Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping, Brandholmen Skeppsbyggargränd 22
3 490 000 kr utgångspris
Avgift: 6 409 kr
Till månadsavgiften tillkommer kostnad för el- och vattenförbrukning samt försäkring. och 320 kr för kabel-tv/bredband.
Boarea: 132 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 5
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
Granne med fjärden!

Intill Stadsfjärden ligger mysiga Skeppsbyggargränd och här finns nu ett mycket fint och trevligt gavelradhus i 2-plan med carport och förråd.

Planlösningen är trivsam med umgängesdel på entréplan med generöst och fint kök för härliga middagar med stort umgänge. Från köket och entréplanets vardagsrum finns utgång till den mysiga och privata innergården med utgång till parken i området som erbjuder grillmöjligheter, grönytor för lek och picnic och fina promenadstråk längs vattnet. På entréplan finns även ett sovrum, separat tvättstuga och en WC/dusch. Övervåningen är bostadens mer privata del och inrymmer 3 sovrum samt WC/bad. Till bostaden hör även förråd på innergården förutom carport med vidbyggd förrådsdel.

På Brandholmen bor du endast ett stenkast från havet med småbåtsmarinor, båtvarv, kanot- och segelklubb inpå knuten och med bara tjugo minuters promenad in till Nyköpings Centrum via den vackra strandpromenaden mot Nyköpings hamn och dess utbud med restauranger, caféer och butiker sommartid. Här finns Rosvalla Eventcenter för idrott och evenemang samt även en trevlig kvarterskrog med namnet VRÅ och matbutiken 24/7. Ett mycket lugnt och fint område med småstadskaraktär.

Varmt välkommen på visning av härliga Skeppsbyggargränd 22!

Vänligen
Anna Göthéus
Croisette Real Estate Partner

Visningar

söndag 3 mars 11:30 - 12:00
Boka tid för visning!
tisdag 5 mars 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Golv: Grå klinker
Väggar: Målade vita
Inredning: Skjutdörrsgarderob

Vardagsrum

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade vita
Utgång till innergården

Kök

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade vita samt vitt kakel ovanför bänkskivan
Inredning: Ljusgrå träluckor och mörkgrå bänkskivor
Vitvaror: Spishäll, fläktkåpa, inbyggd micro och ugn, kyl och frys samt diskmaskin
Utgång till innergården

Sovrum

Golv: Ekparkett
Väggar: Vit randig tapet
Inredning: En garderob

Wc/dusch

Golv: Grå klinker
Väggar: Vitt kakel
Inredning: Wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med frostad duschvägg

Tvätt/klädvård

Golv: Grå klinker
Väggar: Målade vita
Inredning: Tvättmaskin, torktumlare, grå bänkskiva och tvättho samt vägg- och bänkskåp för förvaring

Övre plan

Sovrum 1

Golv: Ekparkett
Väggar: Grön- och vitrutig tapet
Inredning: Två garderober

Sovrum 2

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade mörk gammelrosa
Inredning: Två garderober

Sovrum 3

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade gråblå
Inredning: Garderobsvägg fem garderober

Wc/bad

Golv: Grå klinker
Väggar: Vitt kakel
Inredning: Wc, handfat med vit kommod, spegelskåp , handdukstork och badkar

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

233539001-0009

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

2.66269

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1414420 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Baserad på senast tillgänglig årsredovisning

Andel i förening:

2.66269 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Insynsskyddad stor uteplats/innergård

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans radhus

Byggnadsår:

2017

Fönster:

3-glas aluminiumklädda

Uppvärmning:

Luftvärmepump och golvvärme

Ventilation:

Mekanisk

Övrigt:

Radhus i nyskick från 2018. Trädgårdsförråd på den egna gården. Tilluft via fönsterventiler.
Tak av falsad plåt på bostadshuset, carport/förråd och trädgårdsförrådet har papptak. Isolerad betongplatta på mark och träpanel på fasaden. Som boende tecknar man avtal med tjänsteleverantör av bredband, telefon och tv. Bostäderna i området är byggda som en egna brandceller. Det betyder att de är avskilda från varandra vilket försvårar för bränder att sprida sig inom och mellan byggnaderna, radhuset har brandvarnare.

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 86kWh/m²
Utförd
Elförbrukning: 10980kWh/år
Datum: 1 mars 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

28 800 kr/år

VA:

2 400 kr/år

Vägsamfällighet:

6 400 kr/år

Försäkring:

179 kr/år

Total driftkostnad:

37779kr

Förening

Namn:

Brf Skeppsbyggaren

Organisationsnummer:

769623-8448

Allmänt om föreningen:

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2011-10-27. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 2017-07-19.
Riksbyggen har biträtt styrelsen med föreningens förvaltning enligt tecknat avtal.

Parkering/garage:

Carportar: 34st i direkt anslutning till respektive radhus. Parkeringsplatser: 41st platser (34st i direkt anslutning till radhusen) övriga 7st är besöksparkeringar.

Omgivning

Allmänt om området:

Brandholmen/Strandängen är en populär och trevlig del av Nyköping belägen precis vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Nyproduktionen av bostäder har under de senaste åren skapat denna nya stadsdel. Här bor man nära vatten, brygga och båtplats. Här finns mest bostadsrätter och parhus men även friköpta fastigheter.
Brandholmen är ett av Nyköpings nyare områden med fastigheter i skärgårdsinspirerad stil.

Det går en vacker strandpromenad från området förbi kanotstadion, som leder fram till hamnen med caféer, restauranger och båtliv sommartid. Fortsätter man promenaden hela vägen in till centrum tar det ca 25 minuter.
Det finns en förskola, Korvetten i området samt ett flertal i närliggande områden. Närmaste grundskola är Rosenkullaskolan med elever från förskoleklass tom åk 6 och som även erbjuder plats för barn med särskilda behov.

Rosvalla sport och eventanläggning ligger i området. Här finns bland annat bowlinghall, ishall, multihall, tennishall och Nordic Wellness. Flera fotbollsplaner finns utomhus.

Handlar gör man närmast på 24Sju som ligger centralt i området på Brandholmsvägen 8 eller ICA Nära i Stenkulla ca 1,5 km bort och på ungefär samma avstånd finns Tempo "Humlan" i Bryngelstorp.
Här finns även mysiga och trevliga restaurang/café VRÅ, https://nykopingsguiden.se/verksamheter/vra/

På Brandholmen finns flera klubbar för sjöliv, bland annat Nyköping kanotklubb, Nyköping båtklubb och Jolleklubb. Nyköpings varv med platser för båtuppställning och välsorterad båtbutik finns i området.

Busshållplatser finns runt om i Brandholmen där man kan ta sig in till centrum och andra delar av Nyköping.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt