Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Västra Klagstorp / Tygelsjö Vindögats väg 2B
3 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 7 393 kr
Tillkommer kostnad för TV, bredband, bostadsrättstillägg, parkeringsplats, el, varm och kallvatten, totalt 2975. Vad gäller el och vattenförbrukning så görs en avstämning en gång per år för faktisk förbrukning.
Boarea: 109 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
Härligt radhus i bostadsrättsformat!

I familjevänliga kvarter finner vi detta bostadsrättsradhus som näst intill är nyproducerad och nykänslan verkligen är ett faktum. Byggåret är -22 och här bjuds vi på genomgående parkettgolv tillsammans med ljusa väggar och med en planlösning som bygger på stor öppenhet där kök och vardagsrum harmoniserar tillsammans får vi generöst med yta både för matlagningen och sociala sammankomster. Stora fönsterpartier bidrar med fint ljusinsläpp och när vädret tillåter tvekar vi inte att kliva ut i den härliga och insynsskyddade utemiljön. Kliver vi en trappa upp finner vi de tre sovrummen som gör det lätt för familjens medlemmar att hitta sin egen lugna vrå i detta annars mycket sociala hem. Lägg därtill dubbla badrumsmiljöer och separat tvättrum med tvättmaskin samt torktumlare. Ytterligare bonus erbjuds i form av förråd invid huset och parkeringsplats. I föreningen finns det ett utegym, ett växthus och även möjlighet till odling. Här bor ni i en lugn miljö bland rapsfälten samtidigt som mysiga Tygelsjö finns runt hörnet och bara tio minuter till Malmö gör att du har det mesta du behöver inom räckhåll. Välkommen på visning!

Visningar

söndag 25 februari 14:15 - 14:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med grått klinkergolv som både är tåligt och lätt att hålla rent och precis innanför dörren finns plats för avhängning. Några steg längre in övergår klinkergolvet i ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt, en kombination som är genomgående för hela bostaden. Entrévåningen bjuder på vattenburen golvvärme medan övervåningen har radiatorer för vattenburen värme.

Kök

Det smakfullt inredda köket med lucka Veddinge från IKEA bjuder på goda förvaringsmöjligheter och bra med arbetsyta på den gråa bänkskivan i laminat med kaklat stänkskydd ovanför. Behaglig belysning från infällda samt dimbara spotlights i tak och köksön bidrar till ytterligare förvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består utav inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, integrerad fläkt i överskåp, diskmaskin med integrerad kökslucka, kyl och frys. Kyl och frys är av märket Siemens och övriga vitvaror är från IKEA.

Vardagsrum

Luftig och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör att vi får ett socialt entréplan där det är lätt att umgås. Här får vi ett fint ljusinsläpp ifrån både fönster och helglasade terrassdörrar i par som leder oss ut till trädäcket och den insynsskyddade baksidan.

Badrum

Entréplanets badrum är i helkaklat utförande med liggande blankvita kakelplattor på vägg mot varmgrå klinker under fötterna. Här erbjuds wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch bakom vikbara glasväggar i klarglas.

Tvättrum

För att underlätta vardagens bestyr finns här ett separat tvättrum. Här ligger det ett grått klinkergolv som möter väggar i vitt. Tvättrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask nedfälld i bänkskiva rostfritt stål, vaskskåp, arbetsbänk i laminat och väggskåp.

Allrum

Vi tar oss en trappa upp och möts av ett ljust allrum där vi får plats med soffa och TV-möbel eller som arbetsplats för hemmajobbaren.

Sovrum

I det rofyllda sovrummet är det som bäddat för en god natts sömn. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt skjutdörrsgarderob. I anslutning till sovrummet finns dessutom en klädkammare med hyllor, utdragbara backar och klädstång. I klädkammaren finns både fönster och el- och nätverksuttag, så det går utmärkt att använda som ett extra hemmakontor.

Badrum

Liksom badrummet på entréplan är badrummet på ovanvåningen i helkaklat utförande med liggande blankvita kakelplattor på vägg mot varmgrå klinker under fötterna. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar med vägghängt duschmunstycke.

Sovrum

Det andra sovrummet är även det rogivande och här få vi plats med enkelsäng med tillhörande möblemang. En garderob finns i rummet.

Sovrum

Hemmets sista sovrum bjuder in med plats för enkelsäng och skrivbord eller liknande. En garderob finns i rummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

58

Andel i årsavgift:

3.6973

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Andel i föreningen avser andel insats: 3,55191 %. Andel årsavgift: 3,6973 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

48065 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Uppgift om nettoskuldsättning lämnad av Nabo.

Andel i förening:

3.55191 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Härligt insynsskyddad baksida med träbelagd altan, lättskött gräsplätt och oisolerat förråd.

Tillträde:

Enligt överesnkommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vindögat 3

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

2022

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Värmepump - frånluft (el)

Ventilation:

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 30kWh/m²
Energiklass: B
Primärenergital: 64kWh/m²
Utförd
Datum: 14 sep. 2023

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

5st

Förening

Namn:

Brf Spegla

Organisationsnummer:

769640-4206

Allmänt om föreningen:

Brf Spegla är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 26 lägenheter i form av brf-radhus i två plan.

Föreningen bildades 2021 (äger marken).

Varje hus har egen frånluftsvärmepump.
Föreningen mäter och debiterar kall- och varmvattenförbrukning efter verklig förbrukning.
Gemensamt elabonnemang finns och elen debiteras enligt schablon. Retroaktiv avläsning och reglering efter verklig förbrukning görs.

Solcellspaneler finns monterade på taken.

Gemensamma utrymmen:
- Växthus där man både kan odla och förgro men också umgås. Växthuset är om 70 kvm och här finns spis, ugn, kyl och frys. Här finns också bord, stolar, glas och porslin. Inne finns det sittplats för ungefär 15 personer, och altanen utanför är stor nog att rymma ännu fler. I växthuset finns också wc. Precis utanför planteras en fruktträdgård med äpplen, körsbär och päron. Det finns också ett stort grönsaksland med gott om odlingslådor.
- Grönområden med lek och träningsredskap.
- Gemensamt redskapsförråd med gräsklippare, skruvdragare och tigersåg.
- I området finns fem stationer för avlämning av mat och restavfall. I nordöstra hörnet av
området finns återvinningsstation för mat/rest avfall, färgat/ofärgat glas, metall, plast, papper och tidningar.

Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Till varje hus ingår en p-plats. En del av husen har denna på egen tomt, resterande hus på parkeringstorg. Det kommer även att finnas 14 p-platser med laddstolpe.

Bredband/TV:

Varje radhus har fiberanslutning för TV, Internet och telefoni. Basutbud för TV och 100/100 m-bit/s bredband ingår i månadsavgiften. Leverantör av TV och bredband är Tele2.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Ekonomi:

Föreningen har inte svarat på om det finns kommande avgiftsförändringar.

En överlåtelseavgift tas ut om 2 006 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 860 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

2 006 kr

Pantsättningsavgift:

860 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett oisolerat trädgårdsförråd som upplåts med bostadsrätt.

Varje hus har egen frånluftsvärmepump.

Föreningen mäter och debiterar kall- och varmvattenförbrukning efter verklig förbrukning.

Gemensamt elabonnemang finns och elen debiteras enligt schablon om 2 200 kr/månad. Retroaktiv avläsning och reglering efter verklig förbrukning görs.

Multimedia uttag för tele-data och TV finns i samtliga sovrum, allrum och vardagsrum.

Alla elektriska installationer är försedda med automatsäkringar och jordfelsbrytare, placerad i elcentral.

Säljaren informerar om att takluckan öppnas med fjärrkontroll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt