Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Oxie Galaxgatan 50
8 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 176 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 513 m2
Rum: 6
Poolvilla med välskött trädgård och smakfull interiör!

Välkommen till ditt drömhem i familjevänliga Oxie, där modern design och komfort möts i en tvåplansvilla som tar andan ur dig från första ögonblicket. Med sociala ytor som vardagsrum och kök på entréplanet, omges du av strålande fönsterpartier från golv till tak som släpper in naturligt ljus och ger en känsla av rymd. Klinkergolv i varm träimitation och infällda spotlights i taket skapar en genomgående atmosfär av lyx och elegans.
Köket är inget mindre än ett mästerverk från Marbodal, komplett med bänkskiva i svart stenkomposit som både är vacker och praktisk. Med fullt utrustad maskinpark är det här utrymmet redo att inspirera till kulinariska och gemensamma stunder.
På övervåningen väntar fyra av villans fem sovrum, varav ett med fransk balkong och ett med utgång till en balkong som sträcker sig över tillbyggnaden. Bostaden förser oss även med två helkaklade badrum och ett separat grovkök för att göra vardagen smidigare. Förvaringsmöjligheterna är oöverträffade med rymlig klädkammare och stilrena skjutdörrsgarderober.
Utomhus är ett sant paradis med välskötta trädgårdsytor och en lyxig pool som ger dig salta dopp under årets varmare månader. Uteplatserna är perfekta för både lugna stunder och festliga tillfällen. Dessutom erbjuds både garage och isolerat förråd, där förrådet i dagsläget är inrett som gym som en extra bonus för att göra livet ännu bekvämare.
Varmt välkommen till ditt nya hem där varje detalj är genomtänkt för att skapa en harmonisk och lyxig livsstil. Kontakta mäklare för privat visning.

Visningar

söndag 25 februari 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och inbjudande hall med infällda spotlights i tak, tåligt klinkergolv i träimitation som är genomgående för hela entréplan kombineras fint med kaklade väggar i ljusgrått. Ljusinsläppet är rikligt från både ytterdörrens fönster och sidofönster. Bra med förvaring finns i garderob bakom spegelskjutdörrar.

Badrum 1

I anslutning till hallen finner vi ett stilrent helkaklat badrum (2008) med brun klinker på golv och vitt kakel på väggar samt vädringsfönster. Badrummet är välutrustat med dusch med vikdörrar i frostat glas från Camargue (2012), handfat med underkommod i vitt från IKEA, spegelskåp (2021) och wc från Ifö (2021).

Tvättrum

Tvättrummet som har ingång, tjänar även som praktisk groventré. Grå klinkerplattor möter väggar i vitt och en utrustning som består av vask med förvaring ovan, tvättmaskin och torkskåp.

Kök

Den smakfulla köksmiljön från Marbodal (2008) i direkt anslutning bjuder på utmärkt förvaring bakom ljusa profilerade luckor. Kakel i olika toner av grått pryder väggen ovanför accentuerade arbetsytor i svart kompositsten (Silestone) (2016) med infälld vask. Den maskinella utrustningen från Siemens består av kyl och frys (2014), diskmaskin från Bosch (2021), mikrovågsugn, spishäll (2015), ugn och fläkt. Behaglig belysning med infällda takspotlights ackompanjeras av kaklade väggar i ljusgrått (2016) och enhetlig klinker på golv. Plats för matbord finns invid både fönster och ljusbringande terrassdörr, som förstås leder ut till det njutbara trädäcket samt trädgårdssidan.

Vardagsrum

Rakt fram inviterar ett fantastiskt vardagsrum av synnerligen generösa mått, där ljuset strömmar in från flera härliga fönsterpartier från golv till tak i två väderstreck. Klinker i träimitation samspelar med väggar i vitt med stensättning på fondväggar och infällda spotlights i tak. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp och fåtöljer som ett större middagsbord. Från vardagsrummet via helglasade skjutpartier når vi även den soliga trädgårdssidan.

Sovrum 1/Kontor

Entréplanets sovrum bjuder in med rymliga ytor som förser oss med enhetlig klinker i träimitation på golv i samspel med väggar i vitt, infällda spotlights i tak och ljusbringande fönsterparti.

Hall ovanvåning

En trappa upp möts av en hall med klassisk parkett på golv, väggar i vitt och infällda spotlights i tak. Ypperlig förvaring finns i skjutdörrsgarderober med spegel.

Sovrum 2

Ovanvåningens första sovrum bjuder in med vida kvadrat med parkettgolv, ljusgrå väggar och fönsterparti som ackompanjeras av utgång till generös balkong om 25 kvadratmeter med härlig utsikt över naturområdet Kristinebergsparken. Förvaring finns i garderob.

Sovrum 3

Även det andra sovrummet här uppe är av bra kvadrat och erbjuder plats för både skrivbord och enkelsäng med tillhörande möblemang. Enhetlig parkett kombineras med väggar i ljusgrått och strålande fönsterparti i gavelläge.

Sovrum 4

Hemmets fjärde sovrum bjuder in till enhetlig interiör med parkettgolv, ljusgrå väggar och ljusbringande fönster.

Sovrum 5

Mastersovrum bjuder in med rymliga ytor som förser oss med förvaring i generös klädkammare och ljusbringande fönsterpartier med njutbar fransk balkong. Klassisk parkett pryder golvet i stilsäker kombination med nymålade väggar i ljusgrått.

Badrum 2

I anslutning till sovrummen på ovanvåningen finns ytterligare ett badrum beläget i helkaklat utförande med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar samt vädringsfönster. Vidare finns handfat med grå kommod från Casablanca (2014), spegel, wc från Ifö (2008), dusch med vikdörrar i frostat glas från Camargue (2012) samt lyxigt hörnbadkar (2014).

Gym

Hemmets tidigare förråd (isolerat) är i dagsläget omgjort till gym med direktaccess från garage eller trädgården.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Galaxen 8

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

2008

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 2017

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Kantförstyvad betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

2 stegs puts och delvis träfasad

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Entréplan betong och ovanvåning trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Alu-zink

Uppvärmning:

BV vattenburen golvvärme. OV radiator m. cirkulerande vatten Nibe fighter 360P

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad.

Abonnemang för larm finns att överta till en kostnad om 350 kr/månad.

Nuvarande ägare upplyser om att det är förberett för kamin.

Nuvarande ägare upplyser om att maskiner i gym och köksbord kan förhandlas om.

Följande är renoverat:
Fasad isolerad (2016).
Byggt 25m2 tillbyggnad med altan som är klar till spabad (extra förstärkning och eluttag) (2016).
Byggt garage till 1 bil, och finns plats för ytterligare 2 på uppfarten (2016).
Renoverad bänkskiva i kök och fönsterbrädor med Silestone (2016).
Byggt extra rum på OV med garderob (2016).
Renoverat golv NV med klinker och på väggarna (2016).
Bytt belysning till LED (2016).
Byggt saltvattens glasfiberpool med pooltak och trädäck, planterat tuja häck och målat plank i 2021.
Byggt Walk in closet (2024).
Målat hela husets loft, vägg, dörrkarmar (2024).

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 56kWh/m²
Energiklass: D
Primärenergital: 121kWh/m²
Utförd
Datum: 13 feb. 2024

Övriga byggnader:

Glasfiberpool 7,1x3,3m, uppvärmd saltvattenspool med pooltak - 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

5st

Elkostnad:

24 631 kr/år

VA:

9 992 kr/år

Sotning:

2 050 kr/år

Vägsamfällighet:

2 000 kr/år

Total driftkostnad:

38673kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (48198)

Kommentar:

Observera att nuvarande belopp för el och uppvärmning avser en innetemperatur om 25 grader varmt.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Galaxen 8

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Galaxen GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Malmö Galaxen S:1
Samfällighetsförening: Galaxen. Kontaktperson: Bengt Ove Samsung.
Det som ingår i samfälligheten är: Snöröjning, gemensamma ytor, belysning och asfalt.
Samfällighetsavgiften regleras årsvis.

Planbestämmelser:

Detaljplan (2004-01-08) Vattenskyddsområde (1978-04-28)

Tomtarea:

513 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

Inbjudande trädgårdstomt med saltvattenpool för svalkande dopp finns att tillgå, där generösa gräsytor ramas in av välskött häck och staket. Underbart trädäck förser oss med många soltimmar. Garage och stor biluppställningsplats är ytterligare attribut som lockar.

Pantbrev:

Totalt antal: 7
Total summa: 6 458 000 kr

Försäkringsbolag:

Trygg-Hansa

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 016 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark

Taxeringsvärde:

842 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

2009

Taxeringsvärde:

3 174 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt