Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Gyllins Trädgård Vimmerbyvägen 3
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 104 kr
inkl. värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 169 kr som avser bredband, den totala månadsavgiften blir 3 273 kr.
Boarea: 41 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Uteplats: Ja
Mysig etta med sovalkov och uteplats!

Nu öppnar vi upp dörrarna till Vimmerbyvägen 3 och välkomnar dig in i denna trivsamma lägenhet. Här möts du av ett mycket yteffektiv hem med stilrena ytskikt och gårdsvänd uteplats som sätter fin guldkant på bostaden. Den smakfulla köksinteriören förser dig med ypperlig förvaring och kök och allrum binds varsamt samman via matplatsen. Allrummet går i ljusa toner och i direkt anslutning finns en mysig sovalkov som praktiskt skärmas av för en mer privat känsla, samtidigt frigörs plats och du får ett lättmöblerat allrum. Det är också härifrån du har access till den rofyllda uteplatsen med gott om plats för möblemang, grillen och planteringar - bara att skapa dig din alldeles egna oas och njuta av bekvämligheterna i ditt nya hem. Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in till Vimmerbyvägen 3 och denna yteffektiva etta. Här väntar en hall med avhängningsmöjligheter och lite längre in har vi även garderob där vi kan stuva undan jackor och skor. Under fötterna vilar ett parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Badrum

På vänster hand har vi badrummet som förser oss med ljust klinker och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, stort spegelskåp med belysning, badkar, handdukstork, tvättmaskin samt väggskåp.

Vardagsrum

Bra planerat vardagsrum med separat plats för sängen i en mysig sovalkov och access till uteplats. Stor fönster släpper in det efterlängtade dagsljuset och mellan vardagsrummet och köket får vi plats för matbord. På golvet vilar ett parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Kök

Från vardagsrummet löper samma parkettgolv in i köket och även här är väggarna målade. Fint Ballingslövkök från 2011 med vita släta luckor som harmoniserar med mörkt stänkskydd som effektfullt bryts av mot den ljusa arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består utav spishäll, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin och kyl/frys. Fläkten är av märket Franke och övrig utrustning från Siemens, samtliga från 2011.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

3102

Andel i årsavgift:

1.4688

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare HSB.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

372837 kr

Andel i förening:

1.4688 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Uteplats i härligt västerläge med sol på eftermiddagen och kvällen.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lejonhjärtat 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2011

Uppvärmning:

Fjärrvärme, värmepump-frånluft (el)

Ventilation:

FTX-system

Energideklaration:

Primärenergital: 64kWh/m²
Utförd
Datum: 12 nov. 2013

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

3 435 kr/år

Total driftkostnad:

3435kr

Kommentar:

Varmvatten tillkommer, nuvarande ägare har förbrukat 50 m³ per år.

Förening

Namn:

HSB Brf Trädgårdsmästaren i Husie

Organisationsnummer:

769620-7187

Allmänt om föreningen:

Brf Trädgårdsmästaren i Husie är en äkta bostadsrättförening. I föreningen finns 44 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.
Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 2011 på fastigheten Lejonhjärta 4 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adress är Vimmerbyvägen 3-7 och 9-17.
HSB Brf Trädgårdsmästarens andelstal i Samfälligheten Lejonhjärta är 20,88 %. Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd på vinden med undantag av radhusen.

Ekonomisk förvaltning sker via HSB.

I föreningen finns ett barnvagnsrum/cykelrum.

Tvättmöjligheter finns i varje lägenhet.

Gemensam grill och utemöbler på gården.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 46 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/mån. Det finns även tre gästparkeringsplaster som kräver tillstånd.

Bredband/TV:

Telia Ip-telefoni, tv och bredband är indraget i fastigheten. Detta utgör ett obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån och tillkommer till den angivna månadsavgiften. Bredbandshastighet: 250/250 Mbit/s.

Renoveringar:

2016 byte av ventilationsfilter i alla lägenheter. Under samma år genomfördes en injustering av radiatorer i samtliga lägenheter.
2022 service värmecentralanläggning, byte tryckkärl värmecentral, se årsredovisningen för mer utfört underhåll.

Underhåll och renovering sker löpande. Underhållsplan uppdateras varje kalenderår. Inom den närmsta tiden finns inget nämnvärt planerat underhåll.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med 7 % från den 1/1-2024.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift från köparen på 1 433 kr och en pantsättningsavgift är på 573 kr.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2023-09-19. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningen har inte kunnat svara på om uteplatsen är upplåten med bostadsrätt eller nyttjanderätt. Föreningen äger marken. Det finns regler avseende höjden på staket om man vill sätta det innanför häcken.

Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare HSB.

Till angiven avgift tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 169 kr gällande internetuppkoppling. Även kostnad för varmvatten tillkommer efter faktisk förbrukning.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Jordfelsbrytare finns installerat.

I överlåtelsen ingår mikro, tvättmaskin, torktumlare. Även persienner och markis medföljer köpet men är trasiga.

Säljaren informerar om att det finns en spricka i kaklet i ett hörn i badrummet.

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villa eller radhus men här finns även några bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från början på seklet till helt nybyggda hus. I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalitet är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo vid Gyllins Trädgård är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här är även en stormarknad med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt omkring sig.

Gyllins Trädgård är ett delområde till stadsdelen Husie och beläget i östra delarna av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägen golfbana kanske passar en del, eller en liten tripp till bokskogen som inte ligger allt för långt bort.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt