Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Citadellskajen Västra Älvgatan 6
3 095 000 kr som utgångsbud
Avgift: 4 405 kr
inkl. värme. Obligatoriska tillägg för hushållsel, varmvatten och kallvatten debiteras separat per lägenhet utifrån förbrukning. Abonnemang för bredband/TV tillkommer med 195 kr/månad.
Boarea: 51 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 8
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
City tvåa med kanalutsikt högt upp i huset på bästa läge!

Med närhet till både hav och city hittar vi Malmös nyaste kronjuvel. Nu finns möjlighet att förvärva detta underbara boende på våning fem. Här lockar ett välplanerat boende utöver det vanliga med genomgående eleganta materialval, ackompanjerat av ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier. Väldisponerat och genomtänkt in i minsta detalj med härligt balkongliv där man kan njuta av förmiddagssol med utsikt över kanal. Här bor du i en praktisk lägenhet med gott om förvaringsutrymme med lyx och funktionalitet i perfekt symbios. Föreningen disponerar även bilpoolsplats där medlemskap för bilpool är kostnadsfritt i tio år.

I närheten av Citadellskajen finns attraktioner som Malmö Live, fiskehamnarna och saluhallen. Stranden på Ribersborg ligger bara några minuters promenad bort. Kommunikationerna är utmärkta och centralstationen ligger inom kort gångavstånd, vilket gör det enkelt att ta sig till Köpenhamn

Säljarens privata bilder invändigt från lägenheten finns att tillgå.
Välkomna att kontakta ansvarig fastighetsmäklare vid intresse och för mer information!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor samt plats för fristående möblemang om så önskas. På golvet vilar vackert vitt mattlackerad ekparkett och väggarna är vita vilket är enhetligt för hela lägenheten.

Badrum

Helkaklat badrum med ljusgrått klinker på golv och vitgrått kakel på väggar. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod, spegelskåp med led-belysning och dusch med vikdörrar i klarglas. Här finns även integrerad klädvård från Siemens med tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva i ljusgrått laminat samt med förvaring i vita skåp ovan.

Kök

Vidare in finner vi en smakfull köksinteriör signerad Marbodal, där släta luckor i ljusgrått samspelar med arbetsytor i mörkt laminat med vit kakel ovan. Den maskinella utrustningen från Siemens består av kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd varmluftsugn, spishäll och fläkt.

Vardagsrum

I en öppen planlösning med köket inviterar vida allrumskvadrat. Strålande ljus ifrån stora fönsterpartier förstärker det luftiga intrycket och här inryms med lätthet såväl soffgrupp som middagsbord för familj och vänner. Fönsterpartiet ackompanjeras av en glasad terrassdörr som leder oss vidare ut till den inbjudande balkongen i österläge med en härlig utsikt över kanalen.

Sovrum

Bostadens rymliga sovrum med stort fönster som bjuder på strålande ljusinsläpp. Här erbjuds plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och en stor walk-in closet i direkt anknytning till sovrummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

753

Lägenhetsnummer register:

1403

Kommentar till andelstal:

Andel av årsavgift har inte specificerats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

723854 kr

Andel i förening:

1.0574 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Abborren 5

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2024

Ventilation:

FTX system

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Kanalpromenaden

Organisationsnummer:

769638-9332

Allmänt om föreningen:

Med slottet runt knuten ligger Malmös nyaste kronjuvel. Brf Kanalpromenaden på Citadellskajen består av två hus. Ett större med kanalutsikt och ett gårdshus på den mysiga innergården. Totalt finns 69 lägenheter om ett till sex rum och kök.

Det nya kvarteret runt historiska Citadellskajen är fint anpassat för nutidens Malmöbor. Här bor du precis i utkanten av Gamla Staden, men ändå så nära att du känner vibrationerna från Lilla Torg. Det här är ett boende för dig som vill ha lugn men ändå lite puls. Utanför porten väljer du bara höger för slott och stad eller vänster för ett bad i Västra Hamnen. En joggingtur runt Slottsträdgården? Eller kanske bara strosa längs kajen en stund.

1 st miljörum
1 st gemensamhetslokal
1 st cykelrum
1 st rullstolsförråd

Fastigheten avses bli fullvärdeförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Äger föreningen marken:

Ja

Parkering/garage:

Garage som är inrättat som gemensamhetsanläggning finns under föreningens fastighet. Garaget är gemensamt med ytterligare tre fastigheter och kommer förvaltas av en samfällighetsförening. Hyra för garageplats är 1375 kr / månad. Separat kö tillämpas. Vänligen kontakta föreningen för mer info. Föreningens medlemmar ansluts till en bilpool via Our Green Car vid inflyttning (1 st anslutning per hushåll). Anslutningen till bilpoolen varar f r o m första inflyttningen och löper i 10 år. Kostnaden av anslutningen av samtliga hushåll står Riksbyggen för under de första 10 åren, därefter tecknar respektive medlem eget avtal med bilpoolen direkt. Bilpoolen nyttjas av tre fastigheter. 10 st elcyklar kommer finnas tillgängliga i cykelpool, bokning sker via bilpoolens bokningssystem.

Bredband/TV:

Föreningen är anslutna till Tele2 fibernät för tv/bredband/telefoni. Det är bredband 100/100 mbit/s som ingår, ett basutbud av tv-kanaler, och tillgång till IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om ca 195 kr/mån. Önskar en boende uppgradera tjänsterna, kan det göras av den boende själv, som då tecknar ett extra separat avtal med Tele2 efter tillträde.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns ingen planerad renovering

Ekonomi:

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, köparen betalar.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, pantsättaren betalar.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Uppgifterna är hämtade från den ekonomiska planen och från Riksbyggens hemsida.
https://www.riksbyggen.se/bostad/skane-lan/malmo-kommun/malmo/brf-kanalpromenaden/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2023-11-29. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Balkongen upplåts med nyttjanderätt.

Säljarens disponerar över ett källarförråd.

Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband & TV om 195 kr / månad.

Varm- och kallvatten och el mäts och debiteras individuellt.

Föreningens ekonomiska förvaltare riksbyggen har angett följande andelstal:
Andel i föreningen: 0,010574
Andel insats: 0,008473
Andel i förening och andel av årsavgift har inte specificerats.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt