Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Lorensborg Stadiongatan 55A
1 850 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 385 kr
Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband, el-abonnemang och bostadsrättstillägget. Hushållselen tillkommer till angiven avgift.
Boarea: 53 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 9 av 9
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Med utsikt över takåsarna och access till västvänd balkong!

På lugna och fridfulla Lorensberg saluförs nu en väldisponerad tvårummare belägen på top floor. Här väntar ljus och läcker köksinteriör tillsammans med trivsamt sällskapsrum, helkaklat badrum och rogivande sovrum. Som grädden på moset har vi access till njutbar inglasad balkong från sällskapsrummet, en härlig plats att förlänga sommarmånaderna på och med utsikt över vår stad. HSB Brf Järven är en välskött förening som erbjuder festlokal, hobbyrum, övernattningsrum, boulebana samt lekplats för de minsta. På den välskötta innergården finns det dessutom fina grillmöjligheter och området bjuder på bra bussförbindelser och närhet till matbutik, gym samt service. Med snabb påfart till Yttre Ringvägen är läget dessutom idealiskt för pendlaren.
Varmt välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från markplan nås nionde våningen både snabbt och bekvämt och vi bjuds in i hallen med snyggt klinkergolv i grått som möter väggar i klassiskt vitt. Förvaringen ombesörjs av rejäl skjutdörrsgarderob med spegeldörr och här finns även plats för öppen förvaring. Från hallen når vi bostadens samtliga rum.

Badrum

Hemmets badrum är i helkaklat utförande med klassiska färgval som grått klinkergolv som matchar vita liggande kakelplattor tillsammans med en grå stående dekorbård. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch bakom vägg i klarglas.

Kök

Vi tar oss in till köket signerat IKEA som bjuder på förvaring bakom profilerade luckor i vitt som kombineras med vitrin och bänkskiva i ek med stänkskydd i form av vita kakelplattor ovanför. Under fötterna vilar ett klinkergolv som möter väggar i vitt och här finns plats för matbord. Den maskinella utrustningen består utav induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin med integrerad kökslucka, integrerad kyl/frys samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Näst på tur har vi bostadens sovrum som ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring ges genom garderob, dessutom får vi plats med extra byrå om så önskas. Väggarna är målade i en grå nyans och golvet pryds av laminat.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med fönster i par och den halvglasade balkongdörren ger oss access till inglasad balkong med ett härligt västerläge och utsikt över dels Malmö, men även Danmark. Här ligger det ett parkettgolv i original och väggarna är vita.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

35

Lägenhetsnummer register:

1801

Andel i årsavgift:

0.2686

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,2686 %. Andel av årsavgift: 0,2686 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

91847 kr

Andel i förening:

0.2686 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong i härligt västerläge och utsikt över takåsarna.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Knutstorp 6

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1959

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft och FTX.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 125kWh/m²
Energiklass: E
Utförd
Datum: 8 maj 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

1 707 kr/år

Total driftkostnad:

1707kr

Förening

Namn:

HSB Brf Järven

Organisationsnummer:

746000-5171

Allmänt om föreningen:

Brf Järven bildades 1959 i samband med byggnationen på fastigheterna Knutstorp 1 och Knutstorp 6 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 323 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 3 lokaler, varav 1 upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Stadiongatan 55A-E och Vendelsfridsgatan 6A-B. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2020-01-01 och nuvarande avtal gäller till 2029-12-31.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har gemensamma tvättstugor belägna i källaren i varje hus. Det finns även cykelparkering i låsta utrymmen samt på innergården.

I källaren på Stadiongatan 55 har föreningen en hobbylokal.

I föreningen finns ett övernattningsrum, utrustat med två sängar, som kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/natt och en föreningslokal som kan hyras halvdag till en kostnad om ca 300 kr och heldag/mer än 4 timmar till en kostnad om ca 600 kr för föreningens medlemmar. För utomstående är kostnaden 1 200 kr för heldag och 600 kr för halvdag (max 4 timmar).

I föreningen finns ett gym där medlemmar får träna till en kostnad av 250 kr/år och som pensionär 100 per år.

Föreningen har en lummig inhägnad innergård med tillgång till gemensamma utemöbler, grillplatser, lekplats samt boulebana.

Föreningen tillämpar gemensam el, man debiteras utefter faktisk förbrukning med 5 månaders eftersläpning.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/jarven

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 61 parkeringsplatser, varav 6 elbilsplatser. En parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad och en elbilsplats kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad + förbrukning. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering i området. För mer information se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2 och fiberoptiskt bredband 500-1000 Mbit/s via Ownit vilket ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
1986-1987 renoverades samt breddades balkonger och glasades in. Samma år byttes fönster, taken renoverades och huset på Vendelsfridsgatan kläddes i plåt.
1996 byttes vattenstammarna.
2003 byggdes miljöhusen.
2005 byttes takpappen.
2006 byttes samtliga radiatorer på Stadiongatan. Samma år byttes styr- och reglerutrustning till fjärrvärmen och en översyn av uppvärmningen gjordes.
2007 spolades alla avloppsstammar i kök och badrum.
2008 lades nytt golv i entréerna och ett nytt porttelefonsystem installerades. Samma år gjordes en energideklaration med bra värden och tvättmaskinerna i tvättstugorna byttes ut. Det sattes även upp ett staket runt gården och grindar med porttelefoner installerades. Nya planteringar, buskar, sittgrupper, grillplatser och en boulebana byggdes på innergården.
2009 relinades avloppsstammarna och samtliga element renoverades.
2010 gjordes innergården vid.
2011 infördes individuell elavläsning.
2012 installerades postboxar i entrén.
2013 byttes samtliga hissar ut, balkongfogar renoverades och målning gjordes av de icke inglasade evakueringsbalkongerna, alla elcentraler för ingående el byttes ut och gavlarna på 16-våningshuset fick nya fogar. Samma år renoverades värmecentralerna i 16- våningshuset.
2014 utrustades källardörrarna med automatisk dörröppning. Samma år målades golven i cykelkällaren och källardörrarna på Stadiongatan 55.
2015 målades miljöhuset på Vendelsfridsgatan 6 och trappan i Stadiongatan 55 slipades. Samma år modulariserades och moderniserades elsystemet och armaturer för utomhusbelysning byttes ut.
2016 färdigställdes en föreningslokal för medlemmarnas nyttjande. Samma år genomfördes en fasadrenovering av 9-våningshusen på Stadiongatan 55 A-E samt tvätt av 16-våningshuset.
2017 genomfördes en OVK-besiktning och entrépartier byttes.
2017-2020 utfördes byte av elstammar och byte till 3-fas.
2019 installerades solcellspaneler på taket på Vendelsfridsgatan och sattes i drift.
2020 filmades och spolades avloppsstammarna. Slipning av terazzobeläggning i trapphuset Stadiongatan 55B
2021 nödbelysning i trapphusen installerades. Uppfräschning av gården.
2021/2022 efter filmningen och spolningen av avloppsledningarna under 2021 konstaterades skador i reliningen som reparerades under 2022.

Pågående är slipning av terazzobeläggning i samtliga trapphus, arbetet beräknas slutföras under slutet av 2024.

Planerat underhåll:
- Fortsatt reparation av relining, utbyte av golvbrunnar i källarna och råttstopp.
- Trapphusbelysning fortsätta att bytas mot LED-armaturer.

Planerade åtgärder ska finansieras med egna medel och genomförs allt eftersom medel finns.
Större åtgärder behöver lånefinansieras såsom reparation av relining.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2024-01-01, då höjdes avgiften med 2%.

4,5 mkr av de 10 mkr som lånades upp 2022 för att finansiera reliningprojektet amorterades av. Om inget oförutsatt inträffar
planeras ytterligare 4 mkr att amorteras i april 2024 när ränta för lån på totalt 8,5 mkr ska skrivas om. Styrelsens strategi är att
amortera ner lånen så långt möjligt med minimal buffert på transaktionskontot och att ta nya lån när större investeringar
behöver göras.

Trots det bekymmersamma omvärldsläget med hög inflation och ökande kostnader, men tack vare en dryg halv miljon kr i
elprisstöd, har styrelsen kunnat välja att begränsa avgiftshöjningen till 2% fr.o.m. 2024-01-01.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på HSB:s hemsida www.hsb.se/malmo

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet.

Allmänt om lägenheten

Föreningen tillämpar gemensam el, man debiteras utefter faktisk förbrukning med 5 månaders eftersläpning.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Säljaren informerar att det finns en dörr till vardagsrummet i vindsförrådet.

Föreningen har informerat om att balkong och förråd är upplåtna med nyttjanderätt.

I överlåtelsen ingår: tvättmaskin med torktumlare och garderob i sovrummet. Vattenfelsbrytaren ingår ej.

Omgivning

Allmänt om området:

Omtyckt område bland såväl gamla som unga, med alla förnödenheter inom räckhåll. Närheten till Pildammsparkens grönområde lockar många, med sina promenad- och joggingstråk, öppna ytor för sol och lek samt utomhusgym. Andra attribut som lockar är cykelavstånd till hav, city samt knytpunkterna Södervärn och Triangeln. Samt fotbollsstadion bara ett stenkast bort. Här finns något för alla.
En av fördelarna med området är att närheten till bra knutpunkter gör att kommunikationerna är goda till såväl resten av Malmö som till Köpenhamn och resten av Skåne via tågförbindelser på Triangeln. För den som inte vill ta tåget till Lund går bussar från Södervärn. Cykelväg finns hela vägen till Södervärn och Triangeln. Lika bra går det att ta bussens flera linjer som går förbi området, eller promenera. För den som har bil parkeras den företrädesvis på gatorna i området.

Restauranger, pizzeria och livsmedelsbutik finns precis runt knuten. Även förnödenheter som Apotek, vårdcentral och tandläkare finns i närområdet. Sjukhuset finner vi på andra sidan Pildammsparken. För den som inte endast vill nyttja Pildammsparkens utomhusgym finns det även gym i närområdet. Med cykel tar man sig enkelt till shoppingcentrat Triangeln eller Mobilia som erbjuder mängder av butiker, caféer, restauranger och livsmedelsbutik.

Området, som även kommit att kallas Stadionstaden på grund av dess närhet till Malmö Stadion, är bebyggt av flerbostadshus i olika höjder uppförda under 1950-talet. Byggandet startade i samband med uppförandet av Malmö Stadion, inför fotbolls-VM i Sverige 1958. Angränsande finns nu Eleda Stadion, som stod klar 2009.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt