Halmstad

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Halmstad är en hamnstad i södra Halland och residensstad för Hallands län. I Halmstad finns 57 naturreservat som erbjuder möjligheter till cykling och vandring. Halmstad har även en vacker kust som lockar många besökare för sol, bad och upplevelser.

 

Här ligger den kända badorten Tylösand som har en 4 kilometer lång sandstrand, en topklassad golfbana och ett brett utbud av restauranger och barer. Halmstad kallas för golfhuvudstaden med sina åtta golfanläggningar och det finns goda möjligheter att utöva andra sporter i staden som padel, fotboll, vattensporter och beach volley. I Halmstad Arena anordnas många idrottsevenemang och andra evenemang som konserter och mässor. Staden har ett rikt kultur- och nöjesliv och i de centrala delarna finns många historiska platser med gamla byggnader.

Kommunikation

I Halmstads östra delar korsar motorvägen E6/E20. Staden har en flygplats i nordväst och en utbredd busstrafik med lokala linjer samt linjer som kör till närliggande orter. Centralstationen ligger i utkanten av centrala staden och består av fem spår.

 

Service

I Halmstad finns ett brett serviceutbud av shopping, livsmedelsbutiker, restauranger, vårdcentraler, apotek och andra serviceutövare. Hallarna är ett köpcenter som ligger intill E6:an med cirka 80 butiker, restauranger och caféer.

 

Utbildning

Halmstad har en rad olika förskolor, grundskolor och gymnasieskolor att välja emellan beroende på i vilken stadsdel man bor i. Här finns även yrkesutbil

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!