Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp, Hjärup Parkallén 28
2 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 863 kr
Inklusive erhållen räntekompensation fram till december 2024. Exklusive räntegarantin och i enlighet med ekonomisk plan blir avgiften 5253 kr. Avgiften är exklusive värme, hushållsel, varmvatten, kallvatten samt TV/bredband.
Boarea: 72 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
Helt ny trerummare med njutbar uteplats i trevliga Hjärups Vyer!

Denna nyproducerade bostad erbjuder den perfekta kombinationen av modern elegans och bekväm livsstil med öppen planlösning som förenar kök och vardagsrum som ackompanjeras av strålande fönsterpartier som släpper in rikligt med dagsljus och som bidrar till en inbjudande atmosfär. Kliv ut på den inbjudande uteplatsen och upplev en fri utsikt över grönskande omgivningar, perfekt för avkoppling eller sociala tillställningar.
Den här trerummaren förser oss förutom med en smakfull interiör i form av enstavig parkett och sobra färg och materialval även på två bekväma sovrum, där du kan njuta av privatliv och komfort. Badrummet är elegant inrett i grått och välutrustat med tvättmaskin och torktumlare för din bekvämlighet. Denna bostad är din chans att skapa ditt drömboende i en pittoresk miljö. Hjärup är en idyllisk by med så mycket att erbjuda. Här finns en harmonisk livsstil, med närhet till natur och samtidigt bekvämt pendlingsavstånd till större städer. Strosa längst gatorna och upptäck det lokala hantverket och de pittoreska byggnaderna. Du kommer att älska varje minut. Varmt välkommen på visning!

Visningar

söndag 10 december 11:30 - 12:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med tålig klinker på golv innanför ytterdörr som några kliv längre in övergår i ljus enstavig parkett som möter målade väggar i vitt. Plats finns för avhängning av ytterkläderna och dessutom ypperliga förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.

Vardagsrum

Vidare in välkomnar generösa vardagsrumskvadrat med enhetligt ljust parkettgolv i en-stav i samspel med väggar i vitt. Fantastiskt ljusinsläpp får vi ifrån strålande fönsterpartier som ackompanjeras av en helglasad terrassdörr och som leder oss vidare ut till den stenlagda uteplatsen med fria vyer och som ger plats för både loungemöblemang samt grill.

Kök

Näst på tur i en öppen planlösning med vardagsrummet står det smakfulla köket till vårt förfogande med förvaring bakom släta luckor i ljusgrått som ackompanjeras av arbetsytor i ljust laminat med stora kakelplattor i vitt ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i full höjd, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn samt fläkt.

Sovrum 1

Det första sovrummet inviterar med bra storlek och kan med fördel nyttjas som barnrum eller gästrum. Ljust parkettgolv i en-stav ligger för våra fötter i kombination med väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är något större och förser oss med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljust parkettgolv i en-stav samspelar med väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti.

Badrum

Bostadens badrum förser oss med en stilsäker interiör i helkaklat utförande i sober grå kulör. Utrustningen består av wc, handfat med mörkgrå kommod, spegelskåp och dusch med vikdörrar i klarglas. Dessutom finns här tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och tokrumlare från Siemens med bänkskiva i vitt laminat och förvaring i vita skåp ovan.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

A1001

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

2.88

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Amentum syd. Andelstal: 2,88000 %. Andel av årsavgift: 2,88 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

934502 kr

Andel i förening:

2.88 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lägenheten disponerar en stenlagd uteplats med fri utsikt och plats för både loungemöblemang och grill.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Staffanstorp Hjärup 4:307

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Uppvärmning:

Gaspanna

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 90kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 65kWh/m²
Utförd
Datum: 17 juli 2023

Förening

Namn:

Brf Hjärups Vyer

Organisationsnummer:

769640-4214

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Hjärups Vyer avser vara en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 32 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2021 (äger marken)

Förbrukning av el och vatten debiteras bostadsinnehavaren efter förbrukning. Faktureras i förväg enligt schablon med senare justering efter uppmätt förbrukning.

Solceller finns installerat på hustaken.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

32 p-platser där varje lägenhet har en anvisad p-plats, obligatoriskt tillägg för parkering om 200 kr/mån. Utöver dessa finns det även 2 handikapps-platser.

Bredband/TV:

Fiber. Bostadsrättshavaren svarar för eget abonnemang

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns ingen planerad renovering.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings ekonomiska plan 2023-11-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Förbrukning av el och vatten debiteras bostadsinnehavaren. Faktureras i förväg enligt schablon med senare justering efter uppmätt förbrukning.
Uppskattad driftskostnad för varmvatten beräknas till 192 kr/månad.
Uppskattad driftskostnad för vatten beräknas till 211 kr/månad.
Uppskattad driftskostnad för el beräknas till 403 kr/månad.
Uppskattad driftskostnad för värme beräknas till 384 kr/månad.

Föreningen har räntekompensation från den 1/12-2023 i 18 månader framöver. Efter 18 månader förväntas månadsavgiften vara 7 209 kr inkl. dagslägets angivna driftskostnader.

Föreningen har inte svarat för om balkong upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Amentum syd. Andelstal: 2,88000 %. Andel av årsavgift: 2,88 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Hjärup är en väldigt populär och trivsam by belägen mellan Lund och Malmö på ett väldigt strategiskt läge för pendlare. Här finns både tågstation och busshållplatser som snabbt och smidigt tar en till både Lund och Malmö. Med bilen så är man snabbt ute på motorvägen som tar en till Malmö och man är inne i Lund på 5 min. Med cykel är man i Lund på bara 15 minuter. Vill man ta sig till Lomma för ett svalkande dopp så tar det endast 15 minuter dit på en nylagd och härlig cykelväg.

I Hjärup bor de flesta i villor, men det finns även radhus och lägenheter i byn. Merparten av de boende är barnfamiljer, vilket genererar en barnvänlig och lugn känsla i byn. Husen är väldigt blandade, här finns allt från hus från 40-talet till helt nybyggda hus. Det finns bra barnomsorg med flera förskolor och skolor upp till högstadiet. Närhet till grönområden och idrottsanläggningar, även idrottshall och bibliotek finns i byn.

På andra sidan järnvägen ligger Jakriborg som är en egen liten stadsdel byggd i äldre Hansa-stil vilket medför ett fint attribut till Hjärup i sig. Här ligger också i nuläget Hjärups enda lite större matbutik. Det kommer även byggas ett handelscentrum i byn där bland annat Coop kommer öppna under 2021.

Vill man storhandla eller shoppa så ligger både Burlövs Center och Nova Lund nära. Här finns allt man behöver i form av matbutiker, klädbutiker, apotek, restauranger och byggvaruhandel.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt