek inger en fin villa-känsla och bidrar till ljuvligt ljus.

Sovrum

Från hallen finner vi bostadens samtliga sovrum. Master bedroom är försedd med större fönsterparti med fantastiskt ljusinsläpp som bidrar till rofylld atmosfär alltigenom. Här finns det gott om utrymme för en större dubbelsäng med tillbehör, garderober och en byrå. Ljusa väggar med matchande golv.

Sovrum/arbetsrum

Bostadens andra sovrum är rymligt till storleken, har ett rogivande ljusinsläpp och rymmer större byrå eller garderob, säng och arbetsbord. Här finner vi en rymlig garderob till höger om ingången. Rummets disponeras idag som ett större arbetsrum.

Badrum

Från hallen når vi även bostadens stora renoverade helkaklade badrum med ett insynsskyddat fönster, dusch, modern vask med underskåp och tillhörande spegel med belysning samt wc. Kakel på väggarna i vitt och på golvet vilar klinker fin beige nyans.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

0.35412

Andel i förening:

0.35412 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1975

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 25

Organisationsnummer:

746001-0742

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 25 bildades 1975 när husen var nybyggda och föreningen köpte huset. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen är fördelad på 27 hus med sammanlagt 282 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.
I föreningen finns totalt 282 lägenheter samt 2 lokaler I totalt 27 hus. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Kupletten 1-3 tom 2024-12-31 och Kupletten 4-7 tom 2023-12-31.
Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Bostadsrättsinnehavarna debiteras efter deras faktiska elförbrukning. Debiteringen sker månadsvis men med tre månaders eftersläp. Vid överlåtelse måste köpare och säljare komma överens om ersättning då den förbrukade elen debiteras på lägenheten.

Äger föreningen marken:

Tomträtt

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningens tillhandahåller 205 st garageplatser och kösystem tillämpas (300 kr/månad). Föreningen har även 90 st parkeringsplatser och kösystem tillämpas (150 kr/månad). Finns möjlighet att skaffa månadskort på gästparkering (300 kr/månad). MC-garage kostar 90 kr/mån. Kösystem tillämpas. Anmälan för parkeringsplats sker via föreningens hemsida.

Bredband/TV:

Kabel-tv via Tele2. Bahnhof levererar internet via fiberuttaget i lägenheten, 1000 mbit. Kostnaden för kabel-tv och bredband ligger som ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 99 kr/månad.

Renoveringar:

Utförda underhåll/renoveringar:
2005 Spolades avloppsstammarna.
2007-2008 Renoverades taket och lades om där behov fanns. Dessutom fasader under samma period.
2008 Renoverades trappor och loftgångar. Dessutom sågs ventilationen över under samma år.
2009 Ventilation.
2010 Tvättstugorna renoverades.
2013 Renovering av hängrännor.
2014 Fogning loftgångar. Målning p-platsmarkering.
2015 Uppvärmning: EB-metoden installerad för en jämn värme. Förebyggande mot råttor på vindar, lekplatser, boulebana, landhockey, spolplatta och plattgångar. Asfalt garage. Översyn bruksfogar samt luktsanering.
2016 Byte dagvattenbrunn Tenorgatan 13.
2016-2019 Dränering.
2018 Värmecentralerna.
2018 Sopsortering.
2017-2019 El: Fastighets el Lägenhets el: Nej
2017-2019 Fönster, ytterdörrar och fasad.
2019 Fjärrvärmeväxlare, injustering vvc system, elinstallationer.
2021-2022 Installation för individuell mätning och debitering av el. Gårdsombyggnad Soprangatan.
2021-2023 El garagen.
2022 Målning garagen.
2023 Kontrollerat vattenledningar och stammar med ett gott resultat.

Inga större renoveringar är inplanerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, så länge man tänker bo och vara skriven i föreningen. Enligt stadgar måste man vara bosatt i föreningen för att äga en lägenhet.

Ekonomi:

Avgiftshöjningar sker normalt den 1:e januari varje år. 2023-01-01 höjde föreningen avgiften med 3%. Då höjde man också el-avgiften till 2,2 kr/kWh.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningen ordnar trevliga aktiviteter för medlemmarna som tipsrundor, innebandy, luciafirande, boule och midsommarfester m.m.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2023-10-25. Spekulanter och den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: https://www.mhus25.se/

Allmänt om lägenheten

Bostaden är pantsatt.
Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamn eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Alla lediga objekt