Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Oxievång Oxievångsvägen 318
2 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 101 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 180 m2
Rum: 4
Bekvämt boende med två uteplatser i familjevänliga kvarter!

I ett lugnt och naturskönt område finner vi detta trevliga parhus på Oxievångsvägen 318 som står redo för att en ny familj ska flytta in och skapa nya minnen. Ett bekvämt boende med stenbelagd uteplats på framsidan som bjuder på soliga morgnar och baksida med trädäckad altan delvis under tak där vi kan njuta av långa sommarkvällar och glädjefyllda måltider. Planlösningen är praktisk för familjen med separat utrymmen för vardagsliv och avkoppling. På nedre plan finner vi kök och vardagsrum i nära samspel som gör att vi får en öppenhet samtidigt som det skapar en naturlig gräns som definierar utrymmet på ett harmoniskt sätt och på övre plan är de tre sovrummen samlade. Önskas ytterligare sovrum finns möjligheten att dela av i vardagsrummet till dess ursprungliga planlösning. Gäst-wc på nedre plan och helkaklat badrum på övervåningen kompletterar tillsammans med egen tvättstuga som gör vardagsbestyren till en lek. Lägg därtill rymligt förråd som optimerar förvaringen för alla era ting och en härlig liten gräsmatta med insynsskyddade buskar. Läget i Oxie är oslagbart med närhet till både natur och stadens bekvämligheter. Här finns grönområden, lekplatser och promenadstråk, vilket gör det till en perfekt plats för barnfamiljer. Närhet till skolor, affärer och kommunikationer gör också att vardagspusslet är lättare att lösa. Varm välkommen med er intresseanmälan!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

I trivsamma kvarter med fritt från bilar utanför dörren passerar vi den stenbelagda entrén och och välkomnas in till Oxievångsvägen 318. Hallen välkomnar oss in med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt plats för förvaringsmöbel. Under fötterna vilar ett slitstarkt klinkergolv som möter målade väggar i vitt och sandfärgad fondvägg

Kök

Inbjudande kök som renoverades 2019, signerat IKEA. Köksinredning i svart med vitt kakel ovan bänkskivan i trä blir en fin kontrast. Stora fönsterpartier släpper in det efterlängtade solljuset och här finns köksö, perfekt att inta frukosten vid. På golvet vilar ett laminatgolv tillsammans med väggar målade i vitt. Köket är utrustat med induktionshäll (-19), fläkt (Franke/Alliance -19), integrerad ugn (Electrolux -19), integrerad mikro/kombiugn (Electrolux -19), diskmaskin (Electrolux -19) samt kyl och frys (Samsung -21).

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet fullkomligt badar i ljus tack vare tre stora fönster och glasad altandörr till uteplats med trätrall och delvis under tak. Sällskapsytorna bjuder in till umgänge och rymmer plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Ljuset plockas upp av de ljusa väggarna och på golvet vilar ett vackert parkettgolv. Önskas ytterligare ett sovrum finns möjlighet att dela av vardagsrummet till dess ursprungliga planlösning.

Wc

Entréplanets wc är inrett med snyggt golv och målade väggar med kakelsättning ovan kommod. Här finns wc, handfat med kommod och spegel.

Tvättstuga

Praktiskt grovkök som renoverades 2016 med egen ingång från framsidan. På golvet ligger ett stilrent golv som möter väggar i grått. Maskinell utrustning består utav varmvattenberedare, tvättmaskin och torktumlare, samtliga från 2016. Här finns också arbetsbänk med tvättho och underskåp.

Hall

På ovanvåningen väntar hallen vilket badrummet, sovrummen och klädkammaren förgrenar sig ifrån.

Badrum

Badrummet är ett resultatet av en smakfull renovering gjord 2017 med kakelförsedd duschhörna, hexagonkakel som stänkskydd bakom kommod och målade väggar i övrigt. Under fötterna vilar ett klinkergolv som för extra komfort har golvvärme. Badrummet erbjuder wc, dubbla handfat med kommoder samt dusch.

Sovrum

I det rofyllda sovrummet är det som bäddat för en god natts sömn. Här ryms plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt garderobsförvaring. Snyggt laminatgolv och väggar i vitt möter mönstrad fondtapet samt snedtak med fönsterkupor.

Sovrum

Det andra sovrummet är även det rogivande och lämpar sig likväl som barnrum som ett rymligt kontor för hemmajobbaren. Här ryms enkelt både säng, skrivbord och extra förvaring. Enhetligt laminatgolv möter väggar i ljusgrått med mönstrad fondtapet i kombination med snedtak och fönsterkupa.

Sovrum

Detta rum är rymlig och används idag som allrum men kan också användas som sovrum. På golvet vilar ett laminatgolv mot vita väggar och härligt ljusinsläpp från takfönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Tomträtt

Typ:

Parhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Tegelpannan 7

Byggnadstyp:

Parhus

Byggnadsår:

1978

Grundläggning:

Platta på mark

Fasad:

Tegel + trä

Fönster:

2-glas och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Direktverkande el luft/luft värmepump

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Jordfelsbrytare finns installerat.

2016 - Renovering av tvättstuga med ny varmvattenberedare, tvättmaskin och torktumlare.
2017 - Två fönster bytta. Nya vägguttag och strömbrytare. Sockel vidgjord. Ommålat i hall, vardagsrum samt i två sovrum. Nytt enhetligt golv på hela ovanvåningen
2017. Renoverat badrum med kakel och klinkers med golvvärme.
2018 - Förrådets brädor utbytta.
2018- Trappstegen kläddes om i oljad ek.
2019 - Ny el till vitvaror i köket. Nytt golv och ommålat i köket.
2020 - Målat fasad
2021 - Ny ytterdörr och altandörr. Nytt hallfönster på övre plan. Tapet i ett av sovrummen. Ommålat på wc nedre plan.
2022 - Tre vändbara fönster. Ny luftvärmepump.
2023 - Mindre läckage på taket åtgärdat.

I överlåtelsen ingår: mikro, tvättmaskin, torktumlare, ugn, diskmaskin, plisségardiner, rullgardiner, skohylla.
I överlåtelsen ingår inte lösöre, hue lamp system, larm och garderober.

Säljaren informerar om att det finns lös kakelplatta i tvättstugan.

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 159kWh/m²
Utförd
Datum: 26 nov. 2023

Övriga byggnader:

Förråd om ca 20 kvm.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

18 000 kr/år

VA:

900 kr/år

Vägsamfällighet:

15 800 kr/år

Renhållning:

2 300 kr/år

Total driftkostnad:

37000kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9287 kr (46287)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Tegelpannan 7

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Tegelpannan GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning. Samfälligheten Tegelpannan reglerar avgiften kvartalsvis.

Planbestämmelser:

Stadsplan (1976-11-24)

Tomtarea:

180 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

Trädgårdstomt med gräsmatta och insynsskyddade buskar. Stenbelagd uteplats på framsidan med morgonsol och trädäck på baksidan som delvis är under tak. Här når solens strålar oss på eftermiddagen och kvällen. Förråd finns invid huset.

Pantbrev:

Totalt antal: 16
Total summa: 2 155 248 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 783 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1978

Taxeringsvärde:

1 199 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

584 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt