Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg, Skegrie Schaggarpsvägen 4B
3 150 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 934 kr
inkl. kallhyra och parkeringsplats. Föreningen har individuell mätning av varmvatten och el. Hushållen debiteras månadsvis 443 kr för vatten, men regleras årsvis efter faktisk förbrukning. Den totala månadsavgiften blir därmed 6 377 kr.
Boarea: 112 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 4
Uteplats: Ja
Stilfull lägenhet med huskänsla!

Välkommen till ditt drömhem i detta problemfria brf-radhus! Detta fantastiska och helt nyproducerade hem erbjuder en perfekt balans sociala och privata utrymmen för dig och din familj.
På entréplanet möts du av en ljus och öppen planlösning där det kvalitativa köket från Marbodal smälter samman med det rymliga vardagsrummet. Här finns gott om plats för umgänge och mysiga stunder med familj och vänner. Stora fönster släpper in massor av naturligt ljus och ger en känsla av att vara nära naturen. Utanför väntar ett underbart trädäck och en trädgårdstäppa där du kan njuta av soliga höstdagar och kvällar.
När det är dags att dra sig tillbaka till den privata sfären finner du hemmets tre sovrum på ovanvåningen, perfekta för både vila och arbete. Möbleringsmöjligheterna är flera. Dessutom finns en generös klädkammare här uppe som gör det enkelt att hålla ordning och reda på dina kläder och tillbehör.
Närheten till naturen, den sociala atmosfären och den privata komforten gör detta brf-radhus till det perfekta valet för dig och din familj. Varmt välkommen på visning.

Visningar

söndag 25 februari 14:15 - 14:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med praktisk ljusgrå klinker på golv som möter tidlöst målade väggar i vitt, som några steg in övergår i klassisk ekparkett vilket är en oslagbar kombination som genomsyrar hela bostaden och skapar en tilltalande, enhetlig känsla. Plats finns för avhängning av ytterkläderna och dessutom utmärkta förvaringsmöjligheter i garderob samt förvaring under trappa.

Badrum

Entréplanets badrum förser oss med en stilsäker interiör med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Vidare finner vi wc, handfat med vit kommod, spegel med belysning, handdukstork och dusch med vikdörrar i klarglas. Dessutom finns här tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare från Siemens med vit laminatbänkskiva ovanför.

Kök

Näst på tur i en semiöppen planlösning med vardagsrummet står det smakfulla köket från Marbodal till vårt förfogande med förvaring bakom släta luckor i vitt som ackompanjeras av arbetsytor i marmorlaminat med vitt kakel och ljusbringande fönsterparti ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i full höjd, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, inbyggd ugn samt fläkt.

Vardagsrum

Vidare välkomnar generösa vardagsrumskvadrat som med lätthet inrymmer både soffa och matrumsmöblemang. Enhetlig ekparkett samspelar med väggar vitt och ett fantastiskt ljusinsläpp ifrån stora fönster samt med glasad terrassdörr som leder oss ut till den mysiga utemiljön med inbjudande trädäck.

Sovrum 1

Via hallen tar vi oss vidare upp till bostadens ovanvåning som erbjuder tre sovrum. Mastersovrum bjuder in med klassisk ekparkett och vita väggar samt ljusbringande fönster. Här finns plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Dessutom med ypperlig förvaring i generös walk in closet.

Sovrum 2

Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum eller kontor och förser oss med enhetlig ekparkett i kombination med väggar i vitt. Förvaring finns i garderob.

Sovrum 3

Vägg i vägg finner vi det tredje och sista sovrummet som är identiskt med det andra och som erbjuder plats för enkelsäng och skrivbord. Förvaring finns i garderob.

Badrum

Ovanvåningens badrum förser oss med en stilsäker interiör med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Vidare finner vi wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

18

Andel i årsavgift:

5.21

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare KPO-förvaltning. Andelstal: 5,21020 %. Andel årsavgift: 5,21 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1301410 kr

Andel i förening:

5.2102 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Brf-radhuset har direktaccess till njutbar uteplats med trädäck och trädgårdstäppa.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Trelleborg Västra Värlinge 18:1

Byggnadstyp:

Brf-radhus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Värmepump-frånluft (el)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 43kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 83kWh/m²
Utförd
Datum: 16 dec. 2022

Förening

Namn:

Brf Sommarvinden Skegrie

Organisationsnummer:

769638-6049

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger del av Trelleborg Västra Värlinge 18:1. Föreningen har via nybyggnation uppfört 20 bostadsrättsradhus, 6 st 1-plans och 14 st 1,5-planshus. Fastighetens adress är Schaggarpsvägen 1A-E, 2A-F, 3A-E och 4A-D.

Gemensamhetsanläggning:
Interngata, gångvägar, gemensamhetsyta med lekplats, gatubelysning samt dagvattenbrunn.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för skötsel och underhåll samt framtida förnyelse av upplåten mark, exempelvis häckar, gräsmatta, planteringar och trätrall. Häckplantering inom upplåten mark ska bibehållas och vårdas av respektive bostadsrättsinnehavare. Vid plantering i gräns mellan lägenheter gäller att angränsande bostadsrättsinnehavare ansvara gemensamt för skötsel och underhåll. Motsvarande krav på att bibehålla samt vårda tillhörande skärmvägg av trä på uteplats.

Föreningens nuvarande ekonomiska plan upprättades 2022-11-15.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne (fastighetsförsäkring och styrelseansvar)

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I anslutning till varje lägenhet finns 2 parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Fiber finns indraget, boende tecknar eget avtal.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade eller utförda renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Endast då personer som delar ägandeskap ämnar bosätta sig i föreningen permanent.

Ekonomi:

Från och med 2023-11-01 kommer avgiften höjas med 8%.
Enligt föreningen kommer en årlig avgiftshöjning att ske. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 200 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 425 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 200 kr

Pantsättningsavgift:

425 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2023-10-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare KPO-förvaltning. Andelstal: 5,21020 %. Andel årsavgift: 5,21 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Observera att angiven månadsavgift om 5 934 kr avser den nya avgiften efter kommande höjning 1/11-2023.

Föreningen har individuell mätning av varmvatten och el. Hushållen debiteras månadsvis 443 kr för vatten, men regleras årsvis efter faktisk förbrukning. Den totala månadsavgiften blir därmed 6 377 kr.

Oisolerat förråd om ca 6 kvm med liggande träpanel.

Föreningen har ännu inte svarat för om uteplatsen upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Lugnt och trivsamt område på pendingsvänligt läge nära Öresundsregionens större centralorter. Härliga, natursköna omgivningar på ett läge som gör rättvisa åt benämningen "mellan stad och land". Dagis i Skegrie och skola som i dagsläget ger plats till barn i årskurs 1-6. Med områdets ökande popularitet, ligger i planen att bygga ut skolverksamheten ytterligare.

På nära håll finns ett flertal gårdsbutiker, restauranger och caféer som t.ex. Hallongården, Ängavallen och Slättarps gård. Till hav och strand i Kämpinge når du på tio minuters bilväg. Optimalt läge också då du når såväl Vellinge, Höllviken, Trelleborg och Malmö inom 10-15 minuters bilväg.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt