Järfälla

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Järfälla är en kommun i Stockholms län placerad vid Mälarens östra strand och två mil nordväst om Stockholm. Kommunen har cirka 79 000 invånare och är under tillväxt. Med sin närhet till Stockholm och goda kommunikationer är kommunen attraktiv att bo och arbeta i. Jakobsberg är Järfällas kommersiella och administrativa centrum, här finns ett rikt serviceutbud och ett stort torg som erbjuder torghandel. Den centrala delen av Jakobsberg är bilfri.

 

Några kilometer från Jakobsberg ligger Görväln slott i en vacker vik vid Mälaren. Bredvid slottet ligger Brukets skidbacke där många utövar vintersporter men även sommartid kommer många besökare som vill promenera, grilla och njuta av utsikten. Barkabystaden är kommunens största utbyggnadsområde med ett av Sveriges största handelscentrum.

Kommunikation

Med tanke på kommunens närhet till Stockholm finns här goda kommunikationer. Till Stockholms central går pendeltåg med restid på cirka 15-20 minuter. För den som vill flyga är kommunen beläget tre mil från Arlanda flygplats och en mil från Bromma flygplats. Inom kommunen går många bussar som även åker utanför kommungränsen.

 

Service

Jakobsbergs centrum erbjuder shopping, service och restauranger. I kommunen finns även Barkaby handelsplats som är en av Sveriges största köpcentrum med ett stort utbud.

 

Utbildning

I Jakobsberg finns flera gymnasieskolor, komvux och Jakobsbergs folkhögskola. På vilken utbildningsnivå du än befinner dig i hittar du en förskola, skola, gymnasium eller vuxenutbildning i Järfälla.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!