Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Västra Hamnen Västra Varvsgatan 16G
1 495 000 kr som utgångspris

Budgivning pågår

Avgift: 2 145 kr
inkl. värme, VA och bostadsrättstillägg.
Boarea: 26 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 1
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Kvadratsmart och stilren etta med balkong!

På bästa adress i ljuvliga Västra Hamnen. Här bor du vid gröna Ankarparken och med vattnet runt hörnet. Våningen bemästrar optimerade och smarta kvadratmeter. Bo bekvämt i nyproducerat! Ljust och fräscht med härligt ljusinsläpp trevligt balkongliv. Föreningen erbjuder dessutom två stycken gemensamma relaxavdelningar med bastu samt två helt underbara takterrasser med fantastisk utsikt samt grillmöjligheter. Låg boendekostnad får du på köpet! Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från markplan tar vi oss enkelt upp till våning 4. Vid entrén, bakom säkerhetsdörr möts vi av bra avgängnings- samt förvaringsmöjligheter. Här finner vi även våningens badrum direkt till vänster. Parkettgolv klär golvet och matchas med klassiskt vita väggar, vilket är genomgående för hela våningen. Längre fram i hallen finner vi flertalet garderober som säkerställer säsongens alla klädesplagg.

Vardagsrum

Kök och allrum ligger i öppen planlösning. Med välplanerade kvadratmeter ger rummet utmärkta förutsättningar för möblering. Lätt möblerat rum, vars kvadratmeter rymmer såväl matbord, sovplats och umgängesdel. Lägenhetens placering ger perfekta förutsättningar för ett ljust boende, här med underbart ljusinsläpp och utsikt över den mysiga innergården. Stort fönsterparti gör att rummet upplevs än större än vad det är då balkongen blir som en naturlig förlängning av våningen. Här kan man njuta många sommarkvällar i sydväst.

Kök

Stilrent kök med köksö. Lila skåpluckor mot snygg svart bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan arbetsytan som stänkskydd. Här finner vi kombinerad kyl/frys i vitt, spis, ugn samt vit bänk diskmaskin. Fläkt i rostfritt. Vita väggar och ekparkett på golvet.

Badrum

Ett trevligt badrum som är bra till sin storlek. Helkaklat badrum med svart kakel på väggar och ljust klinker på golvet. Detta badrum är utrustat med WC, duschplats som skärmas av med vikbara glasdörr, tvättställ med kommod med gott om förvaring och spegelskåp ovan. Tvättstuga finns direkt utanför entrén, en meter bort, praktiskt och bekvämt!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

380-1-0144

Lägenhetsnummer register:

1304

Andel i årsavgift:

0.448

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal: Andelstal insats: 0,448% Andel av årsavgift: 0,448% Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

376591 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Andel i förening:

0.448 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Relingen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2013/2014

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 96kWh/m²
Energiklass: D
Utförd
Datum: 17 apr. 2018

Förening

Namn:

Brf Ankarparken 1 i Västra Hamnen

Organisationsnummer:

769623-8232

Allmänt om föreningen:

Brf Ankarparken 1 i Västra Hamnen är en äkta förening som bildades 2011 och är belägen på Västra Varvsgatan 16 A - H och 18 A - D, Västra Hamnen i Malmö. Föreningens fastighet består av sex flerbostadshus med 107 lägenheter, 4 lokaler och 66 garageplatser. Husen färdigställdes 2013-2014 och byggherre var Hökerum Bygg AB. Föreningen äger marken. Den ekonomiska samt den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning AB.

Föreningens medlemmar brukar gemensamt:
Föreningen har två stycken fantastiska takterrasser med grillutrustning med utsikt över Limhamnsfältet, Bo01 och Turning Torso. En del av föreningens medlemmar har odlingslotter på takterrasserna. Förutom de härliga takterrasserna finns det även tillgång till en grönskande innergård.

I föreningen finns två bastu med dusch att hyra, en bastu har även tillhörande relaxrum. Bastun med tillhörande relaxrum kan hyras för 100 kr medan enbart bastu hyrs till en kostnad av 50 kr. Föreningen har även två övernattningsrum som bokas online för 200 kronor per natt, även bastu och relaxavdelning bokas online. I hus 1 som är bestående av mindre lägenheter finns det inte tvättmaskin och torktumlaren i lägenheterna, istället finns tillgång till en tvättstuga på varje våning som är utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Det finns 3 cykelrum i garaget och cykelställ på gården.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa, ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har totalt 66 garageplatser för bil och 6 parkeringsplatser för MC, hyran är 1000 kr/månad och man blir tilldelad ett parkeringstillstånd samt en numrerad plats i garaget. Separat kösystem tillämpas. Föreningens tillhandhåller två gästparkeringar som finns att hyra via föreningen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via och bredband via Tele2. Ett obligatoriskt tillägg om 199 kr/månad tillkommer. Tele2 övergår inte automatiskt vid överlåtelse, utan ny medlem behöver själv kontakta Tele2.

Renoveringar:

2016 kameror i garage, trapphus och miljörum installerades.
2017 innergården asfalterades.
2018 gården blev inhägnad med staket mot Västra Varvsgatan samt mot Ankarstigen och sanden i barnens sandlåda byttes ut.
2020 OVK-besiktning genomförd.
2020 underhållsspolning av avloppsstammarna utförd.
2023 genomfördes en OVK-besiktning och utemiljön såg över.

Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget finns inga större renoveringar planerade förutom garantiarbeten i garage och källare samt tätning av rökluckor. Föreningen har även fått igenom att ta ner solfångarna (som ej fungerat) där Hökerum Bygg AB kommer ta den större delen av kostnaden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minst 10%.

Ekonomi:

Månadsavgiften höjdes med 8 % 1/1-2024.
I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Besök gärna föreningen hemsida: www.brfankarparken.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-01-17. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats: 0,448%
Andel av årsavgift: 0,448%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Lägenheten har balkong.
Obligatoriskt tillägg för digital-TV (basutbud) och bredband tillkommer om 199 kr/månad.

Gemensam tvättstuga Alla lägenheter är utrustade med tvättpelare förutom ettorna i hus 1. Ettorna har tvättstuga på varderavåningsplan.

Föreningen har inte svarat på om balkongen upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt