Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Valdemarsvik, Valdemarsvik Dansbanegatan 10
995 000 kr

Budgivning pågår

Boarea: 127 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 304 m2
Rum: 5
Radhus med trivsam planlösning och rogivande utsikt!

I barnvänliga kvarter på lugn återvändsgata, ett stenkast från förskola och skola, väntar Dansbanegatan 10 på sina nya ägare. Insidan bjuder på en trivsam planlösning med generösa sällskapsytor där vardagsrum och kök flätas samman utan skarpa gränser och blir bostadens självklara hjärta. Här är det stora fönsterpartier och med dörren på glänt till uterummet förlängs rummet ytterligare där den praktiska inglasningen med skjutbara partier ger en fin övergång mellan inne och ute. Sovrum finns på båda plan och här slipper man bråka om utrymmet i badrummet eftersom det finns två av dem - den ena med dusch och den andra med badkar. Utemiljön lockar med gräsytor i olika nivåer och ramas in av staket. Här har du stora möjligheter att odla, umgås och bara njuta av livets goda med sin rogivande utsikt över öppna fält.
Här bor du med närhet till så väl naturen som matbutik och Valdemarsviks småbåtshamn. Valdemarsvik erbjuder det mesta i form av förskola, skola restauranger och föreningsliv som ger er möjlighet till en praktisk tillvaro med närhet till vad som behövs i vardagen.
Välkommen på visning!

Visningar

torsdag 22 februari 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med laminatgolv och tapetserade väggar. Direkt på höger hand finns plats för avhängning och på vänster hand finns plats för förvaringsmöbel.

Kök

Kök med vita profilerade luckor som möts upp av vitt kakel ner till grå bänkskiva i slitstark laminat. Den maskinella utrustningen består utav ugn med spishäll (Bosch), fläkt, diskmaskin (Electrolux), kyl och frys (Samsung). Här ligger det ett laminatgolv och väggarna är tapetserade.

Vardagsrum

Kök och vardagsrum möter varandra i en öppen planlösning med matplats där i mellan. Här är det stora fönsterpartier och utgång till uterummet med skjutbara glasdörrar. Enhetligt laminatgolv och väggar i grått möter mönstrad fondtapet.

Sovrum nedre plan

Från köket når vi entréplanets sovrum. Här ligger det ett laminatgolv, väggarna är målade och här finns ett loft för att frigöra golvyta.

Duschrum

Fån hallen når vi entréplanets badrum, ett helkaklat utrymme med beige klinkergolv som möter vit-gråa kakelplattor. Här finner vi wc, handfat på kommod och dusch. Badrummet renoverades -21.

Tvättstuga

Separat tvättstuga med klädkammare i direkt anslutning. Tvättstugan är utrustad med en kombimaskin (Samsung) under rostfri bänk med tvättho och här finns vägghängda skåp.

Allrum

Vi tar oss vidare upp till övre plan och möts utav ett trevligt allrum med plats för soffgrupp och tv-möbel om så önskas. Är ni i behovet av ytterligare ett sovrum istället så finns möjlighet att sätta upp en vägg för det här. Här ligger det en plast matta som möter vitmålade väggar i kombination med fondtapet.

Sovrum

Sovrum som lämpar sig för barnrum, gästrum eller kontor. Här ligger det ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Hemmets största sovrum ger plats för dubbelsäng och dubbla garderober. Här ligger det ett laminatgolv tillsammans med vitmålade väggar.

Sovrum

Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar.

Badrum

Badrummet på övre plan är inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns wc, handfat med kommod (-23), spegel (-23) och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Mazurkan 5

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

1982

Grundläggning:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

El med värmeåtervinning

Ventilation:

Mekanisk från- och tilluft

Övrigt:

Fiber finns indraget.

Säljaren informerar om att lampan i fläkten är ur funktion.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 127kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 172kWh/m²
Utförd
Datum: 16 jan. 2024

Övriga byggnader:

Carport med förråd.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4st

Elkostnad:

37 248 kr/år

VA:

5 843 kr/år

Renhållning:

2 963 kr/år

Försäkring:

3 899 kr/år

Total driftkostnad:

49953kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 4020 kr (53973)

Kommentar:

Elen är inkl uppvärmning. 15343 kWh förbrukades 2023 och de har haft rörligt pris

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Mazurkan 5

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1979-10-15)

Tomtarea:

304 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

Totalt antal: 5
Total summa: 635 400 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

536 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark

Taxeringsvärde:

100 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1982

Taxeringsvärde:

436 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Valdemarsvik är en tätort i Östergötlands län samt centralort i Valdemarsviks kommun. Valdemarsvik ligger vid Valdemarsviken, som ger orten förbindelse med Östersjön. Väg E22 passerar nära orten, som ligger fem mil söder om Norrköping och sex mil norr om Västervik. Genom orten flyter Vammarsmålaån, som i sitt nedre lopp utgörs gränsen mellan Östergötland och Småland.

Närservice:

I tätorten finns livsmedelsbutiker, bensinstation, klädbutiker, hårsalonger, restauranger, gym, bank, vårdcentral och apotek.

Kommunikation:

Bussförbindelse finns till Gusum, Ringarum, Söderköping och Norrköping. Även till Gryt och Fyruddens hamn kan man ta sig med Östgötatrafiken.

Övrigt:

Här finns förskola, grundskola, fritidshem och gymnasieskola.
I Valdemarsvik finns också stora möjligheter till idrott och rörelse. Här finns bland annat ishall, simhall, padelbanor, utegym, elljusspår, skidspår, skidbacke och idrottshallar. Vissa anläggningar går även att hyra.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt