Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Kirseberg Vattenverksvägen 48C
1 195 000 kr som utgångsbud
Avgift: 5 475 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea: 58.7 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
Nyproducerad 2:a med generös uteplats!

Varmt välkommen till Vattenverksvägen 48C och denna fina tvårummare. Med egen entré via uteplatsen har vi nöjet att presentera en superfin tvårummare i Kirseberg. Nyproducerad våning med helkaklat badrum och vitt ljust kök. Bostaden erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp och en väl tilltagen uteplats om cirka 25 kvm i sydväst. På lugna Kirsebergs backar har man Beijers park bara ett stenkast bort, samt all tänkbar närservice i form av lokala matbutiker på behagligt promenadavstånd och större butiker på under 10 minuters avstånd med bil. Härifrån finns goda kommunikationer med både bil och buss som går vidare mot Värnhemstorget och resten av Malmö samt Lund.

Visningar

söndag 28 april 15:30 - 16:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med en egen entré så välkomnas du till denna våning. Praktisk hall med grått klinkergolv och hatthylla till vänster. Mer förvaring finns via garderob med skjutdörrar längre fram.

Vardagsrum

Ett ljust och luftigt sällskapsrum med generösa sociala ytor, fantastiskt ljusinsläpp och gott om plats för soffgrupp. Här får du ett härligt ljust vardagsrum med stora fönster, vita väggar och grått laminat på golvet, vilket är genomgående för hela våningen.

Kök

Trevligt kök med vitmålade väggar och golv av laminat. Köket har skåpsinredning med vita luckor och laminatbänkskiva från Kvik samt vitt fasat kakel. Detta kök erbjuder kyl/frys, kombinerad tvätt och torktumlare, spishäll och ugn från Electrolux samt kolfiberfläkt.

Badrum

Modernt, trevligt helkaklat badrum som går i sobra färger med vit kakel på väggarna och grått klinkergolv. Här finner vi dusch med vikbara glasväggar, spegelskåp, handfat med underskåp, handdukstork och golvvärme, praktiskt och bekvämt.

Sovrum

Kliver du in i sovrummet finner du även här golv i laminat samt ljusa vitmålade väggar. Utöver förvaringen i garderoberna från Kvik så rymmer sovrummet även en dubbelsäng.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

44

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

0.630158

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

367903 kr

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Uteplatsen är upplåten med nyttjanderätt.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

MUSKÖTEN 5

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1950-52

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Förening

Namn:

HSB brf Musköten i Malmö

Organisationsnummer:

746000-5403

Allmänt om föreningen:

HSB:s Bostadsrättsförening Musköten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, belägen på adresserna Vattenverksvägen 48 A-52 B, Musketörgatan 2-4 och Norra Bulltoftavägen 67 A-73 B. I föreningen finns 157 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och är fördelade över 5 flerbostadshus uppdelat i 18 trapphus. Föreningen förvärvade fastigheten 1952 (äger marken), byggår: 1950-1952. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och fastighetsskötseln sköts av Alltime f.d Triennium.

Gemensamhetsutrymmen:
Bastu finns. Cykel- och barnvagnsrum och hobbyrum finns i källaren.
Övernattningslägenhet med mindre festlokal (ca 15- 20 personer) går att hyra.

I båda alternativ ingår tillgång till kök och badrum.
- Sovrum och vardagsrum (2 + 3 bäddar): 200 kr/dygn.
- Hela lägenheten, inkl. festlokal: 425 kr/dygn.

Föreningen har åtta gemensamma tvättstugor belägna i källaren i varje fastighet och är utrustad med tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mangel.
Trädgården är fin med lekplats, berså/pergola med grill, soffor och bord.

I fastighetsförsäkringen ingår en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring. Den enskilde medlemmen behöver därför inte ha en individuell bostadsrättstilläggsförsäkring i sin hemförsäkring. Premien debiteras på avin en gång om året.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns ca 25 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 550 kr/månad. Kösystem tillämpas. För närvarande några års väntetid.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Tele2. Det digitala utbudet ingår i månadsavgiften. Bredband från Bredband 2, 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Under 1980-talet gjorde man vid de inglasade balkongerna, fönster, vattenledningssystemet byttes ut samt elsystemet byttes ut, hissarna installerades. Dessutom gjordes handikappsvänliga gångbanor vid entréerna och i trädgården.
- 2008/2009: Taken renoverades.
-2009: Modernisering av värmecentral.
- 2014/2015: Avloppsstammarna relinades.
- 2018: Brandsäkring av källargångar.
- 2018/2019: Fasadrenovering och utvändigt övrigt.
- 2021: Taggsystem till skalskydd, dvs alla ytterdörrar.
- 2021: Digitala bokningstavlor till tvättstugor, bastu samt gästlägenhet med möjlighet att boka online.
- 2023: byte av stigarledningar samt modernisering av hissarna.
- 2023/2024: Bygga om föreningens lokal till två bostadsrätter och sälja av.

Pågående och framtida renoveringar:
- 2024 Ta bort VVS- anslutna handdukstorkar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande.

Ekonomi:

Inga beslut tagna gällande avgiftsförändringar i dagsläget.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningen kommer att ta ett andra beslut om nya stadgar den 20:e april. Förslaget på dessa ligger på föreningens hemsida.

Den slutgiltige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående uppgifter med representant från föreningen. hsbmuskoten@gmail.com

Allmänt om lägenheten


Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Kirseberg är en stadsdel i norra Malmö. Här har vi både flerfamiljshus, charmiga gatuhus samt lägenheter. Kirsebergs område har ett fantastiskt utbud av gröna parker som Flygfältsparken på Bulltoftafältet, Beijers park, Gerlachs park, och Garnisonsplanteringen, även kallad "Tjyvaparken".

Du har ett bra utbud av sport i Kirsebergs-området som de två fotbollsklubbarna Malmö City Football Club, BK Flagg samt damlaget Backarnas FF. I Kirseberg finns också innebandyföreningen Malmö FBC. På Segevångsbadet håller simklubben SK Ran träning på sommarhalvåret. Segevångsbadet är även öppet för allmänheten. Självklart har vi Kirsebergs Ishall där IK Pantern håller till. För den golf intresserade har vi Malmö Burlöv Golfklubb.

Kända riktmärken för området är bland annat Kirsebergsmöllan samt Gamla vattentornet.

Fram till 1972 var Bulltofta flygplats Malmös andra flygfält, och kallas av denna anledning än idag för Bulltoftafältet, kirsebergare kallar det bara för Fältet.

I skol samt förskole väg har du bra utbud med bland annat Kirsebergsskolan, Backaskolan, Bulltoftaskolan, Gripens förskola, Valdemarsro förskola och Bulltofta förskola Lingonet.

Midhem är en knutpunkt som kopplar ihop bra förbindelser och kommunikationsmöjligheter. Man når enkelt både inre samt yttre ringleden men även E22 till Lund. Man har även utmärkta kommunikationsförbindelser med buss både inom Malmö till Lund. Vi har även en snabbmatskedja samt en bensinmack, bra med dagvaruhandel i form av Coop, hotell och restauranger. Skulle man inte nöja har man även köpcentrumet Entré, ett stenkast bort.

Man har utmärkta parkeringsmöjligheter i områdena.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt