Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping, Spelhagen Tullkammargränd 9
2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 081 kr
Varmvatten och hushållsel tillkommer utöver avgiften.
Boarea: 73 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
På kajkanten med härligt läge!

Med ett fantastiskt läge intill västra kajen finns denna trevliga lägenhet med sin mycket generösa takhöjd och trivsamma disposition. Lugnt läge med glimt över hamnen med dess båtliv och folkvimmel sommartid, tillika det lugn som infinner sig vintertid. Bostaden blev inflyttningsklar 2014-2015 och är i väldigt fint skick. Lägenheten har en genomgående ljus och överraskande positiv planlösning med en inglasad balkong i markplan med glasdörrar ut till en öppen ombonad och privat uteplats som ger plats för gröna odlingar och solens värmande strålar. Köket och vardagsrummet har en öppen planlösning med gott om plats för härliga middagar och social samvaro. Två mysiga och fina sovrum varav ett med en klädkammare/förråd samt masterbedroom med hel garderobsvägg som ger goda förvaringsmöjligheter. Rymlig och fin toalett med dusch/tvätt vid entrén där också garderober för ytterkläder finns. Ett mycket fint boende intill kajen med centralt läge i attraktivt och fint område. Här finns vackra promenadstråk längs såväl Stadsfjärden och Nyköpings hamninlopp men också en historisk tur längs Nyköpingsån förbi Nyköpingshus som är en härlig promenad upp mot Nyköpings stadskärna och Stora Torget. I området finns också vårt omtyckta Länsmuseum med sin mycket uppskattade restaurang. Under sommaren öppnar hamnen upp med ett stort utbud av trevliga och mysiga restauranger, caféer och sommarbutiker. Längs kajen är det endast ett par minuters promenad till områdets marina för att enkelt ta sig ut med båt över Stadsfjärden till vår vackra skärgård.
Till bostaden finns ett förråd på entréplan, miljörum samt cykelrum. Parkering finns med separat kösystem.

Varmt välkommen på visning av Tullkammargränd 9 - en mysigt lägenhet med fantastiskt läge!

Vänligen,
Anna Göthéus
Croisette Real Estate Partner

Visningar

onsdag 6 mars 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!
söndag 10 mars 11:30 - 12:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv: Mörkt klinker
Väggar: Ljusa
Dubbelgarderob och avhängningsdel

Vardagsrum

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa
Utgång till den inglasade balkongen och den öppna uteplats

Kök

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa målade, vitt liggande kakel ovanför diskbänk och fondvägg i mönstrat kakel i ljusblått/beige och vitt
Inredning: Vedumkök med ljusgrå luckor, viss del med vitrinskåp och belysning. Mörk bänkskiva i laminat
Vitvaror: Kyl, frys, diskmaskin, inbyggd ugn samt micro, spishäll, fläktkåpa - allt i rostfritt utförande

Masterbedroom/Sovrum 1

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa
Garderobsvägg

Sovrum 2

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade brungrå
Klädkammare/förråd

Wc/dusch/tvätt

Golv: Grå klinker med golvvärme
Väggar: Vitt kakel
Inredning: Wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, dusch med glasvägg, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1-1002

Lägenhetsnummer register:

1002

Andel i årsavgift:

1.83141

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

586968 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Uppgifter baserade på senast tillgängliga årsredovisning

Andel i förening:

1.83141 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong samt vidbyggd öppen del med ribbat staket som insynsskydd

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Spelhagen 1:12

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2014-2015

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk ventilation

Övrigt:

Lägenhetsförråd på entréplan

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 89kWh/m²
Utförd
Datum: 25 apr. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

3 000 kr/år

VA:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

6000kr

Förening

Namn:

BRF Skeppsbron 2

Organisationsnummer:

769627-4880

Allmänt om föreningen:

Brf Skeppsbron 2 äger och förvaltar fastigheten Nyköping Spelhagen 1:12 med därpå 2016 uppförda 4 st flerbostadshus med adresserna Tullkammargränd 3, 5, 7 och 9 och upplåter 45 bostadslägenheter med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen registrerades 2014-01-17 och nuvarande stadgar registrerades 2014-09-16 hos Bolagsverket. Den totala bostadsarean uppgår till ca 4 000 kvm.

Föreningens ordförande heter Anders Pålsson. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Folksam och där ingår också hemförsäkrings bostadsrättstillägg. Observera att detta inte ersätter själva hemförsäkringen. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sker genom Riksbyggen i Nyköping. Föreningen sätter årligen av pengar till framtida underhåll. Se årsredovisningen för ytterligare information.

Föreningen har en bra amorteringsplan för att betala av sina långfristiga lån.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

P-platser med elstolpe för en kostnad av 550kr/mån samt allmänna gratis p-platser i området. I närheten finns också ett nybyggt parkeringsgarage där det även finns tillgång till laddning av el-bil. Det är möjligt för hushåll att ha fler än en parkeringsplats.

Bredband/TV:

Föreningen har Gästabudsstaden och Telia för nätanslutning och digitalt tv grundutbud. Varje lägenhetsinnehavare kan välja fritt bland utbudet.

Renoveringar:

Föreningen har löpande avsättning till underhållsfond.

Överlåtelseavgift:

1 483 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Centralt område precis vid Nyköpings hamn och marina.
Här finns nya moderna lägenheter och sommartid är området välbesökt och har flera trevliga restauranger och butiker.
Det finns ett stort utbud av service så som livsmedelsbutiker med postombud och apotek. Gymnasieskola, vård och barnavårdscentral, sjukgymnast och privat mödravård.
För den kulturintresserade finns även historiska Nyköpingshus och vårt nya Länsmuseum med restaurang/café.
Gångavstånd även till flera olika gym och centrala delar av Nyköping med butiker och nöjesutbud.
Många fina promenadvägar längs Nyköpingsån och Stadsfjärden.

Närhet till stadsbussar som trafikerar andra delar av Nyköping och dess närområden.

Det är ca 10 mil till Stockholm från Nyköping och till Norrköping är det ca 67 km. Skavsta flygplats ligger ca 11 km från Nyköpings centrum.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt