Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Oxie Oshögavägen 188
1 750 000 kr utgångspris Högsta bud: 1 680 000 kr
Avgift: 5 273 kr
inkl värme, VA, kabel-tv och parkeringsplats
Boarea: 77 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
Välplanerad marklägenhet med solig trädgård Oxie!

Välplanerad marklägenhet med både inglasat uterum och trädgård i familjevänliga Oxie! Två bra sovrum, stort vardagsrum, helkaklat badrum, gäst wc, trevlig kök med matplats, samt generös och solig uteplats! Här bor ni tryggt och lugnt i bilfritt område och har nära till naturen samtidigt som ni bara har några minuters promenad till Oxie centrum med tågstation, mataffär, vårdcentral, bibliotek, gym, restauranger och apotek, skola m.m. Parkeringsplats ingår i avgiften, garage finns att hyra. Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Genom den nyinsatta säkerhetsdörren välkomnas ni in i en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och gott om plats till förvaring i stort garderobsparti med skjutdörrar och flertalet platsbyggda garderober.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med utgång till den härliga trädgården med både trädäck och gräsmatta. Vardagsrummet rymmer både stor soffgrupp och matsalsmöblemang om så önskas.

Kök

Rymligt kök med goda arbetsytor och gott om plats till förvaring i både över och underskåp. Maskinell utrustning består av kyl/frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin. Härifrån nås även det stora inglasade uterummet.

Badrum

Stort helkaklat badrum med duschhörna, wc, tvättställ förvaringsskåp och handukstork.

Sovrum 1 och 2

Bostaden har två sovrum som är av rymliga kvadrat och här får man enkelt plats med både dubbelsäng, sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel om så önskas.

Gäst wc

Praktisk gäst-wc med wc och tvättställ.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

57

Andel i årsavgift:

0.53651

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

93553 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 93 553 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Andel i förening:

0.53651 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Linjeföljaren 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1975

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 139kWh/m²
Utförd
Datum: 19 nov. 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Oshögavången

Organisationsnummer:

746001-0916

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av 189 lägenheter fördelade på 14 tvåvåningshus. Föreningen bildades samma år som husen byggdes 1974-1975.
Föreningen har totalt sex tvättstugor som medlemmarna kan bruka. Det finns även två cykelförråd och tre miljöhus på området.
På gårdarna finns sandlåda, bänkar med bord och gemensam grill.

Föreningen innehar fastigheten med tomträtt, tomträttsavgälden löper till 2025-12-31.

Mer information om föreningens verksamhet finns på deras hemsida www.hsb.se/malmo/brf/oshogavangen

Äger föreningen marken:

Nej, marken innehas med tomträtt.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Antal garageplatser uppgår till 56 st och p-platser som nyttjas av lägenheterna uppgår till 189 st (videoövervakad). Tillgång till en parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Garageplats kostar 330 kr/månad och man får ställa sig i kö för dessa. För aktuell kösituation se dokument på föreningens hemsida, www.hsb.se/malmo/brf/oshogavangen/medlemsinfo/garagr-koanmalan Det finns även 21 stycken gästparkeringsplatser.

Bredband/TV:

Möjlighet till bredband (HSB Bolina) finns i samtliga lägenheter. Telenor bredband och kabel-TV i fiberkabel.

Renoveringar:

2002 - Renovering av tak.
2002/03 - Garagebyggnader.
2004 - Nya låssystem.
2007/08 - Nya tak.
2008/09 - Renovering av värmesystemet 2008/09.
2010/11 - Fasadrenovering.
2011/12 - Rengöring av värmesystemet.
2011/12 - Nya fönster och balkong-/uteplatsdörrar.
2012 - Avloppsstammar och vattenstammar spolade (original men bedömdes vara i bra skick.)
2012 - Renovering av fasader, plåt och balkonger.
2015 - Tre nya miljöhus byggdes.
2017/2018 - Fasader (målning träpanel).
2018 - Gästparkeringen utökades med 3 st extra platser och belysningen där förstärktes.
2021/2022 - Utemiljö har renoverats med bland annat gräs, plattor samt nya lampor på gavlar.

Föreningen planerar att byta fläktarna på taket i aug/sep 2023.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna med 6% fr.o.m. 2023-01-01.

Under 2017 sänktes månadsavgiften med 8% och under 2016 hade föreningen en avgiftsfri månad.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB som tar ut en engångsavgift för medlemskap om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten tillhör ett förråd.
Tvättstugor finns belägna på gaveln av lägenhetsraderna.
Bredband finns via Telenor och tecknas separat.
Säkerhetsdörr insatt 2019
Uteplatserna är med nyttjanderätt till bostadsrätten

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt