Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Nobeltorget Vitemöllegatan 10H
995 000 kr Som utgångspris
Avgift: 3 261 kr
Inkl. värme, VA, bostadsrättstillägg, kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit (upp till 1000/1000 Mbit/s). Föreningen har gemensamt elavtal och man debiteras efter faktisk förbrukning (4 månaders förskjutning).
Boarea: 42 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1.5 av 4
Hiss: Nej
Välplanerad gaveltvåa i stabil förening!

Varmt välkomna till Vitemöllegatan, den trivsamma gatan i populära kvarter med närhet till Möllan, Folkets Park, S:t Knut och City. Här har du chansen att bo på centralt läge på attraktiv adress och kunna pendla med snabba förbindelser. Vi presenterar nu denna kvadratsmarta tvårummare en halv trappa upp med renoverat badrum och moderna ytskikt. Vidare erbjuds här ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck, goda förvaringsmöjligheter, ett trevligt kök samt ett renoverat badrum i helkaklat utförande.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 10 december 15:00 - 15:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i hallen där vi möts av ett stilrent, grått laminatgolv och klassiskt, vitmålade väggar. Förvaringsutrymme erbjuds i form av tre praktiskt, inbyggda garderober och ytterligare plats till avhängning av ytterkläder och skor finns.

Vardagsrum

Direkt till höger når vi vardagsrummet som tack vare sitt gavelläge optimerar och släpper in dagsljus från två väderstreck. Utanför fönsterpartiet bjuds vi på grönska från den lummiga innergården. På golvet vilar fortsatt trevligt laminatgolv i grått, och även här har väggarna målats vita. Rummets yta möjliggör plats för ett större soffmöblemang samt matbord och ytterligare inredning om så önskas.

Sovrum

Vidare in i bostaden når vi sovrummet som ligger beläget mellan kök och vardagsrum och har plats för en större storlek på säng. Även i detta rum finner vi laminatgolv samt vitmålade väggar.

Kök

Det charmiga köket bjuder in med ett trivsamt ljusinsläpp från fönsterpartiet som samspelar fint med de ljusa tonerna i rummet. Köksluckorna i trä med rostfria beslag matchar kakelplattorna i vitt, grått och svart som agerar stänkskydd ovanför köksbänken i grått, samtidigt som det bidrar till den stilrena känslan. Maskinparken består av delad kyl och frys, glashäll, ugn, inbyggd mikrovågsugn samt kolfilterfläkt. Här finner vi fortsatt genomgående laminat på golvet och väggarna är vitmålade.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinker på golvet, vita kakelplattor på väggarna med utsmyckande bård i mörkgrått. Badrummet är utrustat med wc, dusch med vikbara duschväggar i glas, handfat, spegel, spotlights i taket samt handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

0.9563

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats: 0,9563 % Andelstal är lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

239162 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Uträkning baserad på uppgifter lämnade av föreningen samt den senaste årsredovisningen från 2022.

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Uppvärmning:

Fjärrvärme och markvärmepump (el)

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 101kWh/m²
Utförd

Förening

Namn:

HSB Brf Friheten

Organisationsnummer:

746000-5817

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen består av 96 bostadsrätter och en bostadsrättslokal med adress Vitemöllegatan 10-12. Föreningens hus byggdes år 1945 på fastigheten Friheten 6 som föreningen innehar med äganderätt.

Föreningen har en fin och grönskande innergård med gräsmatta, sittgrupper, grillmöjligheter och lekplats. Gården är inhägnad och således avskild från gatan och bilar. Det finns totalt tre tvättstugor som alla är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Tvättid bokas med tvättkolv.
I föreningen finns en fest- och samlingslokal samt cykelrum i källaren.

Föreningen har ett gemensamt elavtal, vilket innebär att man som bostadsrättsinnehavare endast betalar för sin egen förbrukning (IMD). Förbrukningen specificeras på samma faktura som månadsavgiften för lägenheten och debiteras en gång per månad. Debiteringen är förskjuten fyra månader.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns ca 34 st parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad på gatan respektive 125 kr för plats innanför staketet. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. Det finns även 3 st MC-platser för ca 60 kr/månad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och till bredband via Ownit. Bredband upp till 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Renoveringar:

1985 Byte av vattenstammar
1987 Ny trädgårdsmiljö
1991 Kabel-TV (Comhem)
1995 Nya större balkonger samt installering av 3-glasfönster
1995 Fritidslokal
1999 Ombyggnad av tvättstugor, torkrum samt mangelrum
2000 Internt fibernät (Lan) till internetanslutning
2001 Säkerhetsdörrar insatta till alla lägenheter
2004 Grillplats med fiskdamm
2005 Kodlås till entrédörrarna
2008 Avgiftsfritt bredband till alla lägenheter 100/100 Mbit/s
2008 Nytt tak till huset på Vitemöllegatan 12
2009 Staket runt fastigheten
2010 Ny föreningsexpedition på Vitemöllegatan 10
2012 Matavfallsåtervinning infördes
2013 Grundvattenvärme installerades
2014 Brandsläckare installerades i samtliga trapphus
2015 Gemensam el infördes
2017 Föreningen köpte loss tomten av Malmö stad
2018 Fasadrenovering i hus 10 & 12. Nytt tak till hus 10. Ny utomhusbelysning vid trappor
2018 Led-armaturer i alla vinds- & källargångar
2020 Tecknade nytt avtal om bredband med Ownit med ny hastighet om upp till 1000/1000 Mbit/s.
2021-2022 Relining av spillvattenledningar
2022 Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) har utförts enligt gällande lagkrav från räddningstjänsten.
2022-2023 Relining av samtliga stammar

Föreningen har inga större planerade renoveringar framöver.

Tillåter föreningen delat ägande:

From. 1/8 2020 kräver styrelsen att samtliga ägare av bostadsrätten skall vara skrivna där. Vid delat ägande kan borgenär för delägare godkännas.

Ekonomi:

Senaste avgiftshöjningen var med 5%, från 2023-01-01.
Föreningen planerar att höja avgiften med 5% från och med årsskiftet 2023/2024.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. En pantsättningsavgift på 525 kr (1 % av gällande prisbasbelopp) betalas av köparen.

Medlemskap hos HSB krävs. HSB tar även ut en kostnad/medlem för medlemsandelsavgift om 500 kr samt en medlemsavgift om 300 kr per år och hushåll. Medlemsandelsavgiften återgås vid utträde.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen.

Besök gärna föreningens hemsida www.friheten.org
Ovanstående information är inhämtad ifrån föreningens hemsida samt föreningsrepresentant 2023-10-03. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften om 3 261 kr ingår värme, VA, bostadsrättstillägg, kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit (upp till 1000/1000 Mbit/s). Föreningen har gemensamt elavtal och man debiteras efter faktisk förbrukning (4 månaders förskjutning).

Lägenheten disponerar i dagsläget ett vindsförråd med sluttande tak och nätdörr samt ett källarförråd med full takhöjd och trädörr.

Andelstal insats: 0,9563 %
Andelstal är lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare.
Andelstal har ej specificerats.

Lägenheten är registrerad som 1 rok enligt föreningens lägenhetsförteckning men disponeras idag som 2 rok.

Säljaren vill informera om att det finns ytterligare dörrar (i gott skick) att tillgå.

Omgivning

Allmänt om området:

Nobeltorget, Östra Sorgenfri, Brantevik och Annelund ligger i Södra innerstaden av Malmö. I detta område finns ett rikt bostadsliv som är högt eftertraktat med ett torg som lockar många. Nobeltorget är ett grönt torg som ligger i närhet till den kända Nobelvägen och tar dig med enkelhet till resten av Malmö stad. Lantmannagatan och Amiralsgatan går också här och med den nya superbusslinjen som eventuellt ska bli spårvagnstrafik i framtiden är det med enkelhet du färdas runt i denna stadsdel. Vill du in till Malmö City eller Centralstationen tar det dig ca 10 min med buss att nå ditt mål. Nobeltorget fungerar som en målpunkt och mötesplats.

Bostäderna som finns i detta område och dess planlösning är omsorgsfullt genomarbetade med väl disponerade grönytor. Den röda tegelarkitekturen och de återkommande formerna gör att kvarteren är enhetliga utan att vara enformiga.

I närområdet finns ett bra utbud av matbutiker, videobutiker, pizzerior och vill du utöka ditt utbud så ligger Möllevångstorget och Folkets Park på ett bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenadavstånd. Här finns gott om restauranger och barer. Här finns även torghandel med frukt och grönt samt mat från världens alla hörn.

Utbildning och skolor i alla åldersgrupper upp till gymnasieålder ligger på skönt promenadavstånd.

I området finns boendeparkering samt gatuparkering som kan erbjuda möjligheter att gratis parkera sin bil. En del av föreningarna har p-platser som de boende kan hyra. Hör med din förening vad som gäller i ditt enskilda fall.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt