Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Västra Hamnen Stora Varvsgatan 39
2 150 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 555 kr
inkl. värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer om 175 kr/månad. Förbrukning av el samt kall- och varmvatten tillkommer.
Boarea: 38 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 12
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Exklusiv tvårummare med härlig indoor/outdoor-feeling på bästa adress i populära Västra Hamnen!

I underbara Västra Hamnen ges nu en unik möjlighet att förvärva denna stilfulla, lyxiga och otroliga tvåa, som har allt och lite till. Här erbjuds en kvadratsmart lägenhet med läcker köksinteriör från Marbodal, stilsäkert badrum med egna tvättmöjligheter, ljusa vardagsrumskvadrat och ett trivsamt sovrum med en alldeles egen luxuös walk-in-closet. Addera därtill en inbyggd eldstad och harmonisk akustikpanel för extra mysfaktor, fantastiskt ljusinsläpp som ges ifrån lägenhetens stora fönsterpartier samt helglasade fönsterdörr och en njutbar fransk balkong som bjuder på många sköna soltimmar och skapar en härlig indoor/outdoor-feeling i lägenheten. I Brf Stjärnfyren bor du femstjärnigt med alla tillgångar nära till hands. På Masttorget finner vi matbutiker, restauranger, caféer, apotek och gym och i området kan du också njuta av fina morgonpromenader längs Sundspromenaden och sköna kvällsdopp i havet. Varmt välkommen på visning!

Visningar

tisdag 5 december 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

På våning 5 välkomnas vi in i en ljus och rymlig hall som möter oss med vita fräscha väggar och stilfullt parkettgolv, vilket är ett genomgående tema i hela lägenheten. Utmärkt förvaring finner vi form av platsbyggd garderob och plats att möblera med hatthylla och skoställ.

Vardagsrum

Vidare in i lägenheten når vi det fina vardagsrummet som bjuder in med härligt ljus och stilfulla detaljer såsom inbyggd eldstad och akustikpanel som skapar en varm och hemtrevlig känsla. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Den franska balkongen blir en förlängning av rummet och skapar en skön indoor/outdoor-feeling.

Kök

Stilfullt och elegant kök från högkvalitativa Marbodal med vita skåpsluckor som matchas snyggt med vitt stående kakel ovanför bänkskiva i ljusgrått. Ett fantastiskt kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn, induktionshäll och fläkt.

Sovrum

Trivsamt och rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. I anslutning till sovrummet ges suverän förvaring i form av en generös och lyxig walk-in-closet. En dröm! Stort fönsterparti skänker fint ljus in i rummet.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och duschhörna med vikbara dörrar i glas. Här finns också en egen tvättdel med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, plats för förvaring i väggskåp och praktisk arbetsbänk.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

4051

Lägenhetsnummer register:

1401

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen/NyMedlem har angivit följande andelstal: Andelstal: 0,97302%. Andelstal insats: 0,84021%. Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

675100 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Är det av största vikt uppmanas köpare att kontrollera detta och kontakta föreningen.

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Tampen 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 56kWh/m²
Utförd
Datum: 17 maj 2022

Förening

Namn:

Riksbyggen BRF Stjärnfyren

Organisationsnummer:

769637-8830

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Stjärnfyren bildades 2022 i samband med byggnation. Det finns 62 lägenheter i föreningen med en boyta på 4 855 kvm. Samtliga innehas med bostadsrätt. Byggnaden uppförs i 12 våningar med två trapphus. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Adresserna är Stora Varvsgatan 37-43 och Västra Varvsgatan 13. Föreningen är en äkta förening.

En gemensamhetsanläggning har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av innergård. I gemensamhetsanläggningen ingår tre fastigheter, Tampen 1, Tampen 2 och Tampen 3. Föreningen har 62/169 andelar i gemensamhetsanläggningen.

Bostadsområdet är miljöcertifierat och Masthusen är den första stadsdelen i Norden som hållbarhetscertifierats enligt miljöklassningssystemet BREEAM communities. Stjärnfyren arbetar aktivt med ekosystemtjänster genom att låta marken och vattnet bidra med positiva effekter som att binda koldioxid och minska erosion. Bland de planerade åtgärderna i ekosystemstjänsterna finns rekreation, vattenreglering, mikroklimat samt pollinering och fröspridning.

Varm- och kallvatten mäts och debiteras individuellt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns det 1 st cykelrum samt 1 st cykel-/barnvagns-/rullstolsförråd/laddningsrum.
Innergård med lekplats, grillplats, bänkar och ca 60 st cykelparkeringar.
Förråd finns i källare.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

36 förköpta p-platser finns till boende i Brf Stjärnfyren i det P-hus som håller på att byggas på Stora Varvsgatan. Kösystem råder. Priser efter P-husets ordinarie taxor, preliminärt ca 1200 kr/månad för en rörlig p-plats och ca 1600 kr/månad för en rörlig p-plats med laddstolpe. Råder kö, måste den boende ombesörja p-plats på annat håll. Föreningen är medlem i M (Sunfleet) för bil- och cykelpool. Medlemskapet gäller i 10 år. I kvarteret kommer såväl hyrbil som lådcyklar att finnas tillgängliga.

Bredband/TV:

Föreningen är anslutna till Tele2 fibernät för tv/bredband/telefoni. Det är bredband 100/100 mbit/s som ingår, ett basutbud av tv-kanaler, och tillgång till IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om ca 175 kr/mån. Önskar en boende uppgradera tjänsterna, kan det göras av den boende själv, som då tecknar ett extra separat avtal med Tele2 efter tillträde.

Renoveringar:

Det finns inga planerade eller genomförda renoveringar då byggnaden är uppförd 2022.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Föreningen tillträde fastigheten i juni 2022 och placerade sina lån i samband med detta. Avgiften har justerats och anpassats efter de nya förutsättningarna med inflation som påverkar ränte- och driftkostnader i form uppvärmning och förbrukning av el och vatten.

Föreningen kommer att höja avgiften med 3% från och med 2024-02-01 (kontrollerat 2023-11-21).
Föreningen har en stabil ekonomi och bär sina kostnader även om räntorna skulle ligga kvar på nuvarande nivå.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningen har el-abonnemang samt individuella mätare i respektive lägenhet. Byggnadens ventilationssystem består av FTX-system.

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen/NyMedlem har angivit följande andelstal:
Andelstal: 0,97302%.
Andelstal insats: 0,84021%.
Inga vidare specifikationer har angivits.

Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer om 175 kr/månad.
Föreningen tillämpar IMD av el samt varm- och kallvatten.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt