Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge, Vellinge Astrakangatan 9
7 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 176 m2
Areakälla: säljarens information
Biarea: 32 m2
Areakälla: säljarens information
Tomtarea: 459 m2
Rum: 5
Gediget stenhus uppfört 2023 med tilltalande utemiljö.

Exklusivt med genomtänkta detaljer - varmt välkomna till denna stilrena Fiskarhedenvilla utmärkt belägen i barnvänliga kvarter nära såväl härliga grönområden och skola som hästsportanläggning och centrums fina utbud. Planlösningen fördelar sig på generösa sociala ytor tillsammans med elegant köksmiljö signerad Ballingslöv. Vidare finns två smakfullt helkaklade badrum, stort allrum och tre utmärkta sovrum, samtliga med tillgång till varsin klädkammare. Önskas ytterligare ett sovrum finns möjlighet att med enkla medel skapa detta på entréplanet. Materialvalen är påkostade och synnerligen smakfulla med en genomgående ljus, skandinavisk ton. Vackra parkettgolv harmonierar med fönsterbänkar i kalksten, stora fönsterpartier optimerar ljusinsläppet och köket lockar med välförsedd maskinell utrustning och eleganta stenskivor från Dekton med vattenfallsdesign på den luftiga köksön. Smarta detaljer såsom KNX- och högtalarsystem i alla rum samt helelektriska gardiner i hela huset. Utemiljön bjuder på lättskötta gräsytor och dubbla uteplatser att njuta solen ifrån. Integrerat garage med fjärrstyrd port och rejäl, stenbelagd biluppställningsplats framför förenklar vardagen än mer. Dessutom slipper du fastighetsskatt fram till 2038! Tillfälle!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med ljusbringande glasdörr och smidigt Yale Doormanlås. Ljust klinkergolv och utmärkt förvaring som ombesörjs av vita garderober och skåp.

Badrum

Till höger finns ett vackert inrett badrum, med helkaklade ytskikt i en behaglig beige nyans. Integrerad takdusch/handdusch med duschvägg i glas, vägghängd wc samt handfat med naturfärgad kommod.

Tvättrum

Åt motsatt håll är hemmets tvättrum beläget, som är försett med enhetlig klinker såsom i hallen, tvättmaskin och torktumlare (iQ500) med mörk laminatbänk ovanför, vask, hängmöjligheter och bra förvaring i vit skåpinredning från Ballingslöv. Dessutom en praktisk groventré med direktaccess till det integrerade garaget.

Kök

Synnerligen elegant och påkostad köksmiljö från Ballingslöv, som med lätthet förvarar allehanda köksattiraljer bakom släta, varmgrå Bistroluckor. Väl tilltagna arbetsytor på läcker stenskiva från Dekton ton i ton med köksinredningen, som även pryder väggen såsom stänkskydd. Integrerade spotlights i väggskåpen för behaglig punktbelysning och en integrerad maskinpark från Siemens bestående av kyl och frys, diskmaskin, ugn, mikro, vägghängd fläkt (Thermex) samt induktionshäll. Lägg därtill dubbla inbyggda vinkylar i den generösa köksön, som även erbjuder kompletterande förvaring i vackra vitrinskåp och samma stenskiva med vattenfallsdesign. Flera välplacerade fönster optimerar ljusinsläppet och i direkt anslutning finns plats för ett middagsbord för mången gäst. Även invid matplatsen åtnjuts ett suveränt ljusflöde ifrån stora fönster och golvet pryds av vacker, ljus parkett i plankmodell.

Vardagsrum

I kökets och matplatsens förlängning bjuds vi på generösa vardagsrumskvadrat att möblera efter eget tycke och smak. Såväl fönster och fönsterdörrar förstärker det ljusa intrycket och medför smidig access till utemiljön. Trevlig vinkel i vardagsrummets bortre del, där man med fördel skapar ytterligare ett sovrum om man så önskar. Enhetligt parkettgolv binder samman rummen för en enhetlig känsla.

Allrum

En våning upp tar ett rymligt allrum emot. Härligt ljust med tre fönster på rad och ytor för både soffa och hemmakontor. Den fina parketten återkommer också på detta våningsplan.

Sovrum 1

I ena gaveln finner vi mastersovrummet, som med lätthet inrymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Mjuk, ljus heltäckningsmatta ackompanjeras av dubbla fönster och ingång till stor walk in closet för extra guldkant.

Badrum

Strax utanför sovrummet är ett badrum beläget, i samma enhetliga helkaklade utförande som på entréplanet. Här finns ett inkaklat badkar med integrerad takdusch och handdusch, dubbla handfat på stor naturfärgad kommod samt vägghängd wc och dubbla takfönster.

Sovrum 2 och 3

I andra gavel erbjuds två bra sovrum, båda med möjlighet till såväl säng och skrivbord som förvaringsmöbel. Parkettgolv såsom tidigare och varsin klädkammare direkt utanför dörren.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Herrestorp 3:229

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2023

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Lättbetong

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Puts+träpanel

Fönster:

3-glas aluklädda träfönster Elit

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump Nibe F730

Ventilation:

FTX

Övrigt:

Vattenfelsbrytare finns.
Träinnerväggar.
Fönsterbänkar i kalksten.
Tarkett parkettgolv i ek, Cotton white duo plank.
Ytterdörrar med Yale Doorman.
Vattenburen golvvärme på båda våningsplanen.

Smarthem
Helelektriska gardiner i hela huset

Eventuellt ingår ej nätverks- och ljudutrustningen som är monterad i garage + högtalare.

Säljaren upplyser om att det finns en spricka i fönster på ovanvåningen. Detta löses dock på garantin.

Garderober ingår i köpet, liksom samtliga vitvaror.

Taxerad bo- och biarea saknas i dagsläget. Angivna ytor är säljarens information (bruksarea). Om ytorna är av stor betydelse för blivande köpare uppmanas man att kontrollmäta före ett köp.

Energideklaration:

Primärenergital: 49kWh/m²
Utförd
Elförbrukning: 10052kWh/år
Datum: 19 apr. 2023

Övriga byggnader:

Garage med elektrisk port och integrerad förrådsdel.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

4 481 kr/år

Elkostnad:

5 571 kr/år

VA:

2 901 kr/år

Total driftkostnad:

12953kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 7170 kr (20123)

Kommentar:

Uppvärmning: 4481 kWh/år, el 5571 kWh/år. I kostnaden för VA ingår även kostnad för renhållning. Preliminär energiberäkning för detta hus finns i annonserat under dokument "Preliminär energiberäkning". Då huset är nybyggt betalas inte fastighetsskatt förrän 2038.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Herrestorp 3:229

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan (2015-05-20) Vattenskyddsområde (1988-03-01)

Tomtarea:

459 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Taxerad bo- och biarea saknas i dagsläget. Angivna ytor är säljarens information (bruksarea).

Övrigt tomt:

Trivsam trädgård med såväl gräsmatta som två stenlagda uteplatser att njuta solen ifrån när vädret tillåter i söder- respektive västerläge. Trädgården ramas in av ett stilrent svartmålat trästaket.

Beskrivning bilplats:

Integrerat, isolerat garage med fjärrstyrd garageport. Rymlig stenbelagd biluppställningsplats därtill.

Pantbrev:

Totalt antal: 1
Total summa: 4 500 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

717 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

210 Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsår:

2021

Småhusmark

Taxeringsvärde:

717 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt