Höganäs

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Höganäs ligger längst kusten, norr om Helsingborg och tillhör Kullabygden. Höganäs lockas av människor som vill uppleva sandstränder, klippor och idylliska fiskebyar. Höganäs är även känd för sin keramik och har outleter där keramiken säljs. I Höganäsbolagets gamla lokaler har Höganäs Saluhall slagit upp portarna och erbjuder närproducerat och ekologiska produkter från Kullabygden. I Höganäs hamn satsar kommunen på att utveckla Sveriges bästa City Beach, som erbjuder klätterblock, utegym, landhockeybana och basketokan.

 

Några kilometer utanför Höganäs ligger den gamla byn Väsby, som har cirka 440 invånare. Väsby utgör ett lugnt och tryggt villaområde med naturen nära inpå knutarna. Byn är omgiven av skånska åkrar och fält där jordbruket följer årstidernas växlingar. Många lokala odlare i närheten har gårdsförsäljning av frukt och grönsaker.

  • Väsby

Kommunikation

Höganäs har bussförbindelse med Helsingborg via Pendeln som går Höganäs-Helsingborg-(Landskrona). Det är Pendeln som gör ett stopp i Viken, i sin resa från Höganäs till Helsingborg. Andra busslinjer som utgår från Höganäs är mot Mölle, Arild, Jonstorp och Ängelholm samt Hjälmshult. Det är förbindelsen mot Mölle som når Nyhmansläge. 

 

Service

Det finns gott om service på Kullabygden. En mängd matvarubutiker, inredningsbutiker, blomsterbutiker och kiosker finns i området. Höganäs Sportcenter erbjuder möjligheter till inomhus- och utomhusaktiviteter. Inomhus finns möjligheter till gym och bad. Utomhus finns fotbollsplaner, golfbana, friidrottsanläggning, lekplatser, motionsslingor, tennisbanor och parkour. 

 

Utbildning

För barn i åldern 1-5 år erbjuds förskoleverksamhet och för barn i åldern 6-12 år skolbarnsomsorg. Det finns ett stort utbud av verksamheter i både kommunal och fristående regi att välja mellan.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!