Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Växjö, Centrum Norrgatan 5
2 795 000 kr
Avgift: 5 006 kr
Inkl värme, bostadsrättstillägg och VA
Boarea: 104 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Ja
Hiss finns.
Balkong: Ja
Stor och central trea i anrik byggnad från 1911!

Varmt välkommen till denna trivsamma och välplanerade trea om 104 kvm på Norrgatan 5. Här erbjuds bland annat två sovrum, ett rejält vardagsrum, helkaklat badrum och ett nyligen renoverat kök. Med generösa ytor och genomtänkta detaljer har denna bostad allt du behöver för att skapa ditt drömhem. Läget är oslagbart, med närhet till stadens bekvämligheter och kommunikationer.
Välkommen med din anmälan för visning och upplev allt detta hem har att erbjuda!

Visningar

onsdag 28 februari 12:00 - 13:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande och har en varm atmosfär som genast ger besökarna en känsla av välkomnande. Det mörka golvet tillsammans med de vita väggarna ger en snygg kontrast. Den vägg som vetter mot köket är klädd i liggande träpaneler som ger rummet en naturlig känsla. Denna rymliga hall erbjuder gott om utrymme för praktisk förvaring. Här finner man plats för en byrå, klädhängare och andra smarta lösningar för att hålla ordning på kläder och skor. En praktisk klädkammare gömmer undan dina tillhörigheter och hjälper till att hålla hallen fri från störande röra. Från hallen når man även gäst-toaletten.

Kök

Här i bostaden möts du av ett stilfullt kök som erbjuder generösa arbetsytor och en inbjudande plats för ditt matsalsbord. Utrustningen är i rostfritt och de vita skåpsluckorna tillsammans med den mörka bänskivan ger ett snyggt utseende. Köket ger en rustik känsla tack vare det vackra stänkskyddet och den vitmålade träpanelen, som ger hela rummet en hemtrevlig atmosfär. Här finner du all den moderna maskinella utrustning du behöver, inklusive ugn, spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd kaffemaskin samt kyl och frys i full höjd. Under mikrovågsugn och kaffebryggare finns även en värmelåda för varmhållning av mat och porslin. Utrymmet kan även användas för att torka frukt och svamp, vilket gör köket ännu mer mångsidigt och funktionellt.

Toalett

Från bostadens hall når du bekvämt en gäst-toalett. Toaletten är utrustad med en WC och ett tvättställ. Två rymliga spegelskåp erbjuder gott om förvaringsutrymme för dina toalettartiklar och andra nödvändigheter.
Väggarna pryds av en ljus och snygg våtrumstapet som skapar en fräsch och ren känsla i rummet. Golvet täcks av en praktisk plastmatta.

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2020 och har vita väggar samt sandfärgat klinkergolv med behaglig golvvärme. Det finns WC, tvättställ med kommod, badkar, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Tack vare fina materialval får badrummet en lyxig känsla.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en härlig öppen yta som möjliggör trevliga sammankomster med vänner och familj. Här har du möjlighet att skapa en inbjudande loungehörna, en härlig plats för TV häng samt finns här plats för matbord. Rummet är rymligt och har en flexibel layout, vilket gör det möjligt att skapa olika sektioner och använda det på flera sätt. De flertalet fönster bidrar med härligt ljus.

Sovrum

I bostaden finns två stycken sovrum. Det lite större passar utmärkt som föräldrarsovrum då det här finns plats för större säng samt tillhörande sängmöbel och ytterligare förvaring - eller arbetsyta. Genom sovrummet når du den trevliga balkongen som vetter mot innergården. Det andra sovrummet erbjuder även det bra ytor att möblera efter ditt behov. Snedtaket i sovrummet tillför en extra dimension och karaktär till rummet, vilket ger det en unik och charmig känsla.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

211823001-0011

Kommentar till andelstal:

Andelstal är angett av ekonomisk förvaltare. Andelstal av insats är angivet till 5,8906%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1020488 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Nettoskuldsättningen baserad på årsredovisning för 2022.

Andel i förening:

5.61 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1911

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt:

Till lägenheterna hör källarförråd.
Cykelförråd.
Tvättstuga i källare.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 110kWh/m²
Energiklass: E
Utförd
Datum: 10 juni 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

3 000 kr/år

Försäkring:

2 650 kr/år

Övrigt:

2 268 kr/år

Total driftkostnad:

7918kr

Förening

Namn:

BRF Lyktan 1

Organisationsnummer:

769631-4157

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Lyktan 1 i Växjö Kommun. På fastigheten finns 2 byggnader med 23 lägenheter uppförda samt 3 lokaler som hyrs ut. Byggnaderna är uppföra 1911 och 1960. Fastighetens adress är Kronobergsgatan 16 och Norrgatan 5 i Växjö.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har totalt 6 parkeringsplatser. Separat kösystem.

Bredband/TV:

Bredband via Banhoff.

Ekonomi:

Årsavgiften höjdes med 25% från och med januari 2024.

Omgivning

Allmänt om området:

Växjö Centrum har ett stort utbud av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Här finns också ett rikt utbud av restauranger, butiker, uteställen och mysiga caféer. Storgatan är den stora shoppinggatan med ett brett utbud av både affärer och restauranger. Naturen är påtaglig i Centrum, inte minst tack vare Växjösjön som många av Växjöborna gärna promenerar runt.

Växjös kulturutbud är stort med bland annat konserthus, biosalong, konsthall, muséer och konststråk runt Växjösjön. Regionteatern erbjuder ett brett utbud av dans- och teaterföreställningar. I centrum ligger också Linnéparken med vackra planteringar och lekplats för barnen. På Stortorget anordnas torghandel två gånger i veckan, populärt och välbesökt.

Växjö Resecentrum har vi inom promenadavstånd med många avgångar på både bussar och tåg.

I centrum ligger förskolorna Björken och Bullerbyn. På kommunala Ringsbergsskolan finns utbildning med estetisk inriktning för klass F-9, och de tre kommunala gymnasieskolorna Katedral, Kungsmad och Teknikum finns inom cykelavstånd.

Strax norr om stadskärnan ligger området Ringsberg och Kristineberg, en lugn och grön oas i Växjö centrum. Med en stark kulturhistoria, karaktärsfulla byggnader och frodiga trädgårdar karaktäriseras området av grönska och kultur.

I området verkar också Hofs Lifs, ett kulturhus med omslutande trädgårdspark som drivs av en ideell förening. Föreningen ordnar regelbundet evenemang öppna för allmänheten tex trädgårdscafé och grönsaksmarknad.

I den före detta disponentvillan finns Det fria ordets hus. Här erbjuds poesikvällar och övriga evenemang med litterär och konstnärlig karaktär. Runt villan finns en fantastisk trädgård man kan njuta av året runt.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt