Ängelholm

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Ängelholm är en 500 år gammal kuststad i Nordvästra Skåne som erbjuder natur, kultur och nöje. Genom staden slingar sig Rönne å som mynnar ut i Skälderviken. Sommartid är Ängelholm en turiststad, med den 6 kilometer långa sandstranden som lockar. På Kullabygden och Bjärebygden, där mycket turister rör sig, är Ängelholm centralort. Boenden kring Råbocka camping, Klitterbyn och Klitterhus lockar också. Närheten till Ängelholm Flygplats gör det enkelt för svenskar norröver att komma till Ängelholm. Ängelholm har ett rikt sport- och idrottsliv. I hockey stoltserar Ängelholm med Rögle BK och Ängelholms FF i fotboll. Men Ängelholm erbjuder även möjligheter att utöva innebandy, volleyboll, badminton, golf, ridning, simning, segling och konståkning. 

  • Centrum
  • Förslöv

Kommunikation

Järnvägen Västkustbanan från Malmö till Göteborg passerar Ängelholms västra delar, nära havet och längs med Skäldervikens strand. Pågatågen har sin nordligaste ändstation i Ängelholm. Vilket gör att den som vill pendla via tåg har bra förutsättningar. Ängelholms flygplats ligger norr om Ängelholm och erbjuder inrikesflyg till Stockholm och Gotland. Charterverksamhet drivs på  flygplatsen periodvis. Stadsbussar och regionbussar från Skånetrafiken bedrivs både från och till Ängelholm.

 

Service

Ängelholm har bibliotek, museer, restauranger, butiker och nöjesliv. Hembygdsparken ligger i Ängelholm och har ett mindre zoo, museer, värdshus, grillplatser och lekplats. 

 

Utbildning

Ängelholm har en rad olika förskolor, grundskolor, gymnasieskolor att välja emellan beroende på i vilken stadsdel man bor i.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!