Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Västra Hamnen Stora Varvsgatan 39
4 695 000 kr som utgångspris Högsta bud: 4 450 000 kr
Avgift: 5 677 kr
inkl. värme och bostadsrättstillägg.
Boarea: 76 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 9 av 12
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Ljus och genomgående fyra med fantastisk utsikt och balkong för att njuta av vackra solnedgångar!

Det är med glädje vi presenterar denna förtjusande bostad i det attraktiva området Västra Hamnen. Denna fyrarummare på nionde våningen bjuder på generösa och öppna ytor. Här finner vi ett trivsamt vardagsrum, två sovrum, ett arbetsrum och ett stilrent kök från Marbodal. Badrummet är helkaklat och har även bekvämligheten av tvättmöjligheter, dessutom finns det en gäst-wc. Slå dig ner på balkongen och njut av den fantastiska utsikten över Västra Hamnen, Ribersborg, havet och Köpenhamn. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 15:45 - 16:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Direkt från markplan tar du hissen upp till nionde våningen för att välkomnas in i en ljus och öppen hallmiljö. I hallen finns en praktisk garderob med spegelskjutdörrar för extra förvaring. Golvet pryds av vackert parkettgolv och väggarna är målade i vitt, precis som i resten av lägenheten.

Kök

Det eleganta köket från Marbodal, med praktisk förvaring bakom de stilfulla ljusgrå luckorna, skapar en harmonisk kombination med den sofistikerade bänkskivan i natursten och det vita kaklet ovanför. I köket finns kyl och frys i rostfritt och fullhöjd (Electrolux), induktionshäll (Husqvarna), ugn (Husqvarna), inbyggd mikrovågsugn (Electrolux) samt integrerad diskmaskin (Electrolux). I köket finns även gott om plats för att inreda med ett matbord för 4-6 personer och de imponerande stora fönstren släpper in en härlig ström av naturligt ljus.

Vardagsrum

Ett inbjudande vardagsrum som med de generösa ljusinsläppen från de stora fönsterpartierna skapar en öppen och luftig atmosfär i rummet. Här finns det gott om plats för en mysig soffgrupp, fåtölj och förvaring. Från vardagsrummet når du den underbara och solsäkra balkongen i västerläge med plats för möblering efter önskemål.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. I garderoben bakom spegelskjutdörrarna finner vi goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2

Sovrum med plats för möblering av säng, skrivbord och mer därtill efter behov och önskemål.

Arbetsrum

Detta flexibla rum anpassar sig efter dina behov och önskemål. De stora fönstren erbjuder ett generöst ljusinsläpp som fyller rummet med naturligt ljus.

Badrum

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning samt duschhörna med vikbara duschväggar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare, plats för förvaring i väggskåp samt praktisk arbetsbänk.

Gäst-wc

Toalett med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här är det inrett med WC, handfat samt spegel med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

4092

Lägenhetsnummer register:

1802

Andel i årsavgift:

1.5538

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1078055 kr

Andel i förening:

1.61612 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Solsäker balkong i västerläge med plats för möblering efter önskemål.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Tampen 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 57kWh/m²
Energiklass: B
Primärenergital: 56kWh/m²
Utförd
Datum: 17 maj 2022

Förening

Namn:

Riksbyggen BRF Stjärnfyren

Organisationsnummer:

769637-8830

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Stjärnfyren bildades 2022 i samband med byggnation. Det finns 62 lägenheter i föreningen med en boyta på 4 855 kvm. Samtliga innehas med bostadsrätt. Byggnaden uppförs i 12 våningar med två trapphus. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Adresserna är Stora Varvsgatan 37-43 och Västra Varvsgatan 13. Föreningen är en äkta förening.

En gemensamhetsanläggning har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av innergård. I gemensamhetsanläggningen ingår tre fastigheter, Tampen 1, Tampen 2 och Tampen 3. Föreningen har 62/169 andelar i gemensamhetsanläggningen.

Bostadsområdet är miljöcertifierat och Masthusen är den första stadsdelen i Norden som hållbarhetscertifierats enligt miljöklassningssystemet BREEAM communities. Stjärnfyren arbetar aktivt med ekosystemtjänster genom att låta marken och vattnet bidra med positiva effekter som att binda koldioxid och minska erosion. Bland de planerade åtgärderna i ekosystemstjänsterna finns rekreation, vattenreglering, mikroklimat samt pollinering och fröspridning.

Varm- och kallvatten mäts och debiteras individuellt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns det 1 st cykelrum samt 1 st cykel-/barnvagns-/rullstolsförråd/laddningsrum.
Innergård med lekplats, grillplats, bänkar och ca 60 st cykelparkeringar.
Förråd finns i källare.

Fastigheten avses bli fullvärdeförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

36 förköpta p-platser finns till boende i Brf Stjärnfyren i det P-hus som håller på att byggas på Stora Varvsgatan. Kösystem råder. Priser efter P-husets ordinarie taxor, preliminärt ca 1200 kr/månad för en rörlig p-plats och ca 1600 kr/månad för en rörlig p-plats med laddstolpe. Råder kö, måste den boende ombesörja p-plats på annat håll. Föreningen är medlem i M (Sunfleet) för bil- och cykelpool. Medlemskapet gäller i 10 år. I kvarteret kommer såväl hyrbil som lådcyklar att finnas tillgängliga.

Bredband/TV:

Föreningen är anslutna till Tele2 fibernät för tv/bredband/telefoni. Det är bredband 100/100 mbit/s som ingår, ett basutbud av tv-kanaler, och tillgång till IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om ca 175 kr/mån. Önskar en boende uppgradera tjänsterna, kan det göras av den boende själv, som då tecknar ett extra separat avtal med Tele2 efter tillträde.

Renoveringar:

Det finns inga planerade eller genomförda renoveringar då byggnaden är uppförd 2022.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Föreningen tillträde fastigheten i juni 2022 och placerade sina lån i samband med detta. Avgiften har justerats och anpassats efter de nya förutsättningarna med inflation som påverkar ränte- och driftkostnader i form uppvärmning och förbrukning av el och vatten.

Föreningen kommer att höja avgiften med 3% från och med 2024-02-01 (kontrollerat 2023-11-21).
Föreningen har en stabil ekonomi och bär sina kostnader även om räntorna skulle ligga kvar på nuvarande nivå.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har el-abonnemang samt individuella mätare i respektive lägenhet. Byggnadens ventilationssystem består av FTX-system.

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2023-11-21. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten är registrerad som 3 rok enligt föreningen.

Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer om 175 kr/månad.
Föreningen tillämpar IMD av el samt varm- och kallvatten.
Säljarens kostnad under november 2023:
Varmvatten: 105 kr exkl moms (förbrukning: 1,494 kbm)
Angiven summa är baserad på nuvarande ägares förbrukning och kan variera..

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har angivit följande andelstal:
Andelstal: 1,55380 %.
Andelstal insats: 1,61612 %
Andel av årsavgift och andel i förening har inte specificerats.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Elfa-system ingår ej.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Balkong är upplåten med bostadsrätt enligt styrelsen.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Budhistorik

4 450 000 kr 1 2024-01-21T13:26:34

Kolla restider

Alla lediga objekt