Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Hyllie Trådgränd 11A
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 821 kr
I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 173 kr/månad tillkommer för bredband 100/100, TV (basutbud) och telefoni (ej samtalskostnad). Föreningen har gruppavtal för kall- och varmvatten samt el, som mäts och debiteras utifrån faktisk förbrukning.
Boarea: 72 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja

Med stor glädje kan vi nu presentera denna synnerligen väldisponerade bostad, utmärkt belägen på våning 6 av 7 i huset med hiss och två njutbara balkonger! Här erbjuds moderna och kvalitativa materialval i samspel med ett strålande ljusinsläpp från stora genomgående fönsterpartier.
Trevligt vardagsrum med access till inbjudande balkong ackompanjeras av en öppen planlösning med smakfullt kök från Marbodal. Lägg där till två bra sovrum, varav mastersovrum förser oss med en rymlig balkong i västerläge, optimal förvaring i en generös klädkammare samt ett helkaklat badrum med dusch och tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns ett orangeri med kök och toalett som man kan boka kostnadsfritt för exempelvis kalas/bjudningar.
Läget nära Hyllie station är även perfekt för pendlaren oavsett om du ska ta dig norröver eller över sundet till Köpenhamn och vidare ner till kontinenten. Varmt välkommen på visning!

Visningar

onsdag 21 februari 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!
söndag 25 februari 14:00 - 14:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré/hall

På sjätte våningen välkomnar hallen med praktiska klinkers på golv som sedan övergår i ett vackert parkettgolv som tillsammans med ljust målade väggar utgör ett genomgående inslag för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i stor klädkammare/förråd.

Vardagsrum

Vidare nås vardagsrummet som är ljust och trevligt tack vare fina fönsterpartier. Utmärkt med plats för att kunna möblera med större soffgrupp. Här kombineras ljusa väggar med vacker parkett på golv, vilket är genomgående för hela bostaden. Från vardagsrummet når vi en av lägenhetens båda balkonger belägen i österläge, perfekt plats att avnjuta morgonkaffet på!

Sovrum

Det mindre sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och förser oss med parkettgolv som harmonierar med ljus släta väggar.

Kök

Kök och vardagsrum sammanflätas på utmärkt vis och i köksdelen finns plats för större matbord. Ljusa släta köksluckor (Marbodal) kombineras med ljust kakel. Bra med arbetsytor och förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Electrolux), integrerad diskmaskin (Electrolux), inbyggd mikro (Electrolux), induktionshäll (Electrolux), städskåp, inbyggnadsugn (Electrolux), fläkt (Swegon CASA).

Sovrum

Vidare nås sovrummet som är av väl tilltagna kvadrat och som rymmer plats för dubbelsäng och sängbord. Bra förvaring längst med ena väggen ger plats för ytterligare förvaring. Från sovrummet får vi även access till den stora balkongen, belägen i eftertraktat västerläge med sol från eftermiddag till kväll!

Badrum

Näst på tur står en helkaklad badrumsmiljö, där gråa klinkers harmonierar med vitkaklade väggar. Välutrustat med handfat, wc, spegel, handdukstork, badrumsskåp och dusch bakom glasvägg. Här finns även tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare från Elcetrolux med förvaring i överskåp bakom vita luckor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

0261, LM1501

Andel i årsavgift:

1.92035

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1026337 kr

Andel i förening:

1.86922 %

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 70kWh/m²
Utförd
Datum: 9 aug. 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Nära

Organisationsnummer:

769638-0380

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Nära består av 47 välplanerade bostadsrätter i form av lägenheter, townhouse och vindsvåningar. Bostadsrätterna är i alla storlekar mellan 1-7 rok på 35-163 kvm. Föreningen har en hyreslokal avsedd för kontor eller butik. Alla lägenheter har minst en balkong, takterrass eller uteplats. I några av dem finns även en avskiljbar lägenhetsdel med pentry, badrum och egen ingång. Föreningen äger marken.

Föreningen har gemensam el där den faktiska förbrukning av elen faktureras. Även vatten (varmt och kallt) faktureras efter verklig förbrukning. Både el och vatten faktureras månadsvis men med tre månaders förskjutning.

Äger föreningen marken:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsmöjligheter för egen bil finns i närliggande P-hus i området. Kontakta P-Malmö för mer information om kostnad och eventuell kötid.

Bredband/TV:

Byggnaderna är anslutna till Tele2s fibernät för TV, data, tele. Föreningen har gruppavtal med Tele2 som innefattar Bredband 100 mb, ett basutbud av TV-kanaler och anslutning till IP-telefoni.173 kr/månad.

Renoveringar:

Nybyggnation som färdigställdes under 2022. Finns inga planerade renoveringar eller åtgärder. Föreningens följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har en stabil ekonomi och sänkte avgiften med 10% från 1 januari 2024.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Allmänt om lägenheten

I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 173 kr/månad tillkommer för bredband 100/100, TV (basutbud) och telefoni (ej samtalskostnad). Föreningen har gruppavtal för kall- och varmvatten samt el, som mäts och debiteras utifrån faktisk förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt