Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge, Höllviken Hästängsvägen 2
4 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 894 kr
inkl. värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer om 270:-/månad. Kostnad för individuellt förbrukat varmvatten och el tillkommer.
Boarea: 92 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Ljus och rymlig fyra med havsutsikt!

På suveränt hörnläge på andra våningen presenterar vi med glädje denna eleganta bostad, där ledorden är strålande ljus och härlig volym. Flertalet fönster i två väderstreck liksom öppen planlösning mellan smakfull köksinteriör från Vedum och generöst tilltagna vardagsrumskvadrat med access till njutbar balkong. Addera därtill tre rejäla sovrum och två stilfullt helkaklade badrum, varav ett med egna tvättmöjligheter med både tvättmaskin och torktumlare för högsta komfort. Här bor du modernt och bekvämt med hiss från markplan och möjlighet till garanterad parkeringsplats, allt nära utmärkta kommunikationer, allehanda närservice och underbar natur. Varmt välkomna!

Visningar

torsdag 22 februari 15:30 - 16:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med stilsäker ribbvägg, snyggt golv i vit ekparkett som tillsammans med klassiskt vitmålade väggar genomsyrar hela bostaden och skapar en fin sammanhängande känsla. En rejäl garderob bakom smidiga skjutdörrar i vitt tar bekvämt hand om förvaringen av ytterkläderna.

Sovrum

Ett sovrum lagom för enkelsäng och skrivbord är beläget direkt på höger sida.

Sovrum

Näst på tur står mastersovrummet, som med lätthet inrymmer dubbelsäng och tillhörande möblemang. En hel sida är försedd med skjutdörrsgarderober vilket optimerar förvaringen av säsongernas alla plagg. Därtill lockar ett härligt ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck.

Badrum

Mitt emot finns ett stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är välutrustat med dusch, handfat med vit kommod, spegelskåp, wc samt golvvärme. Här finns även infällda takspotlights och både tvättmaskin och torktumlare med vit laminatbänk och vita väggskåp ovanför.

Badrum

Vägg i vägg återfinns ytterligare ett snyggt helkaklat badrum i samma färgsättning som det tidigare. Här finns dusch bakom vikbar glasdörr, spegelskåp, handfat med vit kommod, infällda takspotlights samt wc.

Sovrum

Också det tredje sovrummet är av god storlek, med fint ljusinsläpp genom fönster och flexibla möbleringsmöjligheter.

Kök

Rakt fram inviterar kök och vardagsrum i luftig, öppen planlösning. Köket signeras Vedum och stoltserar med utmärkt förvaring bakom vita, släta luckor. Den maskinella utrustningen från Siemens består av integrerad dubbel kyl/frys, integrerad diskmaskin, mikro, integrerad fläkt, ugn samt spishäll. Bänskivan är av kompositsten i grå nyans.

Vardagsrum

Hela köks- och vardagsrumsmiljön är strålande ljus tack vare flertalet fönster i två väderstreck, liksom ljusbringande terrassdörr som förstås leder ut till den eftermiddags- och kvällssoliga balkongen där ni även skymtar havet. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som middagsbord, som med fördel placeras närmst köket.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

5-1104

Lägenhetsnummer register:

1102

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare JM@home har angivet andelstal 1,2971%. Andel i föreningen och andel av årsavgift är inte specificerat.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1265853 kr

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Njutbar balkong ca 9 kvm med härlig eftermiddags- och kvällssol.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lilla Hammar 15:32

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Uppvärmning:

Gas, Fossil, värmepump-luft/luft

Ventilation:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 58kWh/m²
Energiklass: E
Primärenergital: 124kWh/m²
Utförd
Datum: 27 okt. 2022

Förening

Namn:

BRF Strandhusen i Höllviken

Organisationsnummer:

769636-2024

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av flerbostadshus i tre till fem våningar med totalt 87 bostadsrättslägenheter. Byggår är 2021.

Mätning och debitering av varmvatten och el sker individuellt för respektive lägenhet efter förbrukning.

I fastigheten finns övernattningsrum som medlemmarna kan hyra för ca 350 kr/natt. I fastigheten finns även barnvagnsförråd.
Gemensam utemiljö med grill, utemöbler och lekplats.

Balkongerna upplåts med bostadsrätt.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.
Föreningen har avtal med JM@Home AB för ekonomisk förvaltning.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 133 st p-platser och alla lägenheter är garanterade minst en vanlig parkeringsplats. Utbud av elbilsplatser (20 st) och handikapplatser (6 st) finns med låsta platser, kösystem tillämpas. Pris för parkering är ca 400 kr/månad för vanlig plats och HCP-plats. Laddstolpe kostar ca 600 kr/månad+kostnad för förbrukade kWh. Det finns även 16 platser för gästparkering. Kostnaden för parkeringsplats ingår inte i angiven månadsavgift. Parkeringsplats är dock frivilligt att teckna sig på.

Bredband/TV:

Triple play finns i lägenheterna och ett obligatorisk tillägg tillkommer månadsavgiften om 270 kr/månad. Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner på samma nummer. Internet 1000/1000 Mbit. TV-paket Lagom.

Renoveringar:

Bygglov för inglasning av balkonger/uteplats är sökt, beviljat och precis kungjorts, dock saknas startbesked.

Inglasningen kommer vara frivillig och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Månadsavgifterna höjdes med 7 % från den 1/1- 2024.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (ca 1313 kr) vilket betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (ca 525 kr) vilket betalas av pantsättaren.

Föreningen har avtal med JM@Home AB för ekonomisk förvaltning.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2023-12-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen med representant ur styrelsen före ett köp. Besök gärna föreningens hemsida https://strandhusen.smartbrf.se/.

Allmänt om lägenheten

Mätning och debitering av varmvatten och el sker individuellt för respektive lägenhet efter förbrukning, vilket tillkommer till angiven månadsavgift. Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer med 270:-/månad.

Föreningens ekonomiska förvaltare JM@home har angivet andelstal 1,2971 %. Andel i föreningen och andel av årsavgift är inte specificerat.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett förråd.

Säljaren vill informera om att följande inte ingår i köpet: Hatthylla, hyllor i vardagsrum samt sovrum. Tv som är fastskruvad på väggen.

Lägenhetens balkong på 9 kvm upplåts med bostadsrätt enligt styrelsen.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt