Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Gula Höja Västra Skrävlingevägen 100
1 495 000 kr utgångspris Högsta bud: 1 400 000 kr
Avgift: 3 290 kr
inklusive vatten, bredband och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om totalt 1207 kr/månad som avser elavgift 28kr/mån, balkonginglasning 357 kr/mån, värmeavgift 759 kr/mån samt nyttjande av uteplats 30 kr/mån. Den totala månadskostnaden med tillägg blir 4497 kr/mån. El avläses individuellt och debiteras efter faktisk förbrukning.
Boarea: 59 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
Underbart välrenoverad 2:a med smakfulla materialval i kök och bad, balkong och härlig uteplats!

Välkomna till denna smakfullt och stilrent renoverade tvåa på populära Gula Höja! Äntligen finns det tillfälle att förvärva en av de så eftertraktade marklägenheterna med både inglasad balkong och utgång till arrenderad uteplats i sydostläge. Interiören bjuder på en väl genomtänkt planlösning med stora öppningar mellan de sociala ytorna som kök och vardagsrum samt ett rymligt sovrum. Stilrent renoverat badrum med exklusiva materialval som imponerar, sobert grått kök från Ikea med bänkskiva i stenkomposit, stort vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen och sen vidare till den mysiga uteplatsen med trädäck och staket. Högkvalitativa golv i härdat trä från Swiss floors i hela lägenheten. Läget är optimalt med närhet till det mesta såsom affärer, vårdcentral och busstationer samt flera härliga grönområden i närheten. Varmt välkommen på visning!

Visningar

måndag 15 april 16:40 - 17:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande öppen hall med stor spegelgarderob för avhängning. Helt öppet in mot köket till vänster, ingång till sovrummet längre fram till vänster, badrum rakt fram samt vardagsrum till höger. Grått härdat trägolv och vitmålade väggar.

Kök

Stilrent grått kök från Ikea -2020 med exklusiv bänkskiva i stenkomposit, induktionshäll, ugn, inbyggd mikro i arbetshöjd, kyl/frys från Samsung, diskmaskin och kolfilterfläkt. Generös matplats för det stora sällskapet. Grått härdat trägolv och vitmålade väggar.

Sovrum

Rymligt sovrum med spegelgarderober som ingår. Gott om plats för dubbelsängen och ytterligare förvaringsmöbler.

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med spotlights i taket och utgång till den inglasade balkongen. Samma vackra golv som går obrutet från resten av lägenheten samt vitmålade väggar. Gott om plats för den stora soffgruppen.

Inglasad balkong

Stor inglasad balkong i sydostläge med gott om plats för balkongmöblemanget. Grå balkongmatta. Utgång till uteplatsen.

Uteplats

Stor uteplats i sydostläge med trädäck. Gott om plats för grillen och utemöblerna, perfekt när vi går mot varmare årstider igen!

Badrum

Smakfullt renoverat badrum från -2020 med stilrena materialval i gråa nyanser, duschväggar med ram i svart aluminium och glas, vägghängd wc, vask med mörk kommod samt rund spegel med ledbelysning baktill. Väldigt stilrent! Bilddokumentation finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

57

Lägenhetsnummer register:

1001

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

59365 kr

Andel i förening:

0.13429 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Uteplats i sydostläge med trätrall och staket. Trappa ner från balkongen samt grind ut mot gräsmattan. Arrenderas för 360 kr/år.

Tillträde:

2-3 månader

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1969

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Gula Höja

Organisationsnummer:

746000-9934

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Gula Höjas hus uppfördes 1969-1971 och föreningen består av 648 bostadsrätter fördelade på 29 trevåningshus samt 5 garage och vanliga p-platser.
Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i tio år t.o.m 2030-12-31 med en årlig avgäld på 2 299 650 kr.

En del bostadsrättinnehavare arrenderar uteplatsen via föreningen. Är köparen inte intresserad av att arrendera uteplatsen ska säljaren återställa den till sitt ursprungliga skick. Arrendekostnaden är olika beroende på vilken bostadsrätt det är.

Extra förråd kan hyras i mån av plats, kontakta föreningen för prisuppgifter. Cykel-förråd finns att hyra.

På anvisade platser finns möjlighet till grillning, bollspel samt boulespel.

Gemensamma utrymmen:
Totalt 36 tvättstugor är placerade i källarna, fördelade på de olika husen. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.
Källare med barnvagnsrum och cykelrum.
Föreningen ger sina medlemmar tillgång till ett välutrustat gym, solarium, bastu, pingis samt festlokal. Kontakta föreningen direkt för pris och användningsregler.

Föreningen har ett passagesystem med taggar för öppning av dörrar och portar, 3 taggar per lägenhet.
Till varje lägenhet finns ett lägenhetsförråd placerat i källaren .

I månadsavgiften ingår vatten, bostadsrättstillägg och ett basutbud av kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för balkonginglasning, elavgift fast kostnad samt värme. Det tillkommer även moms på aktuella poster.

Från och med den 1 januari 2010 ingår bostadsrättstillägget för medlemmarna i föreningens fastighetsförsäkring. Denna ingår i angiven månadsavgift. Det är dock mycket viktigt att du som bostadsrättsinnehavare tecknar en egen hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns ca 321 parkeringsplatser som kostar 106 kr/mån och ca 358 garageplatser som kostar 318 kr/mån att hyra. I garaget finns även tvättmöjligheter för bilen. MC-parkering finns att hyra för 106 kr/månad. Separat kö. Fri/gratis parkering i området längs Västra Skrävlingevägen mot p-skiva. Föreningen informerar om att man som köpare ska ta kontakt med områdeskontoret så fort som möjligt efter att man har blivit godkänd som medlem i föreningen om man är intresserad av att få en parkeringsplats.

Bredband/TV:

Kabel-TV basutbud från Sydantenn ingår i avgiften. Det är numera frivilligt att teckna bredband via Sydantenn, grundfunktion ingår.

Renoveringar:

1985-1986 Fönstren byttes till 2+1-glas aluminium
2003 Balkongerna byggdes ut och glasades in
2010 Jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter
2010 Gemensam el infördes
2011 Byte av belysning i trapphusen rörelsestyrda LED-armaturer
2012 Installation av jordfelsbrytare
2016-2017 spolning av avloppstammar.
2017 Kollektivt ansluta databredbandet (fiber) till Ownit.
2017 Lekplatser
2016-2018 Omläggning takpapp
2017-2019 Omfogning fasader
2022-2023 Underhåll av föreningens värmecentraler är påbörjat och beräknas vara klart vintern 2023
Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs.
Vatten- och avloppsstammar kontrolleras med jämna mellanrum, och anses vara i gott skick.
Elen är i gott skick och kontrolleras med jämna mellanrum.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande tex mellan förälder/barn MEN föredrar att föräldrar köper och hyr ut i andrahand till barnet istället.
Skicka i så fall med ett följebrev med förklaring av situationen.

Ekonomi:

Grundavgiften höjdes 1 januari 2024 med 9,5 % samt elpriset höjs från 1,64 kr/kWh till 1,96 kr/kWh.
I faktiska kronor innebär dessa höjningar 213 kr för 1 rok, 283 kr för 2 rok, 362 kr för 3 rok, 431 kr för 4 rok.

Föreningen har som avsikt att höja avgiften varje år för att undvika större höjningar. Avgiftshöjningarna beslutas på hösten.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp vilket betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vilket betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2023-05-12. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För mer information läs på www.gulahoja.se Där finns även kontaktuppgifter till styrelsen.

Allmänt om lägenheten

Obligatoriska tillägg som tillkommer månadsavgiften är balkonginglasning 357 kr/månad, el fast avgift 28 kr/månad samt värmeavgift om 759kr/månad. Det tillkommer även för förbrukningen av el som tillsammans med den fasta avgiften debiteras på avgiftsavin. Det är numera frivilligt att teckna bredband via Sydantenn, grundfunktion ingår.
Bostadsrättinnehavaren arrenderar uteplatsen via föreningen för 30kr/månad. Är köparen inte intresserad av att arrendera uteplatsen ska säljaren återställa den till sitt ursprungliga skick.

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har angett följande andelstal:
Andelstal: 0,13429%.
Andelstal kapital: 0,134299%.
Andelstal insats: 0,13433
Andel av årsavgift har inte specificerats.

I köpet ingår inbyggda garderober i hallen och spegelgarderob i sovrummet. Mindre garderob/barngarderob i sovrummet har säljaren för avsikt att ta med.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta är ett område i stadsdelen Husie, med både småhus och flerfamiljshus. Det ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen, norr om Amiralsgatan. Höja är Malmös högsta naturliga punkt.

Området ligger på mark med anrik historia. Redan på 1890-talet fick Ellenborg sitt namn då bonden Anders Svensson döpte området efter sin dotter, Ellen. Den 20 mars 1967 bildades föreningen Gula Höja. Kort därefter påbörjades byggandet av lägenhetshusen och under hösten 1968 flyttade de första medlemmarna in i området.

Området består till största delen av Riksbyggen-bostadsrättsföreningarna Gula Höja, Röda Höja och Vita Höja.

På området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium.

Runstyckets förskola och Västra Skrävlinge fritidshem finns också i området.

Höja är ett välskött område med idrottsplats och närhet till det mesta såsom affärer, vårdcentral och busstationer. Härlig grönska med mycket fina innergårdar med lekplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt