Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg, Östra Stranden Östra Förstadsgatan 141
3 995 000 kr utgångspris
Boarea: 137 m2
Areakälla: säljarens information
Biarea: 20 m2
Areakälla: säljarens information
Tomtarea: 294 m2
Rum: 6
Ljust och luftigt boende med moderna bekvämligheter nära havet!

Välkommen till denna ljusa och luftiga villa belägen i en trygg återvändsgränd. Med natursköna omgivningar och närhet till havet erbjuder detta hem en perfekt kombination av lugn och närhet till naturen. Det barnvänliga läget gör det till en idealisk plats för familjer att trivas i.

Den moderna utrustningen i detta charmiga gatuhus gör vardagen bekväm och funktionell. Här finner du två braskaminer som både ger god värme och sätter guldkant på vardagen. Dessutom, med solceller installerade 2023, kan du vara stolt över att göra ditt bidrag till en hållbar framtid.

Med en carport för din bil kan du enkelt ta dig runt och utforska den omgivande staden Trelleborg. Närliggande kommunikationer gör pendlingen smidig för både jobb och fritidsaktiviteter.

Bostaden erbjuder även gott om förvaringsutrymmen och ett praktiskt förråd för att hålla ditt hem organiserat och snyggt. Med en total yta på 137 kvadratmeter och en tomtarea på 294 kvadratmeter finns det gott om utrymme för hela familjen att trivas.

Kom och upplev denna moderna villa som har allt du behöver för att skapa ett bekvämt och harmoniskt boende. Missa inte chansen att bli ägare till denna pärla i Östra Stranden.

Visningar

söndag 25 februari 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In genom ytterdörren möts du av en öppen planlösning där plats för avhängning finns. Hatthylla och stilren klinker på golvet möter vita väggar.

Gäst wc

Utrustad med handfat, wc och spegel. Mörk klinker på golv möter vita väggar.

Vardagsrum

Vidare finner vi sällskapsytor där det sociala umgänget sätts i fokus! Plats för soffgrupp och möblemang. Den öppna spisen ger en varm och lyxig känsla!

Matsal

Vardagsrummet och matsalen ligger i fil, vilket ger en öppen och social känsla. Stort ljusinsläpp av dem stora fönsterpartierna skapar en rymd. Här kan man även öppna altandörren och kliva rakt ut till baksidans oas.

Kök

Vidare mot köksdelen hittar vi ett tidslöst ikea-kök från 2008 med lackerade luckor från 2016 i vitt. Gott om arbetsyta samt ljusinsläpp. Maskinparken består av kyl&frys (LG 2016), diskmaskin (cylinda 2023), induktionshäll, fläkt, ugn och mikro.

Allrum

Fortsätter vi förbi köket nås vi av en passage fylld med förvaring, även här finner vi tvättmaskin och torktumlare. Här kan man även gå ut till husets baksida. Första rummet vi nås av är ett allrum som passar perfekt som ett tv-rum, plats för soffgrupp och möblemang. Även här har vi husets andra öppna spis som förstärker mysfaktorn rejält!

Sovrum

Härnäst hittar vi bottenvåningens sovrum, färgad i lugna toner och material gör detta till det optimala sovrummet.

OVANVÅNING:

______________________________________________________________________________________________________________________

Arbetsrum

Uppför trappan hittar vi en yta där hemmakontoret gör sig bra, plats för skrivbord och mindre förvaring.

Sovrum 2

Till vänster har vi ännu ett sovrum med din egna klädkammare. Här kan du lägga ögonen på horisonten ut genom fönstret. Plats för dubbelsäng och möblemang.

Sovrum 3

Till höger från trappan når vi det sista sovrummet som även här bjuder på plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Badrum

Ovanvåningens badrum är rymligt, utrustat med en stor kommod, spegel, dusch med vikbara dörrar i klarglas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Beskrivning uteplats:

Trädäck med spabad.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Villa Haga 11

Byggnadstyp:

1½-plans kedjehus

Byggnadsår:

1909, ombyggt 2001

Grundläggning:

Platta på mark, underisolerad & oisolerad i källar

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel & trä

Fasad:

Tunnputsat tegel & träpanel

Fönster:

2- & 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Sadeltak & pulpettak, plåtsjok & takpapp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Värmepump; luft/vatten & direktverkande el

Ventilation:

Självdrag, kompletterade sugfläktar i badrum

Övrigt:

Ny värmepump installerades år 2022.

Solceller samt dess montagesystem installerades år 2023.

Fasad är underhållsmålad.

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 106kWh/m²
Utförd
Elförbrukning: 11456kWh/år
Datum: 15 dec. 2023

Övriga byggnader:

Carport samt Friggebod

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

14 590 kr/år

Sotning:

200 kr/år

Renhållning:

2 800 kr/år

Total driftkostnad:

17590kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (27115)

Kommentar:

Hushållsel inräknat i uppvärmingskostnaden. Kabel TV via parabol och fiber Bredband via Tele 2 100/100

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Villa Haga 11

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1976-02-05)

Tomtarea:

294 m²

Areakälla:

säljarens information

Pantbrev:

Totalt antal: 11
Total summa: 2 722 000 kr

Försäkringsbolag:

Trygg-Hansa

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 817 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark

Taxeringsvärde:

632 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 185 000 kr

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt