Göteborg

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Hamnstaden Göteborg är den näst största tätorten i Sverige och är ligger på västkusten. Staden växer och är i ständig förändring, där det skapats nya stadsdelar runt gamla varvs- och industribyggnader. Staden har ett utmärkt läge vid västkusten för att nå hela Östersjöregionen, alla delar av Skandinavien och Nordsjön/Atlanten. Göteborgs hamn är Skandinaviens största hamn och stadens industri är stark.

 

Staden är rik på utbud av både kultur och nöje. Stora evenemang inom idrott, nöje och kultur arrangeras på arenor som Scandinavium och Ullevi och lockar många besökare. Andra turistattraktioner är Liseberg, Svenska Mässan och Universeum. Det finns många parker att uppleva och staden har en vacker och varierad natur med kust, skog, berg och sjö. För den som gillar att bada kan man alltså välja mellan salta havsbad eller små stränder vid skogssjöar.

Kommunikation

Kommunikationen kring staden är väl utbyggd och det är enkelt att sig till och från Göteborg. Göteborgs centralstation är kommunikationsnavet för hela västra Sverige. Staden är även känd för sina spårvagnar som utgör stommen i kollektivtrafiken. Det finns även ett stort utbud av båtturer och färjetrafik för den som vill uppleva skärgården. Här finns också Sveriges näst största flygplats, Göteborg-Landvetter som det går flygbussar till vart femtonde minut.  

Service

Göteborg har allt du behöver och är en välkänd shoppingdestination. Här finns god tillgång till livsmedelsbutiker, tandläkare, läkare och andra serviceutövare.

 

Utbildning

Göteborg har en rad olika förskolor och skolor för både grundskola och gymnasium. Här finns även två universitet med cirka 60 000 studenter och tre science parks.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!