Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp, Staffanstorp Annerovägen 11
2 095 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 487 kr
inkl värme. TIll avgiften kommer en obligatorisk avgift för internet via fiber (1000/1000) på 187 kr/månad. Kostnad för vatten och el tillkommer avgiften efter egen förbrukning.
Boarea: 74 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Väldisponerad trea högst upp i huset med utsikt över Roos damm och grönskande omgivningar

Annerovägen 11 är en förtjusande, nyproducerad 3:a belägen högst upp i en modern byggnad som erbjuder bekväm hissåtkomst från markplan. Denna lägenhet har en elegant planlösning och erbjuder en behaglig boendemiljö med två rymliga sovrum och en balkong som bjuder på en fantastisk utsikt över vackra Roos damm och ett stort grönområde. Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

söndag 25 februari 12:45 - 13:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Annerovägen 11 är en välplanerad trea med bekväm hiss från markplan. Här finns två rymliga sovrum, kök med semiöppen planlösning mot vardagsrum samt en balkong som bjuder på en fantastisk utsikt över både Roos damm och grönområde. Hjärtligt välkommen på visning!

Hall

Vid entrén välkomnas du av en ljus och luftig hall med stilrena ytskikt och plats för förvaring av ytterkläder och skor. Hallen skapar en inbjudande atmosfär och leder dig smidigt in i resten av lägenheten.

Sovrum

Det första sovrummet imponerar med ett stort fönster som släpper in naturligt ljus. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och en stor, inbyggd garderob med skjutdörrar. Det lugna och harmoniska sovrummet blir en avskild plats för rofylld vila.

Sovrum

Det andra sovrummet är lika väl tilltaget som det första och erbjuder flexibilitet för olika användningsområden. Det kan användas som sovrum, gästrum, arbetsrum eller barnrum och har stora fönster som ger en härlig utsikt över innergården.

Badrum

Badrummet är modernt och stilrent, utrustat med bekvämligheter som dusch bakom vikbara glasdörrar, tvättmaskin och torktumlare. Det ljusa kakelvalet skapar en fräsch känsla, och det finns gott om utrymme för förvaring av badrumstillbehör.

Vardagsrum

Vardagsrummet utmärks av öppenhet och ljus, och det är lätt att föreställa sig mysiga stunder här. Stora fönster i dubbla väderstreck släpper in mycket ljus och skapar en luftig atmosfär. Här finns plats för både soffgrupp och underhållningssystem.

Kök

Det moderna köket är utrustat med toppmoderna apparater och har en stilren design. Här finns gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen som döljs bakom stilrena, mörka luckor. Köket är öppet mot vardagsrummet, vilket skapar en social atmosfär och i anslutning till köket finns en naturlig matplats som enkelt rymmer sex personer till bords.

Matplats

Intill köket finns en naturlig matplats där du kan njuta av goda måltider med familj och vänner. Platsen rymmer enkelt minst sex middagsgäster till bords. Från matplatsen har man vacker utsikt mot den angränsande dammen med grönområde och lekplats.

Balkong

Den privata balkongen är ett av lägenhetens höjdpunkter, och här kan du njuta av frisk luft och panoramautsikt över den vackra dammen och det stora grönområdet. Det är en perfekt plats för avkoppling och sociala stunder utomhus.

Förråd

I anslutning till hallen finns ett förråd för förvaring av allt det du inte vill ha framme. Här ställer du bekvämt in dammsugare, juldekorationer, påskpynt och hämtar snabbt och lätt ut detta vid behov.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

2-1203

Andel i årsavgift:

1.75

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från Delagott Förvaltning som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

920325 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Andel i förening:

1.753 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Balkong med vacker utsikt mot dammen.

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Fönster:

3-glas

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Brf Roos Garden

Organisationsnummer:

769639-1445

Allmänt om föreningen:

Brf Roos Gardens egendom omfattar fastigheten Stanstorp 1:892 i Staffanstorp kommun med adresserna Annerovägen 3-15 (udda nummer). Husen färdigställdes år 2022 och innehåller 59 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelat på 5 stycken trevånings hus. Föreningen äger marken och dess ekonomiska förvaltning sköts av Delagott förvaltning.

Avgiften är exklusive hushållsel, varmvatten, kallvatten samt TV/bredband.

Bostadsrättshavare bekostar hushållsel, varmvatten och kallvatten efter förbrukning vilket läses av varje månad men har en fördröjning på 3 månader på avin.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 50 p-platser. Kostnad för parkering 200 kr/mån. 8 st parkeringar är förberedda för installation av laddstolpar och det finns solceller monterade på taken. 300 kr/månad för en laddplats + förbrukning.

Bredband/TV:

Bostadsrättsinnehavaren bekostar eget abonnemang för TV/bredband. Öppet stadsnät. Gällande bredband har föreningen tecknat ett avtal med Bahnhof. Föreningen har gemensam bredbandsuppkoppling som ligger som ett obligatoriskt tillägg om 187 kr/månad på avgiften. Routern tillhör lägenheten och ska lämnas kvar vid flytt.

Renoveringar:

Föreningen tittar på inglasning av balkonger och tar just nu in offerter.

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut om 1433 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening den 2023-09-15. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt