Enköping

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Enköping kallas ibland för ”Parkernas stad” och ligger i Uppsala län, vid Mälarbanan och Mälarens norra strand. Enköping är en av Sveriges äldsta städer med historia ända tillbaka till vikingatid. Stadens vackra natur lockar många besökare. I Enköping finns även kultur och shopping att uppleva. Staden utgörs av småstadsatmosfär med natur och landsbygd samtidigt som invånarna har närhet till tre storstäder.  Det är en charmig stad med ett stort torg och butiker, restauranger och caféer i centrum.

Kommunikation

Enköping är en liten kommun med korta avstånd. I Enköping finns goda kommunikationer med tätortsbussar och bussar som går till Uppsala. Staden är belägen vid Mälarbanan med förbindelse till andra delar av Sverige.

 

Service

I Enköping finns ett brett serviceutbud av shopping, livsmedelsbutiker, restauranger, vårdcentraler, apotek och andra serviceutövare. Utanför centrum finns en handelsplats.

 

Utbildning

Staden har en rad olika förskolor, grundskolor, gymnasieskolor att välja emellan beroende på i vilken stadsdel man bor i. Här finns även Kvalificerad yrkesutbildning, Vuxentutbildningscentrum och Komvux.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!