Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Eriksfält Karinsgatan 12B
5 795 000 kr som utgångspris
Boarea: 171 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 40 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 570 m2
Rum: 5
Välplanerad och renoverad villa på populär adress!

I alltid lika populära Eriksfält kan vi nu gladeligen presentera denna optimala 1,5-plansvilla med alla bekvämligheter och närhet till både promenadstråk och service. Här välkomnas vi av en välplanerad villa som varsamt renoverats under åren och erbjuder plats för hela familjen. Neutrala kulörer samsas med stilrena detaljer och stora fönsterpartier som tillåter dagsljuset flöda över det enhetliga golvet som löper genom bostaden. Vidare finner vi ett kvalitativt kök, tilltagna sovrum, hemmets två smakfulla badrum i tidlös design och lyxen att ha ett bastu. En trappa upp väntar sedan ett stort allrum med fantastiskt ljusflöde och ytterligare sovrum som enkelt disponeras efter behov. Lägg där till bekvämligheter som grovingång med tvätt, praktiska förvaringslösningar samt garage- och parkeringsplats. Utanför porten omfamnas vi sedan av en underbar trädgård i sydvästligt läge. En lummig miljö för alla åldrar med flera platser för olika möblemang, jacuzzi, insynsskyddande buskage, vackra planteringar och ett ljuvligt plantageområde som pricken över i:et. Här bor vi bekymmersfritt med närhet till skola, förskola, fritidsaktiviteter och kommunikationer. Dessutom grönskande promenadstråk och närhet till city och service.

Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 21 april 12:00 - 13:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i en rymlig hall med golv i lyxig svart granit i fint samspel med vita väggar. Här finner vi utrymme för förvaring och avhängningsmöjligheter. Här finns även inbyggd garderob för optimal förvaring. Tack vare hallens stora ytor och det fins ljusflödet inges en spatiös känsla alltigenom. Hallen fortsätter längre in i huset med enhetligt ljust golv i ek från Kährs, här finner vi ytterligare förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober med spegelskjutdörrar.

Vardagrsrum

Från hallen når vi bostadens härliga vardagsrum med utrymme för soffor med tillbehör. Här finner vi väggar i ljusa toner och tidlöst golv i ek från Kährs i ljusare kulör. Vi finner även stora fönsterpartier som vetter mot den mysiga trädgården som generar i ljuvligt ljus och utsikt.

Kök

Från hall och vardagsrum når vi bostadens välplanerade kök med goda förvaringsutrymmen och gott om arbetsyta. Köket är utrustat med kyl och frys från Electrolux, mikrovågsugn från Kenwood, spishäll, ugn från Siemens och fläkt. Både spis och mikrovågsugn är inbyggda. och vi finner inbyggd diskmaskin som smälter in i kökets inredning. Luckorna går i klassisk trä och ackompanjeras av sold bänkskiva i svart granit som bryter av. Ovanför finner vi stänkskydd i form av ljust klinker. Här finner vi gott om utrymme för större matbord och ytterligare plats för förvaring för den som vill. Stora fönsterpartier förser rummet med ljus och rymd.

Grovingång

Vi finner även grovingång från andra sidan huset som är inredd tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare. Här finns även skap för praktisk förvaring, samt vask med underskåp. Vita väggar i fint samspel med mörkare klinkergolv.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum brukas som master-sovrum och rymmer större dubbelsäng med tillbehör och vi får plats med större garderober och byrå för praktisk förvaring. Väggar i ljusa toner med fondvägg i mörk kulör i samspel med golv i ljust golv i ek och ljusflöde från fönsterpartiet inger lätt och luftig atmosfär.

Sovrum 2

Det andra sovrummet på bottenvåningen brukas idag som ett arbetsrum med större skrivbord och skåp som förvaring. Rummet rymmer en större säng med tillbehör samt byrå. Väggar i ljusa toner och enhetlig golv i ek från Kährs. Här finner vi även ett härligt fönsterparti med dagsljus.

Sovrum 3

Bostadens tredje sovrum finnes också på bottenplan och brukas i dagsläget som ett gästrum. Här får ni plats med en större säng, skrivbord och förvaring i form av byrå eller garderob. Även här finner vi ljusa väggar och golv i ek från Kährs.

Sovrum 4

Bostadens fjärde sovrum finner vi på ovanplan med ljuvligt ljusflöde och och tillgång till både badrum och bastu! Rummet kan brukas som ett master-sovrum och rymmer större dubbelsäng med tillbehör samt utrymme för förvaring. Väggar i subtil ljus ton i fins samspel med parkettgolv.

Sovrum 5

Bostadens största rum ligger på ovanplan och brukas idag som ett större allrum. Här får ni ett fantastiskt ljusflöde från rummet stora fönsterpartier. Rummet kan inredas efter smak och tycke och kan brukas som ett större allrum med soffor, pysselhörna vid fönster för den som vill och stora sociala sällskapsytor. Det går även att göra om till två rymliga sovrum med fönster och utrymme för säng, skrivbord och byrå eller garderob för praktisk förvaring. Idag finner vi inbyggda garderober med speglar och hyllplan för förvaring. Ljusa väggar i samspel med ljust golv i ek.

Badrum 1

Bostadens första badrum är helkaklat och finns på första plan. Här finner vi större vaskparti med underskåp, större spegelskåp ovanför, handdukstork och badkar bakom glasvägg. Väggarna är prydda i vitt kakel och på golvet vilar mörk klinker.

Gäst-wc

Bostadens helkaklade gäst-toalett ligger i anslutning till hallen på bottenvåningen. Det insynsskyddat fönstret förser med fint ljus tillsammans med den ljusa interiören i form av vitt kakel och mörkt golv i klinker som bryter av. Här finner vi spegel med belysning, vask med underskåp samt wc.

Badrum 2/Duschrum

Badrummet finner vi i anslutning till stora sovrummet på ovanvåningen, här finner vi vask med spegel ovan samt wc. i anslutning till badrummet finner vi bostadens bastu. Badrummet är i renoveringsbehov.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vagnmakaren 3

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1974

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1977

Fasad:

Tegel och eternitskivor

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Koppar

Övrigt:

Jordfelsbrytaren är installerad.
Ventlilation: självdrag.
Under åren har taket renoverats och är i toppskick enl säljare, kvittens finns.
Fönster är bytta, kvittens finns.
Elen är bytt, kvittens finns.
Värmesystem: nuvarande ägare har lagt golvvärme, kvittens finns på detta.

Driftkostnad

Uppvärmningskostnad:

24 000 kr/år

VA:

10 000 kr/år

Total driftkostnad:

34000kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (43525)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vagnmakaren 3

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Samfällighet: Malmö Hyllie S:33

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1948-07-07) Stadsplan (1940-08-23)

Tomtarea:

570 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Kommentar till areakälla:

Biytan är angiven av säljaren.

Pantbrev:

Totalt antal: 8
Total summa: 3 083 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 403 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1974

Taxeringsvärde:

2 120 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 283 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området är en del av stadsdelen Fosie i Malmös södra del och sträcker sig väster om Munkhättegatan, mellan Ystadvägen och Professorgatan. Det präglas mestadels av flerbostadshus byggda på 1950- och 1960-talet men här finns det även villa- och radhusbebyggelse samt några affärs- och industrilokaler. En stor del av flerbostadshusen består av bostadsrätter som huvudsakligen förvaltas av HSB och Riksbyggen.

Utbud av närservice i området är omfattande. Här bjuds det bland annat på kaféer, konditori, pizzeria, kebab- och falafelkiosk, en livsmedelsbutik, ett apotek med mera. Grönsaks- och klädeshandel på Nydalatorget förekommer under vissa perioder. Gym och idrottsanläggningar för alla som älskar att motionera och hålla sig i form. Närhet till Mobilia shoppingcenter medför ytterligare möjligheter till storhandel och shopping.

I området finns det en skola och förskolor samt olika lekplatser.

Kommunikationsmöjligheter i form av bland annat busstrafiken är utmärkta. Hållplatser till stadsbussarna finns det gott om och det är enkelt att ta sig till andra delar av Malmö. Området är nära beläget Inre Ringvägen och erbjuder därmed möjlighet till smidiga bilresor utanför staden men även till andra stadsdelar.

I området råder mestadels datumparkering på gatorna runtom. Det finns även möjligheten till förhyrda parkering- och garageplatser.

Allt i ett är detta ett utmärkt placerat område med närhet till många bekvämligheter som förenklar och förskönar vardagen.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt