Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Käglinge Käglingevägen 158
3 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 122 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 94 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1 225 m2
Rum: 6
Fantastisk familjevilla med stort potential i natursköna kvarter!

Välkommen till ditt framtida drömhem! Denna charmiga villa erbjuder en perfekt kombination av välbevarat original med fantastisk potential till att bli något alldeles extra. Med generösa ytor och omsorgsfullt bevarade detaljer kommer du att älska att kalla detta hus för ditt hem.
Kliv in i vardagsrummet och bli omsluten av en tidlös atmosfär. Här finner du glasade dubbeldörrar i original och vacker fiskbensmönstrad ekparkett som ger en känsla av klassisk elegans. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med dagsljus och ackompanjeras med delvis glasad altandörr som leder dig vidare ut till det inglasade uterummet. Här kan du njuta av ditt morgonkaffe eller koppla av med en god bok, omgiven av naturens skönhet året runt.
Lägg därtill ett bra arbetskök med förvaring bakom ljusa profilerade luckor som accentueras av rödfärgat kakel i storblommigt mönster. Här har matbordet sin naturliga plats intill det ljusbringande fönsterpartiet som erbjuder skön vy över den lummiga trädgården.
Denna villa erbjuder totalt fyra sovrum, varav mastersovrum på övre våningen utmärker sig med generös förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob och egen balkong. På ovanvåningen finner du även ytterligare allrumskvadrat med vacker stavparkett i original och strålande fönsterpartier.
Källaren är en praktisk tillgång med gott om förvaringsutrymmen och funktionell tvättstuga, vilket gör vardagen smidig och organiserad.
Den fantastiska trädgården kommer att glädja den trädgårdsintresserade. Med generösa ytor kan du odla, leka och koppla av i din egen gröna oas.
Denna villa är en pärla med oändliga möjligheter. Om du söker ett hem som andas karaktär och potential, så är detta definitivt värt att utforska. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med generösa kvadrat med ljust golv och tapetserade väggar. Bra med plats för ytterkläder och skor finns att tillgå.

Gäst-wc

Praktisk gäst-wc finns att tillgå med klinker på golv och halvkaklade väggar. Här finns wc, handfat och spegel.

Vardagsrum

Vidare in inviterar det rymliga vardagsrummet via glasade dubbeldörrar i original. Vardagsrummet inger direkt en härlig känsla med sin vackra fiskbensmönstrade ekparkett i original och generösa fönsterpartier som ackompanjeras av delvis glasad altandörr ut till det inglasade uterummet. I vardagsrummet inryms med lätthet både matrumsmöblemang och soffgrupp.

Kök

Härnäst välkomnas vi in i köket med ljusa profilerade luckor, arbetsbänk i rostfritt med rött kakel i storblommigt mönster ovan. ljusa väggar samspelar fint ljust på golv och generöst fönsterparti. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn kyl, fläkt och kyl/frys.

Sovrum 1

Entréplanets sovrum bjuder in med snyggt trälaminat och vita ytskikt som ackompanjeras av ljusbringande fönsterparti. Här inryms enkelt både dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Allrum

På ovanvåningen förser huset oss med ytterligare allrumskvadrat med vacker stavparkett på golv, ljusa väggar och generöst fönsterparti för ett maximalt och bländande bra ljusflöde.

Sovrum 2

Det som med fördel kan nyttjas som hemmets mastersovrum är inrett med ljust trälaminat i fint samspel med ljusa väggar med fondvägg i grön kulör och ljusbringande fönsterparti som ackompanjeras av utgång till egen balkong. Kvadraten är vida och ger plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Praktisk förvaring finns i skjutdörrsgarderob.

Sovrum 3

Hemmets tredje sovrum är inrett med trälaminat på golv som kombineras med ljusa väggar och fönsterparti. Detta rum passar utmärkt som barnrum med plats för enkelsäng och skrivbord.

Sovrum 4

Vägg i vägg finns det fjärde och sista sovrummet placerat med ljust trälaminat på golv i samspel med tapetserade väggar och ljusbringande fönsterparti.

Badrum

På ovanvåningen finns hemmets badrum i helkaklat utförande med wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Källare

Källaren erbjuder gott om förvaringsutrymmen samt tvättstuga.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bandyspelaren 6

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1957

Grundläggning:

Platta på mark i källare

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas samt 3-glas (isolerkassetter)

Bjälklag:

Betong och lättbetong

Tak:

Sadeltak, tegelpannor

Uppvärmning:

Värmepump, luft/vatten och luft/luft

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Fiber finns installerat.
Säljaren har TV/Fiber via Ownit, 1000/1000 Mbit/s. Ca 200:-/månad för TV/bredband. Detta övergår på ny ägare via samfälligheten Malmö Käglinge GA:9

Jordfelsbrytare är ej installerad.
Eldstad i uterum är ej godkänd enligt säljare.

2018 byttes vissa fönster och luft/luft installerades.
2009 installerades luft/vatten.
Ca 1990 dränerades huset.

För husets skick i övrigt: Se bifogat besiktningsprotokoll.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 77kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 169kWh/m²
Utförd
Elförbrukning: 18654kWh/år
Datum: 25 okt. 2023

Övriga byggnader:

Garage byggdes 1990.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

26 300 kr/år

VA:

5 051 kr/år

Total driftkostnad:

31351kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9287 kr (40638)

Kommentar:

I angiven kostnad för el ingår även kostnaden för uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Bandyspelaren 6

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Käglinge GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele
Avtalsservitut Vattenledning
Last: Avtalsservitut Vattenledning, 12-IM1-84/9446.1

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1984-10-17) Stadsplan (1979-01-18)

Tomtarea:

1225 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

Totalt antal: 2
Total summa: 159 900 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 430 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1957

Taxeringsvärde:

1 368 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 062 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Området ligger angränsande till Oxie, som i sin tur ligger beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö. Mycket populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus. Här finns närhet till både grundskolor upp till årskurs 9 och flera förskolor att tillgå, vilket också bidrar till att många barnfamiljer hittat till området. Fler och fler finner fördelarna här, då befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Likaså finns Länsväg 101 som en bra anknytning till centrala Malmö. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

För den som inte tar sig in till någon av de större, kringliggande städerna dagligen finns Oxie Centrum i närheten. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutik, Apotek, tandläkare samt vårdcentral med BVC. Dessutom bibliotek, frisör, gym och ett flertal restauranger. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Badhus, idrottsplats och fritidsgård finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt