Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping, Centralt Väster Brunnsgatan 47
995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 372 kr
Bra stabil förening, el IMD.
Boarea: 43.2 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
Rymlig 1:a med centralt läge, sovalkov och ordentligt kök

Med cityläge utmed Brunnsgatan, och alla fönster in mot gården, där hittar du denna fina bostad. En stor 1:a med ett optimalt läge i stan med ingång från såväl gatan som gården. Bostaden ligger på nedre plan, så inga trappor, bara rätt in!
Här kan du nyttja hela stans utbud, samtidigt som du bor lugnt och skönt.
Perfekt för pendlare med tågstationen några minuter bort, även nära till sjukhus, apotek och affärer.
Dessutom kan du känna dig trygg i denna bostadsrättsförening som är väl etablerad och stabil.

Hallen är rymlig och har 2 skjutdörrsgarderober med speglar för förvaring. Det stora fullt utrustade köket med plats för matbord för flera och fönster mot den gröna gården, gör det enkelt att njuta goda måltider med familj och vänner. I vardagsrummet finns en smart utnyttjad sovalkov, vilket ger extra utrymme och flexibilitet i boendet. Med några få steg är man ute på innergården där det finns en gemensam uteplats. Lägenhetens alla fönster vetter mot denna innergård vilket ger en lummig inramning.
I köket finns induktionshäll, ugn, micro, diskmaskin, samt kyl/frys och gott om förvaring i under och överskåp. Här kan den kulinariske ta fram sin skaparglädje!

Lägenheten disponerar två förråd, det ena på markplan med lätt access från lägenheten, det andra på vinden.

Varmt välkommen på visning!

Visningar

tisdag 19 december 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!
torsdag 28 december 15:30 - 16:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv:Parkettgol
Väggar:Målade ljusa
Övrigt:Dubbel garderob med spegeldörrar

Kök

Golv: Parkett
Väggar: Mönstrad tapet
Övrigt: Ekluckor och laminatbänk, gott om förvaring. Spis, ugn och micro från Whirlpool (IKEA), diskmaskin, fläkt Franke, kyl/frys Cylinda. Vitt kakel med oranga detaljer.

Vardagsrum/sovalkov

Golv: Parkett
Väggar: Målade vita, tapetserad mörk fondvägg
Övrigt: Tv-bänk och hyllor som avdelande vägg mot sovalkov

Badrum

Golv: Blåmelerad våtrumsmatta
Väggar: Vitt kakel med med blåa inslag
Övrigt: Toppmatad tvättmaskin, spegelskåp, handfat, WC, handdukstork, dusch. Högt fönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

2

Lägenhetsnummer register:

1002

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

95854 kr

Andel i förening:

2.5688 %

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Gemensam uteplats på gården

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Fönster:

Nya 2021

Övrigt:

2014 Stamspolning
2015 Utbyte av källarbelysning
2015 Byte till termostatventiler på radiatorer
2015 Byte avstängningsventiler på kall- och varmvattenledningarna
2015 Utbyte av befintliga galvaniserade kallvattenledningar
2015 Byte av cirkulationspump
2015 Isolering och märkning av samtliga avstängningsventiler
2015 Takomläggning
2015 Nya rökluckor och isolering av delar av vinden
2016 Helrenovering av tvättstuga med ny maskinpark
2016 Ny belysning i tvättstugerummen
2016 Installation liten mangel
2017 Ny rörelsestyrd LED-armatur
2017 Byte av inkommande kallvattenledning samt vattenmätare
2018 Upprustning garage, byte garageportar, byte all el och belysning, LED-armaturer med närvarosensor
2020 Stambyte av horisontell avloppsstam samt relining (skummetoden) av avloppsstam inom två lägenheter samt ut till trottoaren

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 121kWh/m²
Utförd
Datum: 2 nov. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

1 224 kr/år

Försäkring:

960 kr/år

Total driftkostnad:

2184kr

Kommentar:

El IMD Kabel-TV debiteras med 269kr/månad.

Förening

Namn:

BRF Rättstjänaren

Organisationsnummer:

719000-0880

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningen äger byggnaderna på fastigheten Rättstjänaren 8 i Nyköping kommun som färdigställdes 1961 i vilka man upplåter lägenheter och en lokal. Föreningens huvudsakliga ändamål för att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende år föreningens medlemmar. Föreningens reviderade stadgar har registrerats hos bolagsverket 2015. Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår styrelseansvar och försäkring mot ohyra. I försäkringen ingår även bostadstillägg. Observera att denna inte ersätter hemförsäkringen.

Föreningens egendom omfattar fastigheten Rättstjänaren i Nyköpings kommun med adresserna Brunnsgatan 47-49 och Tingshusplatsen 4.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

7 st garageplatser och 20 parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Bredbandsbolaget Bredband, TV och IP telefoni.

Renoveringar:

Se årsredovisning.

Omgivning

Allmänt om området:

Nyköpings centrum delas i två delar av Nyköpingsån som flyter under stadsbron och rakt igenom staden. På ena sida om Stadsbron/ån finns Väster och på andra Öster. På Väster finns Stora Torget, Stadshuset, Nicolai kyrka och Culturums bibliotek- och konsertsal som tillsammans bildar stadens kärna och samlingsplats vid större evenemang. På Väster finns även shoppinggalleriorna och den mesta kommersen. Här hittar man också trevliga restauranger och mysiga caféer. Nyköpings äldre delar finns här längs Prästgatan, Västra Trädgårdsgatan, Fruängsgatan, Bagaregatan och Kungsgatan med vackra fastigheter från början av 1900-talet.
Nyköpings Slott även kallat Nyköpingshus ligger fint beläget intill Nyköpingsån och hamnen. Omgivningarna är mycket vackra och på sommaren spelas här Nyköpings Gästabud, som berättar om den historiska händelsen som utspelade sig här på slottet en decembernatt 1317.

I närområdet finns flertalet förskolor och grundskolor, både i kommunal regi samt friskolor. Nyköpings två högstadium ligger på bekvämt cykelavstånd i närheten av Fågelbo, Öster och Rosenkälla. Nyköpings gymnasium ligger i området Högbrunn, cirka 10 minuters promenad från Väster.
Nära bussterminalen, centralstationen och det planerade nya resecentrum.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt