Croisette rådgivare åt Wihlborgs i uthyrning till Dachser

Wihlborgs bygger en cross-dock och lageranläggning på 9 600 kvm åt logistikföretaget Dachser, som därmed tredubblar sin kapacitet mot den befintliga anläggningen i Malmö som man lämnar. Dachser hyr anläggningen på ett 15-årskontrakt, med inflyttning vid årsskiftet 2024/2025. Croisette har varit rådgivare åt Wihlborgs i uthyrningen till Dachser.

dachserwihlborgslandskrona-scaled-e1707896275461

Foto: Wihlborgs

Anläggningen byggs på fastigheten Bilrutan 5 på Kamgatan i östra Landskrona, i närheten av E4 och E6. Wihlborgs har ägt tomten under många år men aktivt letat efter en hyresgäst för att etablera logistik på tomten sedan våren 2022 då detaljplanen klubbades igenom. Nu har bolaget hittat denna hyresgäst: Tyska Dachser.

Fastigheten kommer att bestå av cross dock-terminal, lager och kontor och ska certifieras enligt Miljöbyggnad guld. På taket kommer en solcellsanläggning att installeras. Investeringen uppgår till 159 Mkr inklusive markvärde. Byggnaden på 9 600 kvm upptar cirka två tredjedelar av fastighetens byggrätt på totalt 15 000 kvm, så det finns möjlighet till framtida expansion.

Dachser är ett tyskt logistikbolag grundat 1930 med 33 000 anställda globalt. En av den svenska koncernens fyra verksamheter för vägtransport är idag belägen i Malmö, men flyttar från och med årsskiftet till den nya anläggningen i Landskrona.

Croisette har varit rådgivare åt Wihlborgs i uthyrningen till Dachser.

För ytterligare info kontakta:
Peter Bergquist
Deputy CEO | Head of Leasing
+46 723 84 83 04
peter.bergquist@croisette.se

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt