Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Enköping, Gånsta Ängsmarksvägen 33A
1 500 000 kr accepterat pris
Avgift: 5 337 kr
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, sophämtning, ekonomisk förvaltning och bostadsrättstillägg.
Boarea: 72 m2
Areakälla: ekonomisk plan
Rum: 3
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Gavellägenhet om 3 rum i lugnt område.

PASSA PÅ: ACCEPTERAT PRIS SAMT ETT ÅRS AVGIFTFRITT OM DU TECKNAR KONTRAKT INNAN 31/3! Ljus och rymlig gaveltrea med stor balkong!
Här bor du i en kvadratsmart bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Denna välplanerade och ljusa trerummare har stor och rymlig balkong. Hall med gott om förvaringsmöjligheter, rymligt badrum och stor klädkammare. Social planlösning med vitt modernt kök från IKEA. Föreningen består av 48 energieffektiva bostäder med solceller. Laddplats för elbil finns.

Visningar

måndag 4 mars 17:45 - 18:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med garderob och avhängningsyta. Hallen ansluter till ett rymligt kapprum samt badrummet.

Badrum

Stort och rymligt badrum med vita helkaklade väggar samt grå plastmatta. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch samt tvättmaskin. Det är även förberett för torktumlare.

Kök

Från hallen kommer du direkt in i den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är ett IKEA-kök men vita skåpsluckor och grå laminatskiva. Här finns det gått om förvaringsutrymme, kombinerad ky/frys samt diskmaskin. Fönstret ovanför diskhon ger ett tilltagande ljusinsläpp.

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet rymmer båda soffa och fåtölj. Härifrån tar du dig ut till lägenhetens balkong. Genomgående i hela lägenheten är det vitmålade väggar och ekparkett.

Sovrum

Det större sovrummet rymmer en större dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöjligheter än de garderober som finns.

Sovrum

Här får du gott och väl plats med en mindre säng samt en läshörna.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1102

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

2.113

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt ekonomisk plan.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

942335 kr

Andel i förening:

2.113 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten balkong.

Fastighetsbeteckning:

Gånsta 3:15

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Bergvärme vattenburen

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd

Driftkostnad

Elkostnad:

10 180 kr/år

VA:

2 435 kr/år

Total driftkostnad:

12615kr

Förening

Namn:

BoKlok Flinta

Organisationsnummer:

769640-0436

Allmänt om föreningen:

Brf BoKlok Flinta består av 48 st lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Varje bostadsrätt har tillgång till ett externt kallförråd som ligger i externa hus på föreningens mark.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och elförbrukning debiteras av föreningen efter verklig förbrukning. Varmvatten debiteras även det efter verklig förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Till varje bostad finns det möjlighet att hyra en parkeringsplats för 400 kr/mån. Det finns även 6 parkeringsplatser med tillgång till laddstation, som kan hyras för 500 kr/mån. Laddning sker med ett personligt laddkort och kostnad för förbrukad el samt eventuella avgifter faktureras respektive bostad.

Bredband/TV:

Öppen Fiber

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från BoKlok samt ekonomisk plan 2024-02-09. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information hos representant av föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett externt kallförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Gånsta är ett naturskönt område där du får den lantliga känslan och samtidigt är nära Enköpings stadskärna. I närheten finns förskolor, skolor och bra kommunikationer till Enköping centrum. Ett bra läge att bo på för dig som pendlar till Örebro, Västerås, Stockholm eller Uppsala.

Övrigt:

För dig som pendlar är det 4 km till Enköping station med goda kommunikationer i alla riktningar: Örebro, Västerås, Stockholm och Uppsala. Till Arlanda går det direktbussar. För dig som är bilburen tar du dig lätt och snabbt till E18. Promenadavstånd till närmsta busshållplats är 500 meter. Ica Nära Bergvreten ligger 2 km bort. I närheten finns även en mountainbike-bana, golfklubb och vattenpark.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt