Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge, Skanör Petter Skräddares Gränd 5
5 795 000 kr som utgångspris
Boarea: 146 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 399 m2
Rum: 5
Fint kedjehus i natursköna Skanör!

I det barnvänliga området i Skanör finns nu chansen att förvärva detta underbara kedjehus, med sina charmiga 146 kvm fördelat på 1,5 plan. En perfekt plats för familjelivets alla äventyr!
På entréplan möts du av ett modernt kök med tillhörande matplats, perfekt för gemensamma måltider. Det ljusa vardagsrummet bjuder in till avslappnade stunder och det inbjudande sovrummet erbjuder en fristad för vila och återhämtning. En helkaklad gästtoalett och ett praktiskt tvättrum kompletterar bottenvåningen, vilket ger en bekväm och funktionell boendemiljö.
På övervåningen väntar två harmoniska sovrum, med möjlighet till tre och ett smakfullt badrum. Den övre våningen ger extra plats och bekvämlighet för hela familjen.
Detta hem är en pärla för familjer, med närhet till förskola och skola. Med ett bekvämt cykelavstånd till Skanörs centrum och Mellangatans utbud av butiker, caféer och restauranger blir detta verkligen en plats att trivas på. En perfekt balans mellan bekvämlighet och charm! Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 10:00 - 10:30
Boka tid för visning!
måndag 26 februari 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Nedervåning

Hall: Vi välkomnas in i en trevlig hallmiljö med plats för att hänga av sig ytterkläder och ställa ifrån sig skor, och längre in väntar en praktisk garderob för extra förvaring. På golvet ligger mörk klinkers och väggarna är vita.

Kök: Smakfullt kök med generöst förvaringsutrymme bakom vackra vita luckor och i vitrinsskåp med frostat glas. Den moderna maskinella utrustningen inkluderar kyl/frys från Siemens, diskmaskin från Point och ugn från Bosch. En praktisk köksö med spishäll från Gram bidrar inte bara med extra arbetsyta utan även ytterligare förvaringsmöjligheter.
Intill köksmiljön inbjuder ett gediget matbord till stunder av gemenskap och goda måltider. Ett perfekt ställe att njuta av maten i trevligt sällskap, där smak och design förenas på bästa sätt. På golvet ligger mörk klinkers och väggarna är vita med en grå fondvägg.

Vardagsrum: Trivsamt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från flera fönster. Här erbjuds gott om plats för en bekväm soffa och möjligheter till ytterligare möblering. En inbjudande atmosfär där ljuset skapar en härlig känsla av trivsel och värme. På golvet ligger parkett av oljad ek och väggarna är vita med en grå fondvägg.

Sovrum: Rymligt rum med plats för en skön dubbelsäng och tillhörande möblemang. Stora fönster släpper in mjukt ljus och ger en fin utsikt mot baksidan av huset. Med en smidig skjutdörr blir det enkelt att komma in i denna fridfulla reträtt. På golvet ligger parkett av oljad ek och väggarna är vita.

Gästtoalett: Helkaklad gästtoalett med ljust klinkers och kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat, tvättställunderskåp, spegelskåp samt skåp.

Tvättrum: Praktiskt tvättrum med mörk klinkers på golvet och gråa väggar. Här är det inrett med tvättmaskin (Samsung), torktumlare, vask, duschkabin, förvaringsskåp, torkskåp samt VVB (Nibe). Härifrån har vi direkt tillgång till förrådet som ligger precis intill.

Ovanvåning

Hall: Uppför trappan möts vi av hallen som tar oss vidare till de övriga rummen på andra våningen. Här finns klädkammare och inbyggda garderober för extra förvaring. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum: Generöst sovrum, där det finns gott om plats för en bekväm dubbelsäng, tillhörande möblemang och en mysig soffa. De stora fönstren släpper in ett vackert ljus, vilket ger en härlig atmosfär till rummet. Laminatgolv och väggarna är vita med en ljus fondvägg.

Sovrum: Även detta rum bjuder på generösa kvadrat med plats för möblering efter behov och önskemål. Utmärkt förvaringsmöjlighet genom flera garderober. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från två stora fönster. På golvet ligger parkettgolv av oljad ek och väggarna är vita.

Badrum: Snyggt helkaklat badrum med mörk klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, väggskåp, handdukstork, dusch samt golvvärme.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skanör 9:35

Byggnadstyp:

Parhus/Kedjehus

Byggnadsår:

1970

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel + Trä

Fönster:

3-glas nedre plan 2-glas övre plan

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Vattenburen golvvärme samt radiatorer

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Nytt tak ovan tvättstuga/förråd år 2020.
Bytt nya 3-glas fönster på nedre plan år 2012.
Ytterväggsyll utbytt till stålsyll år 2006.

Markiser på fram och baksida från Moogio

Fläkten i köket fungerar ej.
Lampan i förrådet fungerar ej (ljusrör).

Energideklaration:

Utförd
Elförbrukning: 14872kWh/år

Övriga byggnader:

Förråd.
Garage.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

33 800 kr/år

VA:

6 413 kr/år

Vägsamfällighet:

3 000 kr/år

Försäkring:

6 400 kr/år

Total driftkostnad:

49613kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (59138)

Kommentar:

Angiva summor är baserade på nuvarande ägares förbrukning/abonnemang och kan variera. I kostnaden för el ingår även uppvärmning. I avgifter för samfällighet ingår garage med laddbox för elbil.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Skanör 9:35

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Skanör GA:2 ändamål: Garage och/eller parkering

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1969-05-07) Stadsplan (1968-10-25)

Tomtarea:

399 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

En fridfull trädgårdsoas där baksidan omfamnas av varierad växtlighet och staket. Den taktäckta altanen bjuder in till avkoppling under sommarkvällarna med utsikt över den välskötta trädgården. Framsidan lockar med en inbjudande gräsmatta, gröna växter och stenbelagda ytor.

Pantbrev:

Totalt antal: 8
Total summa: 2 966 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 111 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 430 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1970

Taxeringsvärde:

1 681 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Skanör och Falsterbo var från början två orter. Dessa växte ihop under 1960-talet men man kan fortfarande se gränsen mellan orterna, den långa tångvallen som löper mellan Skanör och Falsterbo.

Orten har anor från medeltiden då det i Skanör, med det under 1200-talets slut framväxande Falsterbo, var en av norra Europas viktigaste marknadsplatser. Större delen av året låg området ganska öde men blomstrade i augusti till oktober då marknaden tog plats. Uppskattningsvis upp till 70 000 marknadsbesökare kunde besöka platsen.

Idag lever såväl Skanör som Falsterbo upp under sommaren med start i juni och fram till augusti. Peaken är under den internationellt kända Falsterbo Horse Show då det myllrar av besökare.

Skanörs hamn har under senare år fått en riktig storsatsning. Här finns restaurang Badhytten med Sveriges kanske absolut bästa strandläge. Hittar man inget man är sugen på menyn finns det även flera andra matställen som serverar allt från fiskrätter till latinamerikanska specialiteter lagade på skånska råvaror. Under sommaren är även badbryggan, eller ”Stens brygga” i folkmun, välbesökt från tidig morgon till sen kväll. Stränderna som omger Näset är i världsklass och det är svårt att hitta lika finkornig sand även om man åker till exotiska resmål.

Livet på Näset är inte bara sol, bad och hästar. För den golfintresserade finns det två banor varav den i Falsterbo kvalat in på plats 4 när listan över de bästa golfbanorna i Sverige togs fram, densamma kom på plats 5 i Norden. Banorna är spelbara stora delar av året. Är man inte golfare finns det en mängd andra sporter såsom tennis, fotboll, bandy eller gym.

Både Skanör och Falsterbo har en äldre bebyggelse samt områden med sommarhus som med åren byggts om till helårsboende. Man kan även se i bebyggelsen hur denna med årtionden byggt samman de båda orterna.

Skanör centrum har såväl matbutik, bank, bibliotek som folktandvård, vårdcentral och apotek. Falsterbo har en mindre matbutik, fotoutställning och konsthall. Inom Skanör/Falsterbo finns det tre skolor, en i Skanör och två i Falsterbo, varav den ena är en Montessori. Alla tre innefattar förskola till nionde klass.

Naturen är vidsträckt, Knösen med långa vandringsstråk, Falsterbo stadspark som mynnar ut mot strandängar och sandklitter och Måkläppen dit man kan gå ut från november t.o.m. januari. En frisk promenad med stora möjligheter att se sälar.

Vill man trots allt detta lämna Skanör/Falsterbo så är kommunikationerna goda. Bussen går var 5:e minut i morgonrusningen till centrala Malmö och det finns även en busslinje som går till Hyllie. Med byte i Höllviken kan man ta direktbuss till Lund.

Att matcha denna plats vad gäller natur och vackra vyer är näst intill omöjligt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt