Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Drottningtorget Stora Trädgårdsgatan 4
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 729 kr
En obligatorisk kostnad om 205 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband och tv.
Boarea: 92 m2
Areakälla: säljarens information
Rum: 3
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Gavelvåning med väservänd balkong invid Drottningtorget

På detta perfekta cityläge finner vi på tredje våningen denna högkvalitativa gavelvåning med attribut såsom genomgående Junkers oljade skeppsgolv med vattenburen golvvärme och vita bredspacklade väggar. På perfekt pendlarläge och med goda parkerings- och kommunikationsmöjligheter är detta sannerligen ett okomplicerat och inbjudande hem. En rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter öppnar upp resten av hemmet. Två sovrum intill varandra bjuder på perfekta kvadratmetrar och båda rummen är tillräckligt stora för att rymma dubbelsäng. Hemmets hjärta är många gånger köket och sagan stämmer likaväl in här.

Ett ljust och välkomnande kök från Noblessa med genomtänkta förvaringslösningar och stilrena materialval såsom svart granitbänkskiva gör det till en fröjd att bjuda till middag och fest. Köket ligger i anslutning till det öppna och stora vardagsrummet. Tack vare fönster i två olika väderstreck samt glasad terrassdörr mot den västervända balkongen är detta definitivt ett ljust hem. En ordentlig matplats samt en större soffgrupp får utan problem plats. Badrummet håller samma höga standard som resten av våningen. Mörkt klinkergolv möter vita kaklade väggar och som läcker detalj finns det även en kaklad mörk fondvägg. Vikbara duschdörrar i klaraste glas ger en exklusiv känsla och för funktionalitet finner vi även tvättmaskin och torktumlare till vårt förfogande.

På föreningens gård välkomnas man av en stor kryddträdgård som binder samman huset idag med sin historia sedan förr. Mysiga sittplatser, gemensam grill och framförallt det otroligt mysiga och inredda växthuset finns att tillgå för de dagar man vill spendera vid hemmet. Det perfekta cityläget med Drottningtorget som närmsta granne med sitt härliga utbud av restauranger och caféer ger extra prick över i och det är dessutom aldrig mer än ett par minuter till Malmö C, Lilla Torg och Gågatan. Välkommen hem!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

A33

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Balkong i västerläge

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008-2009

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Förening

Namn:

Brf Kryddfabriken

Organisationsnummer:

769614-7664

Allmänt om föreningen:

Brf Kryddfabriken är ett attraktivt centralt boende med supermoderna lägenheter av hög klass. Brf Kryddfabriken består av punkthusen, byggda 2008-2010 samt den gamla kryddfabriken och består totalt av 48 bostadsrätter. I fastigheten finns 3 bostadshus med tillsammans 5 trapphus med adresserna: Stora Trädgårdsgatan 4, 6A, 6B, 6C, 8. Fastigheten är belägen på historisk mark där Malmös östra befästningsverk byggdes under andra halvan av 1600-talet och i närheten ligger det populära Drottningtorget som anlades under tidigt 1800-tal. Förningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en stor, trevlig och barnvänlig innergård med lekplats, en en klassisk kryddträdgård på framsidan samt två grillplatser.
Två miljörum finns.
Flera cykelställ finns på gården.

Någon gemensam tvättstuga för föreningens medlemmar finns inte, då samtliga lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

Samtliga lägenheter utom en har förråd i källaren under C-huset. Dessa är av varierande storlek och korresponderar mot lägenhetens storlek.

Individuell mätning av el debiteras efter faktisk förbrukning.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring AB. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen hyr 35 parkeringsplatser av grannföreningen Brf Sågen, köplats tillämpas. 1180kr/månad (1180kr/månad fr o m 1/3-2024). I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg om 205 kr/månad för TV och bredband via Telia tillkommer. Fr o m april 2024 kommer kostanden vara 219 kr/månad.

Renoveringar:

2016 renoverade man balkongerna, byggde om/kalibrerade fläktsystem i C-huset, husens entré portar fick nya dörrstängare och stamspolning i samtliga lägenheter genomfördes.
2017 byttes porttelefonsystemet ut.
2018 rensades ventilationskanalerna.
2019 OVK utfördes.
2019 nya mottagarenheter för golvvärmen i alla lägenheter installerades.
2019-2020 reparationer och tätningsarbeten av takterrassen till en av lägenheterna i A-huset gjordes.
2019 åtgärdande och reparation av lampor och ledningar på gården har utförts.
2020 reparation av hissar i A-, B- och C-husen har utförts.
2020 filterbyte i samtliga lägenheter i A- och B-husen har utförts.
2020 nya möbler till gården har köpts in samt växter och tillbehör har ordnats.
2020 spolning av ledning i C-huset har utförts.
2021 målning av fönster samt dörrar har utförts.
2022 spolades stammar, ventilationer rensades, reparation av dörrar i A & B hus utfördes samt reparation av hissar. Samma år utfördes fuktreparation av tak mellan lägenheter i C-huset.
2023 målades trapphus om och fuktgenomslag av ytskikt på A & B husen reparerades.

I dagsläget finns det inga större underhåll/renoveringar inplanerade.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men alla ägare måste ansöka om medlemskap i föreningen.

Ekonomi:

Efter 4 år utan avgiftshöjning i föreningen har styrelsen till följd av en allt kärvare ekonomisk verklighet beslutat om att höja avgiften med 7% vid årsskiftet 2023/2024.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Golvvärme finns installerat i samtliga lägenheter.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfkryddfabriken.se
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och föreningens hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar ett förråd i källaren.

Säljaren informerar om att den elektriska golvvärmen i badrummet är ur funktion.

Omgivning

Allmänt om området:

Mellan Stortorget och Värnhem finner vi Drottningtorget och Gamla staden. Centralt beläget innanför broarna och strategiskt beläget för den som pendlar tack vare goda parkeringsmöjligheter och närhet till Malmö C samt busshållplatser. Torget tillkom på 1810-talet och uppkallades efter drottningen Fredrika av Baden. Området består idag av blandad arkitektur med byggnader från 1800-talet fram till renodlade nyproduktionsprojekt.

Fina promenadstråk erbjuds runt kanalen och i området finns både förskolor och skola.

Malmö C är ett par minuters promenad bort och här finner du kommunikationer både i form av bussar, tåg och Citytunneln. Det är enkelt att ta sig både norrut som söderut och även för att kunna ta sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Copenhagen Airport. Även från Drottningtorget finns en busshållplats.

Kv. Caroli är ett mycket närliggande köpcentrum som totalrenoverades 2012 och erbjuder en ICA Malmborgsbutik, restauranger, kaféer, klädbutiker, inredningsbutiker, apotek, blomsterhandlare m.m. Flera populära och unika restauranger och kaféer finns i området och runt Drottningtorget. Drottningtorgets blandade bebyggelse gör även att många av byggnaderna erbjuder garagemöjligheter. I området råder förutom det även boendeparkering och vanlig parkering.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt