Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Norrköping, Pryssgården Grenadjärvägen 39A
4 495 000 kr utgångspris
Boarea: 85 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 40 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 607 m2
Rum: 5
Familjevilla på friköpt tomt!

Drömmer du om att hitta hem i en trivsam familjevilla och samtidigt ha nära till allt vad du behöver i din vardag? Då ska du titta närmare på Grenadjärvägen 39A i Pryssgården. Det här blir ett fantastiskt boende för familjen med så väl stora som små barn. Skola och förskola finns på tryggt promenadavstånd och det finns alltid kompisar i området.

Entréplan välkomnar med de sociala ytorna som kök och vardagsrum där vi når den härliga altanen som är belägen i skönt söderläge från köket. Via hallen finns trappa till övre plan där de tre sovrummen är samlade samt duschrum. Tar vi istället trappan ner så finns här källarplan med härliga ytor för avkoppling och vardagslyx i form av relaxavdelning. Här finns både bastu och helkaklat badrum med badkar och tvagningsmöjligheter. Dessutom finns här en praktisk klädvårdsavdelning samt matkällare, hobbyrum och förrådsutrymme.

På Grenadjärvägen är det många förträffliga värdefaktorer som lockar. En plan och lättskött trädgårdstomt där det ges plats för både avkoppling, lek och odling för den som önskar det. Här finns ett stort trädäck med plats för utemöbler och grill och när kylan kryper på så lockar det rykande varma utespaat för en avkopplande stund under stjärnklar himmel. Här bor du i familjevänliga kvarter i ett lugnt villaområde, idealiskt för den som önskar boende i harmonisk miljö kombinerat med närhet till Norrköping och dess fulla utbud. Här är det lätt att trivas!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

- Entréplan

Hall

Hall med klinkergolv och på väggarna är det målad bröstpanel samt tapet. I anslutning till hallen finns kapprum med laminatgolv och tapetserade väggar.

Kök

Från hallen når vi köket som är från HTH och härifrån har vi utgång till altan under tak. På golvet ligger det ett laminatgolv och väggarna är tapetserade samt en tapetserad fondvägg.
Köket är utrustat med induktionshäll (2022), kolfilterfläkt (Fjärråskupan -12), diskmaskin (Asko -20), inbyggnadsugn (2022), kyl (Whirlpool -21) och frys (Whirlpool -21).

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck och här får vi plats med både soffgrupp och matsalsbord. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade.

- Övre plan

Hall

I hallen på övre plan vilar ett laminatgolv och väggarna är målade. Utgång till balkong.

Sovrum

På övre plan är de tre sovrummen samlade varav detta är det största av dem. Här ligger det ett laminatgolv och väggarna är målade samt en fondvägg i liggande träpanel som är målad i en ljus nyans.

Badrum

Badrum med klinkergolv och kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod samt dusch med vikbara frostade glasdörrar.

Sovrum

Mellan de två lite mindre sovrummen finn en skjutdörr. Detta sovrum med heltäckningsmatta och målade väggar.

Sovrum

- Källarplan

Härligt källarplan som är anpassat för rekreation. Här finns relaxavdelning, bastu och helkaklat badrum med badkar och tvagningsmöjligheter. Dessutom finns här en praktisk klädvårdsavdelning, matkällare, hobbyrum, förrådsutrymme samt helkaklad wc med wc och tvättställ. Tvättstugan renoverades under 2018 med stommar och luckor från IKEA samt bänkskiva med integrerad ho från HTH. Tvättmaskinen är från 2020 och torktumlaren är från 2012.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bönan 5

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1928

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag, Mekanisk frånluft

Övrigt:

2002 - Byte av fönster från 2-glas till 3-glas. Upplagning av puts på fasaden samt inmålning av densamma. Borttagning av ytterdörr och betongtrappa vid glasverandan. Byte av ytterdörr vid entré. Nya hängrännor.
2004 - Renovering av toalett med dusch övervåning.
2005 - Ny garageport med fjärröppning. Inre lagning och målning av garage. Skorstenskåpa. Dränering. Byte av rör för inkommande vatten samt avlopp från gatan till fastigheten. Upplagning och inmålning av hussockel. Anlagd trädgård med marksten.
2006 - Nya staket. Altanbygge.
2008 - Ny papp på garagetak.
2011 - Nytt tak, byte från plåttak till betongpannor. Nytt ventilationssystem: Mekanisk frånluft, luftventiler vind, ventiler i vissa fönster. Tilläggsisolering av vinden.
2012 - Byte av kök, HTH. Större renovering av vardagsrum. Ny torktumlare.
2018 - Bubbelpool samt utedusch. Byte av stamledning avloppsrör, samt alla rör för vatten och avlopp som finns i källargolv, liten del reline:ad. Byggt tvättavdelning i källaren. Spa-del med bastu i källaren 2018-2022. Fiber indraget. Utbyggnad av altantrall.
2020 - Ny tvättmaskin. Ny diskmaskin.
2021 - Byte av fjärrvärmeväxlare. Ny kyl och frys. Lagning och målning av sidorna vid garagenedfart. Lagning och målning av betongtrappa vid entrén. Toalett i källaren. Målning samt tapetsering av trapphall, hallar övervåning samt sovrum.
2022 - Ny inbyggnadsugn samt induktionshäll.

Under befintliga golv ligger det ett trägolv, i vardagsrummet är det parkett.

I köpet ingår teknik för ljud och ljus, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och snickarbänk.

Säljaren vill informera om följande: Några fönster behöver ses över. Felaktigt fall i duschen på övre plan.

Energideklaration:

Utförd

Övriga byggnader:

Garage.
Förrådsbod i plåt som är om 10 kvm, ej vinterisolerat.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Uppvärmningskostnad:

21 954 kr/år

Elkostnad:

21 333 kr/år

VA:

7 606 kr/år

Renhållning:

2 698 kr/år

Försäkring:

5 282 kr/år

Total driftkostnad:

58873kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9287 kr (68160)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Bönan 5

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Last: Officialservitut Utrymme, 0581K-05/22.1

Planbestämmelser:

Tomtindelning Detaljplan

Tomtarea:

607 m²

Tomttyp:

Friköpt

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

Totalt antal: 9
Total summa: 3 171 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 429 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 320 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 109 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Pryssgården är en stadsdel i Norrköping som domineras av enfamiljshus byggda under 1920-30-talet och framåt. Pryssgården omges av Finspångsvägen samt E4:an. Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område med Himmelstalund strax söder om området med sina stora grönområden och badmöjligheter.

Närservice:

I närliggande Eneby finns ett eget centrum med livsmedelsbutiker, apotek och konditori. Flera förskolor och grunskolor finns i närområdet, i Pryssgården finner du förskolan Lövkojan och grundskola Kyrkskolan. Från Pryssgården är det inte heller långt till köpcentrat Maxi på Ingelstaområdet med all tänkbar service.

Kommunikation:

Goda kommunikationsmöjligheter med spårvagn och buss.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt

Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman

Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på

det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet

Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.

Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser

Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning

Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring

Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:

Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt