Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping, Brandholmen Tennisvägen 52
2 995 000 kr utgångspris
Avgift: 5 368 kr
Värme och vatten ingår
Boarea: 101 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 1 av 3
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
Trivsamt på Brandholmen!

En mycket fin och trevlig marklägenhet med radhuskänsla på härliga Brandholmen med dess fina läge med sköna promenadvägar längs Stadsfjärden, båtplatser, kvarterskrogen VRÅ och närhet till Rosvalla och skolor. Bostaden är om 101 kvm och med 4 rum samt ett rymligt och trevligt uterum om hela 18 kvm med skjutbara glaspartier samt med kvällssol. Här finns fina sociala ytor då vardagsrum och kök har en öppen planlösning med utgång till det fina uterummet. Bostaden har idag 3 sovrum, varav ett med klädkammare samt två våtutrymmen varav ett kombinerat med wc/bad/tvätt samt en separat gästtoalett. Till lägenheten hör även ett rymligt vindsförråd. Bostadsrättsföreningen heter Strandängen 3 och är en väletablerad förening med 28 bostadsrättslägenheter, byggår 2013. Parkeringsmöjlighet i carport, separat kösystem tillämpas. Möjlighet att hyra p-plats för el-bil finns.
Varmt välkommen på visning av Tennisvägen 52 på Brandholmen!

Visningar

tisdag 5 december 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv: Mörkgrå klinker samt ekparkett
Väggar: Ljusa väggar med grå fondvägg
Inredning: Garderob samt kappdel

Kök

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa väggar med vitt kakel som stänkskydd
Snickerier: Kök från Vedum. Vita luckor
Vitvaror: Spishäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, fläkt, kyl och frys i full höjd samt diskmaskin. Diskmaskin från Cylinda övriga vitvaror av märket Siemens.
Detalj: Trevlig arbetsplats/buffébord vid fönster

Vardagsrum

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljus tapet
Detaljer: Fönster från två håll ger ett fint ljusinsläpp. Utgång till stort inglasat uterum

Sovrum 1

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa med grå fondvägg
Detaljer: Klädkammare

Sovrum 2/kontor

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa
Detalj: Garderober

Sovrum 3

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa

WC/bad

Golv: Mörkgrå klinker
Väggar: Vitt kakel
Inredning: Tvättställ, toalett, badkar, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare
Detaljer: Överskåp med förvaring, arbetsbänk samt fönster

Gästtoalett

Golv: Mörkgrå klinker
Väggar: Vitmålade med vitt kakel ovan handfat
Inredning: Toalett, spegelskåp och handfat

Inglasat uterum

Skjutbara glaspartier

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1002

Lägenhetsnummer register:

1802

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

688850 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Uppgifter baserade på senast tillgängliga årsredovisning

Andel i förening:

3.94994 %

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Inglasat uterum med öppningsbara glaspartier. Filtmatta på golv samt lamellgardiner

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Racketen 45

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2013

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk ventilation

Övrigt:

2017 genomfördes ombyggnad av 8 altaner. Installerat rörelsesensorer för belysning i samtliga carport
Fiber indraget via Gästabudsstaden

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 122kWh/m²
Utförd
Datum: 6 juli 2020

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

6 000 kr/år

Övrigt:

4 000 kr/år

Total driftkostnad:

10000kr

Kommentar:

El: Hushållsel om ca 400-500 kr/månad Övrigt: Bredband 329 kr/månad

Förening

Namn:

Brf Strandängen 3 i Nyköping

Organisationsnummer:

769622-6732

Allmänt om föreningen:

Brf Strandängen 3 äger och förvaltar fastigheten Nyköping Racketen 45 med därpå år 2013 uppförda flerbostadshus och upplåter 28 bostadslägenheter med bostadsrätt och 28 p-platser med hyresrätt. Den totala bostadsarean uppgår till 2557m². Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sker genom Riksbyggen. Föreningen har en upprättad underhållsplan som löpande uppdateras.

Under 2023 kommer avgifterna att höjas med 4% - relaterat till tariffbundna kostnader som exempelvis el och renhållning. Det är inte aktuellt med några större ombyggnationer eller reparations/underhållsåtgärder. Ordföranden heter Sune Hilmersson.

Observera att vissa uppgifter i föreningsbeskrivningen har aktualitet i augusti 2022.

Parkering/garage:

Varje lägenhet har rätt till 1 parkeringsplats med carport - dock ej tvång. Kostnaden uppgår till ca 300 kr/månad (450 med el). Föreningen har också utrustat de flesta p-platserna med laddbox.

Bredband/TV:

Internet tillhandahålls genom Gästabudstaden och tv genom Allente där det analoga utbudet ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

2017 genomfördes ombyggnad av 8 altaner. Installerat rörelse sensorer för belysning i samtliga carportar. Eftersom fastigheterna är nya och underhållsbehoven låga har styrelsen bevakning på att kostnaderna fortsatt blir låga för åtgärd av alla fel och brister. Konsult Hans Pedersen har gjort en förbesiktning inför 5-års garantibesiktning av fastigheterna tillsammans med PEAB.

Omgivning

Allmänt om området:

Brandholmen är en populär och trevlig del av Nyköping belägen precis vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Nyproduktionen av bostäder har under de senaste åren skapat denna nya stadsdel. Här bor man nära vatten, brygga och båtplats. Här finns mest bostadsrätter och parhus men även friköpta fastigheter.
Brandholmen är ett av Nyköpings nyare områden med fastigheter i skärgårdsinspirerad stil.

Det går en vacker strandpromenad från området förbi kanotstadion, som leder fram till hamnen med caféer, restauranger och båtliv sommartid. Fortsätter man promenaden hela vägen in till centrum tar det ca 25 minuter.
Det finns en förskola, Korvetten i området samt ett flertal andra i närliggande områden. Närmaste grundskola är Rosenkullaskolan med elever från förskoleklass tom åk 6 och som även erbjuder plats för barn med särskilda behov.

Rosvalla sport och eventanläggning ligger i området. Här finns bland annat bowlinghall, ishall, multihall, tennishall och Nordic Wellness. Flera fotbollsplaner finns utomhus.

Handlar gör man närmast på 24Sju som ligger centralt i området på Brandholmsvägen 8 eller ICA Nära i Stenkulla ca 1,5 km bort och på ungefär samma avstånd finns Tempo "Humlan" i Bryngelstorp.
Här finns även mysiga och trevliga restaurang/café VRÅ, https://nykopingsguiden.se/verksamheter/vra/

På Brandholmen finns flera klubbar för sjöliv, bland annat Nyköping kanotklubb, Nyköping båtklubb och Jolleklubb. Nyköpings varv med platser för båtuppställning och välsorterad båtbutik finns i området.

Busshållplatser finns runt om i Brandholmen där man kan ta sig in till centrum och andra delar av Nyköping.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt