Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Hindby Camillavägen 20
3 595 000 kr som utgångspris
Boarea: 77 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 70 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 320 m2
Rum: 5
Mysigt radhus med lättskött trädgårdstomt!

På Camillavägen 20 erbjuds nu ett radhus med källare där den praktiska tegelfasaden och lättskötta trädgården underlättar vardagens bestyr. Invändigt samsas 77 + 70 kvm där flexibiliteten är stor, här kan du till exempel bo på entréplanet samtidigt som du får en attraktiv inkomstkälla genom att hyra ut den inredda källaren som har egen ingång. Båda plan erbjuder kök med goda förvaringsmöjligheter och vardagsrum för avkoppling och trevliga stunder med familj och vänner. Sovrummen är rymliga och badrummen är helkaklade med tvättmaskin i källarplan. Med en trädgård om 320 kvm kan du skapa dig en trivsam och avkopplande miljö och på altanen under tak kan du arrangera grillkvällar eller bara låta dig svepas iväg av lugnet. Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen till Camillavägen 20. Här möts vi utav plastgolv och målade väggar och direkt innanför dörren finns plats för avhänging. Här finns också trapp som leder oss ner till källarplanet, tar vi istället trappen några steg upp kommer vi till den inre hallen med två inbyggda garderober för stängd förvaring.

Kök

Direkt på vänster hand har vi bostadens kök med plats för matbord invid fönstret. Förvaringen döljs bakom vita luckor (målade -15) och möts upp utav ljusgrått kakel till gråspräcklig bänkskiva. Här ligger det ett laminatgolv och väggarna är målade. Den maskinella utrustningen består utav spis, fläkt (trasig), diskmaskin och kyl/frys.

Badrum

Badrum i helkaklat utförande från 2006 med ljus klinker på golvet och väggar kaklade i två olika nyanser av blått. Här finns wc, tvättställ med underskåp, spegelskåp och dusch bakom vikbar duschdörr i klarglas.

Sovrum

Entréplanet bjuder på två sovrum varav det här är det lite större utav dem. Här får vi plats med dubbelsäng med tillhörande möblemang och garderober. Fint fiskbensmönstrat parkettgolv möts upp utav ljusmålade väggar.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med takstuckatur, stora fönsterpartier och utgång till altanen som är belägen på baksidan av bostaden. Golvet pryds av vacker parkett och väggarna är målade i en ljus ton.

Sovrum

Från vardagsrummet tar vi oss in till entréplanets andra sovrum som lämpar sig väl som barnrum, kontor eller matrum. Under fötterna vilar ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och väggarna är målade.

Källarplan

Kök

Vi tar oss ner till källarplan där vi bjuds på kök med gott om över- och underskåp och kaklat stänkskydd ovanför arbetsytan. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ett tåligt klinkergolv. Här finns spis, fläkt och kyl/frys.

Sällskapsrum

Sällskapsrummet ligger rakt fram sett från köket och härifrån finns dörr ut till baksidan av huset och trädgården. Här inryms soffgrupp samt bokhylla och väggarna är målade i en ljus ton tillsammans med klinkergolv som är lätt att hålla rent.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utmed ena väggen finns praktiska garderober med bra förvaringsmöjligheter. Golvet pryds utav klinker som möter väggar målade i vitt.

WC

I wc:n ligger det ett vitt klinkergolv som möter väggar kaklade i blått. Här finns wc, tvättställ med underskåp och spegelskåp.

Badrum

Stort badrum i helkaklat utförande som renoverades under 2011. Här ligger det ett beigt klinkergolv och väggarna är kaklade. Badrummet är utrustat med tvättställ med underskåp, spegelskåp, hörnbadkar och tvättmaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överesnkommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vitklövern 2

Byggnadstyp:

1-planradhus med källare

Byggnadsår:

1938

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Papptak (bytt -08)

Uppvärmning:

Fjärrvärme, Direktverkande el

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

El är till viss del bytt, tex säkringsskåp.

2009 - Ny fjärrvärmeanläggning

Säljaren har telefon via Ownit.

I överlåtelsen ingår garderober, diskmaskin, tvättmaskin och badkar. Möbler ingår ej i överlåtelsen.

Säljaren upplyser om följande fel och brister: Tak sönder i carport/garage. Tak sönder på altanen. Brunn vid källaren igensatt. Vissa termostater glappar.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 120kWh/m²
Energiklass: D
Primärenergital: 105kWh/m²
Utförd
Datum: 14 feb. 2024

Övriga byggnader:

Garage

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

VA:

4 915 kr/år

Total driftkostnad:

4915kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (14440)

Kommentar:

Förbrukning av nuvarande ägare: Uppvärmning: 13 925 kWh. El: 3 247 kWh. Vatten: 27 m³.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vitklövern 2

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Avtalsservitut Bredbandsledningar
Avtalsservitut Elledningar
Avtalsservitut Fjärrvärmeledningar
Last: Avtalsservitut Bredbandsledningar, 1280IM-10/4049.1
Last: Avtalsservitut Elledningar, 1280IM-10/4046.1
Last: Avtalsservitut Fjärrvärmeledningar, 1280IM-10/4047.1

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1938-07-05) Stadsplan (1936-06-12)

Tomtarea:

320 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

På baksidan av huset har du en lagom lite grästäppa inramad med häck. Utmed huset erbjuds här också en altan under tak för sköna sommarkvällar. Här kan du njuta av solen från morgon till kväll.

Pantbrev:

Totalt antal: 2
Total summa: 1 385 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 245 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1938

Taxeringsvärde:

1 335 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

910 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Här bor man i ett trivsamt område på oerhört strategiskt läge, utmärkt för dig som vill bo centralt i Malmö, men ändå med närhet till citypuls och med ett förträffligt pendlarvänligt läge till Öresundsregionens centrala orter. Inre ringvägen nås på endast ett par minuter och även den yttre ringvägen ligger inte långt därifrån med bil.

Området är ett bostads-, affärs- och industriområde i stadsdelen Fosie i Malmö. Det sträcker sig från Jägersrovägen, Ystadvägen, öster och mellan Kontinentalbanan och väster om Inre ringvägen. Hela området har en mycket blandad uppbyggnad. Här finner vi en spännande mix av äldre hus med vacker arkitektur och nyare, modernare villor. Även en del flerfamiljshus finner vi i detta område tillsammans med en del mindre företag.

I denna stadsdel finner vi många såväl förskolor som skolor i närområdet såsom exempelvis Gullviksskolan, Gullviks förskola samt Hindby småskola.

Bussarna går med jämna intervaller från området, vilket gör att man smidigt kan använda sig av allmänna kommunikationsmöjligheter för att nå centrum av Malmö. Dock finner man ett stort utbud av det mesta som kan behövas endast på kort promenadavstånd. Här finns även bra cykelvägar till övriga delar av Malmö med omnejd.

Dina inköp kan du göra i närområdet, här finns ICA Maxi på Ystadvägen samt flera butiker vid Nydala. Vill man välja ett shoppingcenter med åtskilliga butiker så finns det två valmöjligheter i närheten; Jägersro Centrum och Mobilia. För den som är intresserad av trav och galopp finns Jägersro ganska så nära, som är en av Sveriges största tävlings- och träningsanläggningar för trav- och galopphästar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt