Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg, Centralt Hantverkaregatan 9B
595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 264 kr
Ink. vatten, värme, digital-tv och bredband.
Boarea: 35 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Centralt belägen etta med närhet till allt!

Välkommen till denna charmiga och välplanerade etta på Hantverkaregatan i centrala Trelleborg. Med sitt perfekta läge är detta det idealiska boendet för dig som vill ha närhet till allt. Du har kommunikationer runt hörnet och matbutiker inom bekvämt avstånd.

Den här bostaden kombinerar det moderna med det gamla och ger dig en hemkänsla direkt när du kliver in genom dörren. Den väldisponerade ytan på 35 kvadratmeter ger dig gott om plats att inreda efter din egen stil. Belägen på andra våningen i en trevåningsfastighet erbjuder bostaden både bekvämlighet och lugn. Här kan du njuta av ett centralt läge samtidigt som du har en avskildhet som gör att du kan koppla av och känna dig hemma.

Denna etta passar perfekt för förstagångsköpare eller för dig som söker en praktisk och lättskött bostad. Ta chansen att äga en del av Trelleborgs charm i denna moderna och samtidigt tidlösa bostad. Välkommen hem!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

I hallen möts du av en rymlig och välkomnande känsla. Här finns gott om plats för förvaring av jackor och skor, vilket ger rummet en organiserad och stilren känsla. Med en perfekt balans mellan modern och klassisk design blir hallen en fröjd för ögat. Parkett på golvet möter vitmålade väggar.

Kök

Det moderna köket smälter samman med den gamla stilen och erbjuder en optimerad planlösning med gott om förvaringsutrymme. Här kombineras funktion och stil på ett elegant sätt. Maskinellt utrustat med kyl och frys, ugn och spishäll. Köket uppdaterades 2021 med nya lådor, bänkskiva och ommålning.

Vardagsrum

Detta vardagsrum är smart möblerat med en säng, matbord samt mindre möbler för att maximera utrymmet. Här nås även balkongen där solen tittar fram under förmiddagen. Parkett på golvet möter tapet på väggarna.

Badrum

Kliv in i detta badrum med helkaklade väggar och golv och upplev en fräsch atmosfär som omsluter dig. Utrustat med wc, handfat, spegel och dusch. Renoverades 2012.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

8

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

3.2006

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

222884 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Om uppgifterna är av väsentlig grund uppmanas man att kontrollera med föreningen.

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 82kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 159kWh/m²
Utförd
Datum: 22 okt. 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Igelkotten i Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-1038

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Igelkotten i Trelleborg.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 lägenheter och en lokal. I lokalen finns en pizzeria och är uthyrd tills vidare. Föreningen äger marken.

I föreningens källare finns ett gemensamt cykelförråd samt tvättstuga med nyare maskiner. Föreningen har även en mysig innergård.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Fri parkering i området.

Bredband/TV:

Digital-tv och bredband ingår i avgiften. Fiberoptiskt bredband är installerat i fastigheten och medlemmen tecknar eget abonnemang utan kostnad. Leverantör: Telia.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2013 renoverades balkongerna och fasaden
2015 stambyte


Planerade renoveringar:
-Byte av låssystem
-Förnyelse av elledningar
-Stamspolning

Pågående renoveringar:
Miljöhus är under uppförande.

Tillåter föreningen delat ägande:

ja, minst 5% ägande.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Allmänt om lägenheten

Säljaren informerar:

Bredband via telia 250/250.

Disponerar två förråd.

Takhöjd är ca 2.67m.

Balkong i öst.

Ingår i köpet:
Platsbyggda garderober i hallen. Vid intresse även skoförvaring i hallen, hyllorna i kontoret och lampan i köket.

Omgivning

Allmänt om området:

På centrala Trelleborg har vi knutpunkten för allt som ska stå nära tillhands. Här finner vi galleria Valen med tillhörande butiker, flertalet utbud av restauranger och caféer. Den uppskattade Stadsparken med dess lummiga natur är ett trevligt inslag som utfyller stadens liv.

Kommunikation:

Åtkomligt med stadsbuss och pendel till Malmö, Höllviken, Skanör samt Falsterbo.
Med regionsbuss tar vi oss till Alstad, Svedala, Lund samt Ystad.
Pågatågen går en gång i halvtimmen mellan sträckan Trelleborg – Helsingborg och omvänt.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt